Problemen bij het e-mailen van foto's oplossen

Problemen bij het e-mailen van foto's met Gmail oplossen

Stap 1: Test of je een e-mail kunt verzenden op https://mail.google.com/

• Verzenden gelukt: als je e-mail kunt sturen buiten Picasa met Gmail of je Google-account, selecteer dan 'Nee' hieronder.
  • Verzenden mislukt: als je geen e-mail kunt sturen buiten Picasa, ondervindt Gmail mogelijk technische problemen. Ga naar het Helpcentrum van Gmail voor meer informatie.

Stap 2: Download de nieuwste versie van Picasa

De nieuwste versie van onze software bevat oplossingen voor veel problemen die onze gebruikers hebben gemeld. Upgrade naar de nieuwste versie op http://picasa.google.com/ om erachter te komen of je probleem hiermee is verholpen.

Stap 3: Configureer je firewall-instellingen

Als je firewall gegevens blokkeert of beperkt die je computer ontvangt of die vanaf je computer worden verzonden, is dit mogelijk de reden dat je geen e-mails kunt sturen in Picasa. Probeer na elk van de volgende stappen een e-mail te sturen in Picasa:

1. Voeg Picasa toe aan je lijst met firewall-uitzonderingen. Bekijk ondersteuningsbronnen voor jouw specifieke firewall voor de juiste instructies. Gebruik de volgende stappen als je een Windows-firewall hebt:
    • Windows XP: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/security/internet/sp2_wfexceptions.mspx
    • Windows Vista: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/df3de57e-86d8-4cd7-808d-9907561b21bc1033.mspx
  2. Zorg ervoor dat er niet twee firewalls zijn ingeschakeld. Als er meerdere firewalls op dezelfde verbinding zijn ingeschakeld, kan dit problemen met de internetverbinding veroorzaken. Als je een tweede firewall gebruikt, schakel dan de Windows-firewall uit.
  3. Schakel je firewall tijdelijk uit om te kijken of je een e-mail kunt verzenden in Picasa.
    • Verzenden gelukt: als je een e-mail kunt sturen wanneer de firewall is uitgeschakeld, veroorzaakt je firewall het probleem. Bekijk ondersteuningsbronnen voor jouw firewall.
    • Verzenden mislukt: als je nog steeds geen e-mail kunt sturen wanneer de firewall is uitgeschakeld, ga dan door naar de volgende stap.
    Houd er rekening mee dat je je firewall na deze stap weer moet inschakelen.

Stap 4: Zorg ervoor dat je browser cookies accepteert

Als je foto's wilt verzenden met Gmail, moet je ervoor zorgen dat je browser zodanig is ingesteld dat cookies zijn toegestaan. Als Gmail geen cookie kan instellen, kun je niet inloggen bij Picasa. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat cookies in je browser zijn ingeschakeld.

Stap 5: Wis je cachegeheugen en cookies

Problemen met het versturen van e-mails worden mogelijk verholpen als je je cachegeheugen en cookies wist. Volg deze instructies om je cachegeheugen en cookies te wissen.

Stap 6: Configureer je internetopties in 'Configuratiescherm'

Windows XP en Vista:
  1. Klik op het menu Start.
  2. Dubbelklik op 'Configuratiescherm'.
  3. Selecteer 'Internetopties'.
  4. Klik op het tabblad Verbindingen.
  5. Klik op de knop LAN-instellingen.
  6. Verander de status van het selectievakje naast 'Instellingen automatisch detecteren'. Als het selectievakje is aangevinkt, verwijder je het vinkje. Vink het selectievakje aan als dit niet zo is.
  7. Klik twee keer op OK om je wijzigingen op te slaan en probeer foto's te e-mailen via Picasa.
  8. Als het probleem niet is verholpen nadat je de status van het selectievakje hebt veranderd, zet deze instelling dan terug op de oorspronkelijke status.

Stap 7: Pas de netwerkinstelling van Picasa aan

Volg deze stappen om een gerelateerde netwerkinstelling in Picasa aan te passen:

1. Klik in Picasa op Extra > Opties.
  2. Klik op het tabblad Netwerk.
  3. Verander de status van het selectievakje naast 'Netwerkinstellingen automatisch detecteren'. Als het selectievakje is aangevinkt, verwijder je het vinkje. Vink het selectievakje aan als dit niet zo is.
  4. Klik op OK om je wijzigingen op te slaan en probeer foto's te e-mailen via Picasa.
  5. Als het probleem niet is verholpen nadat je de status van het selectievakje 'Netwerkinstellingen automatisch detecteren' hebt veranderd, zet deze instelling dan terug op de oorspronkelijke status.
Problemen met het e-mailen van foto's met een andere e-mailapplicatie dan Gmail oplossen

Ga als volgt te werk als je geen foto's via e-mail kunt versturen met een e-mailapplicatie als Yahoo!, AOL, Outlook of Hotmail.

