Ik kan geen foto's e-mailen

Hoewel veel van deze stappen voor het oplossen van problemen van toepassing zullen zijn op Mac-gebruikers, zijn ze in eerste instantie bedoeld voor Windows. Mac-gebruikers kunnen het Helpforum voor Picasa voor Mac bezoeken voor hulp bij het oplossen van problemen. Hier kunt u hulp krijgen door middel van Google-handleidingen en van onze meest ervaren gebruikers.

Als u geen afbeeldingen kunt e-mailen met Picasa, probeert u het probleem op te lossen aan de hand van de volgende stappen voor probleemoplossing. Omdat de Picasa-applicatie wordt gedownload, kunnen de e-mailinstellingen in Picasa door andere software op de computer worden verstoord.

Selecteer de e-mailmethode waarmee u problemen ondervindt:

Standaard e-mailprogramma (Outlook, Hotmail, Thunderbird, enzovoort)
Google Mail (mail via Gmail of uw Google-account)

Ga als volgt te werk om problemen op te lossen met uw standaard e-mailprogramma:

Stap 1: Test uw standaard e-mailprogramma met de rechtermuisknopoptie 'Verzenden naar'

1. Klik met de rechtermuisknop op een afbeeldingbestand op uw bureaublad.
  2. Selecteer 'Verzenden naar'.
  3. Selecteer 'E-mailontvanger'.
  4. Verzend de e-mail.

Is het gelukt de e-mail te verzenden?

• Verzenden gelukt: ga verder naar stap 2.
  • Verzenden mislukt: als u geen e-mail kunt verzenden, ligt het probleem aan uw standaard e-mailclient of internetverbinding. Raadpleeg ondersteuningsbronnen voor uw specifieke e-mailclient om te helpen bij het configuratieproces.
Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 2: Download de nieuwste versie van Picasa

De nieuwste versie van onze software bevat oplossingen voor veel van de problemen die door onze gebruikers zijn gemeld. Werk bij naar de nieuwste versie op http://picasa.google.nl/ om te zien of hiermee uw probleem wordt opgelost.

Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 3: Configureer uw firewallinstellingen

Als uw firewall informatie naar of van uw computer blokkeert of beperkt, zorgt dit er mogelijk voor dat u niet kunt e-mailen in Picasa. Probeer een e-mail te verzenden vanuit Picasa na elk van de volgende stappen:

1. Voeg Picasa toe aan de uitzonderingenlijst van uw firewall. Raadpleeg de ondersteuningsbronnen voor uw firewall voor specifieke instructies. Ga als volgt te werk voor Windows-firewalls:
    • Windows XP: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/security/internet/sp2_wfexceptions.mspx
    • Windows Vista: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/df3de57e-86d8-4cd7-808d-9907561b21bc1033.mspx
  2. Controleer of u geen twee firewalls heeft ingeschakeld. Wanneer er meerdere firewalls op dezelfde verbinding zijn ingeschakeld, kunnen er problemen met de internetverbinding optreden. Als u een tweede firewall gebruikt, moet u de firewall van Windows uitschakelen.
  3. Schakel de firewall tijdelijk uit om te zien of de e-mailfunctie in Picasa werkt.
    • Verzenden gelukt: als u kunt uploaden wanneer de firewall is uitgeschakeld, ligt het probleem bij uw firewall. Raadpleeg de helpbronnen voor uw firewall.
    • Verzenden mislukt: als u nog steeds niet kunt uploaden terwijl de firewall is uitgeschakeld, gaat u naar de volgende stap.
    Houd er rekening mee dat u uw firewall weer moet inschakelen na deze stap.
Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 4: Wis uw cache en cookies

Het wissen van het cachegeheugen en verwijderen van cookies kan e-mailproblemen oplossen. Ga als volgt te werk om uw cache en cookies te wissen.

Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 5: Configureer uw internetopties in het 'Configuratiescherm'

Windows XP en Vista:
  1. Klik op het menu 'Start'.
  2. Dubbelklik op 'Configuratiescherm'.
  3. Selecteer 'Internetopties'.
  4. Klik op het tabblad 'Verbindingen'.
  5. Klik op 'LAN-instellingen'.
  6. Pas de selectie van het vakje naast 'Instellingen automatisch detecteren' aan. Schakel de optie uit als deze is ingeschakeld. Schakel de optie in als deze is uitgeschakeld.
  7. Klik tweemaal op OK om uw wijzigingen op te slaan en probeer vervolgens een e-mail te verzenden vanuit Picasa.
  8. Als het probleem niet wordt opgelost door het vakje 'Instellingen automatisch detecteren' in of uit te schakelen, moet u deze optie weer herstellen naar de oorspronkelijke instelling.
Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 6: Pas de netwerkinstelling van Picasa aan

Ga als volgt te werk om een verwante netwerkinstelling in Picasa aan te passen:

1. Klik in Picasa op 'Extra' > 'Opties'.
  2. Klik op het tabblad Netwerk.
  3. Pas de selectie van het vakje naast 'Netwerkinstellingen automatisch detecteren' aan. Schakel de optie uit als deze is ingeschakeld. Schakel de optie in als deze is uitgeschakeld.
  4. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan en probeer vervolgens een e-mail te verzenden vanuit Picasa.
  5. Als het probleem niet wordt opgelost door het vakje 'Netwerkinstellingen automatisch detecteren' in Picasa in of uit te schakelen, moet u deze optie weer herstellen naar de oorspronkelijke instelling.
Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Geweldig! Fijn dat het probleem is opgelost.