Stap 1: Test je standaard e-mailprogramma met 'Rechtermuisknop' > 'Verzenden naar'

1. Klik met de rechtermuisknop op een afbeeldingsbestand op je computer.
  2. Selecteer 'Verzenden naar'.
  3. Selecteer 'E-mailontvanger'.
  4. Verzend de e-mail.

Is het gelukt de e-mail te verzenden?

• Verzenden gelukt: ga verder naar stap 2.
  • Verzenden mislukt: als je geen e-mail kunt verzenden, ligt het probleem bij je standaard e-mailclient of internetverbinding. Bekijk ondersteuningsbronnen voor je specifieke e-mailclient voor hulp bij het configuratieproces.

Stap 2: Download de nieuwste versie van Picasa

De nieuwste versie van onze software bevat oplossingen voor veel problemen die onze gebruikers hebben gemeld. Upgrade naar de nieuwste versie op http://picasa.google.com/ om erachter te komen of je probleem hiermee is verholpen.

Stap 3: Configureer je firewall-instellingen

Als je firewall gegevens blokkeert of beperkt die je computer ontvangt of die vanaf je computer worden verzonden, is dit mogelijk de reden dat je geen e-mails kunt sturen in Picasa. Probeer na elk van de volgende stappen een e-mail te sturen in Picasa:

1. Voeg Picasa toe aan je lijst met firewall-uitzonderingen. Bekijk ondersteuningsbronnen voor jouw specifieke firewall voor de juiste instructies. Gebruik de volgende stappen als je een Windows-firewall hebt:
    • Windows XP: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/security/internet/sp2_wfexceptions.mspx
    • Windows Vista: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/df3de57e-86d8-4cd7-808d-9907561b21bc1033.mspx
  2. Zorg ervoor dat er niet twee firewalls zijn ingeschakeld. Als er meerdere firewalls op dezelfde verbinding zijn ingeschakeld, kan dit problemen met de internetverbinding veroorzaken. Als je een tweede firewall gebruikt, schakel dan de Windows-firewall uit.
  3. Schakel je firewall tijdelijk uit om te kijken of je een e-mail kunt verzenden in Picasa.
    • Verzenden gelukt: als je kunt uploaden wanneer de firewall is uitgeschakeld, veroorzaakt je firewall het probleem. Bekijk ondersteuningsbronnen voor jouw firewall.
    • Verzenden mislukt: als je nog steeds niet kunt uploaden wanneer je firewall is uitgeschakeld, ga dan verder naar de volgende stap.
    Houd er rekening mee dat je je firewall na deze stap weer moet inschakelen.

Stap 4: Wis je cachegeheugen en cookies

Problemen met het versturen van e-mails worden mogelijk verholpen als je je cachegeheugen en cookies wist. Volg deze instructies om je cachegeheugen en cookies te wissen.

Stap 5: Configureer je internetopties in 'Configuratiescherm'

Windows XP en Vista:
  1. Klik op het menu Start.
  2. Dubbelklik op 'Configuratiescherm'.
  3. Selecteer 'Internetopties'.
  4. Klik op het tabblad Verbindingen.
  5. Klik op de knop LAN-instellingen.
  6. Verander de status van het selectievakje naast 'Instellingen automatisch detecteren'. Als het selectievakje is aangevinkt, verwijder je het vinkje. Vink het selectievakje aan als dit niet zo is.
  7. Klik twee keer op OK om je wijzigingen op te slaan en probeer foto's te e-mailen via Picasa.
  8. Als het probleem niet is verholpen nadat je de status van het selectievakje hebt veranderd, zet deze instelling dan terug op de oorspronkelijke status.

Stap 6: Pas de netwerkinstelling van Picasa aan

Volg deze stappen om een gerelateerde netwerkinstelling in Picasa aan te passen:

1. Klik in Picasa op Tools > Opties.
  2. Klik op het tabblad Netwerk.
  3. Verander de status van het selectievakje naast 'Netwerkinstellingen automatisch detecteren'. Als het selectievakje is aangevinkt, verwijder je het vinkje. Vink het selectievakje aan als dit niet zo is.
  4. Klik op OK om je wijzigingen op te slaan en probeer foto's te e-mailen via Picasa.
  5. Als het probleem niet is verholpen nadat je de status van het selectievakje 'Netwerkinstellingen automatisch detecteren' hebt veranderd, zet deze instelling dan terug op de oorspronkelijke status.

Meer hulp nodig? Bezoek het Helpforum

Ga naar het Helpforum van Picasa voor meer ondersteuning. Je kunt vragen plaatsen en eerdere antwoorden doorzoeken van Google Guides en andere deskundige mensen.