Ga naar het Helpforum

Ga naar het Helpforum van Picasa voor aanvullende ondersteuning voor uw probleem. U kunt een vraag plaatsen of antwoorden zoeken uit Google-handleidingen en van onze meest ervaren gebruikers.

Ga als volgt te werk om problemen op te lossen met het verzenden van foto's in Picasa via Google Mail:

Stap 1: Test of u een e-mail kunt verzenden via https://mail.google.com/

• Verzenden gelukt: als u een e-mail kunt verzenden buiten Picasa via Gmail of de e-mail van uw Google-account, selecteert u hieronder 'Nee'.
  • Verzenden mislukt: als u geen e-mail kunt verzenden buiten Picasa, zijn er mogelijk technische problemen voor Gmail. Ga naar het Helpcentrum van Gmail voor meer informatie.
Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 2: Download de nieuwste versie van Picasa

De nieuwste versie van onze software bevat oplossingen voor veel van de problemen die door onze gebruikers zijn gemeld. Werk bij naar de nieuwste versie op http://picasa.google.nl/ om te zien of hiermee uw probleem wordt opgelost.

Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 3: Configureer uw firewallinstellingen

Als uw firewall informatie naar of van uw computer blokkeert of beperkt, zorgt dit er mogelijk voor dat u niet kunt e-mailen in Picasa. Probeer een e-mail te verzenden vanuit Picasa na elk van de volgende stappen:

1. Voeg Picasa toe aan de uitzonderingenlijst van uw firewall. Raadpleeg de ondersteuningsbronnen voor uw firewall voor specifieke instructies. Ga als volgt te werk voor Windows-firewalls:
    • Windows XP: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/security/internet/sp2_wfexceptions.mspx
    • Windows Vista: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/df3de57e-86d8-4cd7-808d-9907561b21bc1033.mspx
  2. Controleer of u geen twee firewalls heeft ingeschakeld. Wanneer er meerdere firewalls op dezelfde verbinding zijn ingeschakeld, kunnen er problemen met de internetverbinding optreden. Als u een tweede firewall gebruikt, moet u de firewall van Windows uitschakelen.
  3. Schakel de firewall tijdelijk uit om te zien of de e-mailfunctie in Picasa werkt.
    • Verzenden gelukt: als u kunt e-mailen wanneer de firewall is uitgeschakeld, ligt het probleem bij uw firewall. Raadpleeg de helpbronnen voor uw firewall.
    • Verzenden mislukt: als u nog steeds niet kunt e-mailen terwijl de firewall is uitgeschakeld, gaat u naar de volgende stap.
    Houd er rekening mee dat u uw firewall weer moet inschakelen na deze stap.
Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 4: Controleer of uw browser cookies accepteert

Als u foto's wilt verzenden via Gmail, moet uw browser zijn ingesteld op het accepteren van cookies. Als Gmail geen cookie kan instellen, kunt u zich niet aanmelden via Picasa. Ga als volgt te werk om te controleren of cookies zijn ingeschakeld in uw browser.

Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 5: Wis uw cache en cookies

Het wissen van het cachegeheugen en verwijderen van cookies kan e-mailproblemen oplossen. Ga als volgt te werk om uw cache en cookies te wissen.

Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 6: Configureer uw internetopties in het 'Configuratiescherm'

Windows XP en Vista:
  1. Klik op het menu 'Start'.
  2. Dubbelklik op 'Configuratiescherm'.
  3. Selecteer 'Internetopties'.
  4. Klik op het tabblad 'Verbindingen'.
  5. Klik op 'LAN-instellingen'.
  6. Pas de selectie van het vakje naast 'Instellingen automatisch detecteren' aan. Schakel de optie uit als deze is ingeschakeld. Schakel de optie in als deze is uitgeschakeld.
  7. Klik tweemaal op OK om uw wijzigingen op te slaan en probeer vervolgens een e-mail te verzenden vanuit Picasa.
  8. Als het probleem niet wordt opgelost door het vakje 'Instellingen automatisch detecteren' in of uit te schakelen, moet u deze optie weer herstellen naar de oorspronkelijke instelling.
Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Stap 7: Pas de netwerkinstelling van Picasa aan

Ga als volgt te werk om een verwante netwerkinstelling in Picasa aan te passen:

1. Klik in Picasa op 'Extra' > 'Opties'.
  2. Klik op het tabblad Netwerk.
  3. Pas de selectie van het vakje naast 'Netwerkinstellingen automatisch detecteren' aan. Schakel de optie uit als deze is ingeschakeld. Schakel de optie in als deze is uitgeschakeld.
  4. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan en probeer vervolgens een e-mail te verzenden vanuit Picasa.
  5. Als het probleem niet wordt opgelost door het vakje 'Netwerkinstellingen automatisch detecteren' in Picasa in of uit te schakelen, moet u deze optie weer herstellen naar de oorspronkelijke instelling.
Is het probleem nu verholpen? Ja    Nee

Geweldig! Fijn dat het probleem is opgelost.

Ga naar het Helpforum

Ga naar het Helpforum van Picasa voor aanvullende ondersteuning voor uw probleem. U kunt een vraag plaatsen of antwoorden zoeken uit Google-handleidingen en van onze meest ervaren gebruikers.