Problemen oplossen met Picasa en Picasa Webalbums

Hieronder staan problemen die u kunt tegenkomen en de bijbehorende oplossingen.

500 interne serverfout

Voor het oplossen van deze fout wacht u een paar minuten en klikt u vervolgens op Opnieuw laden .

Als deze fout zich blijft voordoen, kunt u het probleem melden met informatie over wat u aan het doen was, wanneer het gebeurde en of u was ingelogd bij uw Google-account.

Foto's zijn beschadigd

Als uw foto's in Picasa zijn beschadigd, doet u het volgende:

1. Verwijder Picasa.
  2. Download Picasa en installeer het opnieuw.
  3. Selecteer de mappen die door Picasa moeten worden gescand om uw database opnieuw samen te stellen.

Maak een back-up voor uw foto's en albums voordat u begint met het opnieuw samenstellen.

Ontbrekende foto's voor Windows

Als er foto's of mappen ontbreken in Picasa, doet u het volgende:

1. Zorg ervoor dat het bestandstype wordt weergegeven.
  2. Scan de map:
    1. Klik op Extra > Mappenbeheer.
    2. Selecteer Altijd scannen.
  3. Geef verborgen bestanden of mappen weer:
    1. Klik met de rechtermuisknop op de map op uw computer en selecteer Eigenschappen.
    2. Verwijder het vinkje uit het selectievakje Verborgen.
  4. Laat kleine afbeeldingen weergeven (250 x 250 of kleiner).
    1. Klik op Beeld.
    2. Selecteer Kleine afbeeldingen.
  5. Controleer de verbinding met het netwerkstation.
  6. Controleer andere verzamelingen.
  7. Vermijd mappen met namen die deze woorden bevatten:
    • windows
    • winnt
    • temp
    • Program Files
    • Originals

Als er een foto in een van deze mappen zit, moet u deze verplaatsen naar een andere map.

8. Zet verwijderde afbeeldingen terug vanuit de prullenbak.
  9. Stel de database opnieuw samen.
Kan Picasa niet downloaden

Probeer opnieuw te downloaden nadat u elk van deze oplossingen heeft geprobeerd:

Kan Picasa niet installeren

Dit zijn een aantal foutmeldingen die u kunt krijgen bij het installeren van Picasa:

'Kernell.dll'-fout

Deze fout wordt weergegeven als Picasa niet met uw versie Windows werkt. Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de systeemvereisten.

'Geen geldige Win32-toepassing'-fout

Verwijder het installatiebestand en download opnieuw. U kunt het bestand ook met een andere browser downloaden.

Er gebeurt niets als ik dubbelklik op het Picasa-installatiebestand

1. Verwijder het installatiebestand.
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Download het bestand en voer het uit.
De eerste Picasa-scan loopt vast of er treedt een fatale fout op

Picasa kan vastlopen of er kan een fatale fout optreden vanwege een probleembestand. U kunt dit probleem oplossen door het probleembestand in een aparte map te zetten en te verwijderen.

Stap 1: Het probleembestand opsporen.

Wanneer Picasa vastloopt of er een fatale fout optreedt, pauzeert het meldingenvenster rechts onderin op het bestand of de map waar het probleem optreedt. Als u kunt vaststellen welk bestand problemen veroorzaakt, gaat u als volgt te werk:

1. Start Picasa opnieuw op.
  2. Klik op Extra > Mappenbeheer en verwijder de map uit Picasa. Doe dit voordat Picasa het probleembestand scant.

Als dit niet werkt, gaat u verder naar stap 2.

Stap 2: Verwijder bestanden die in PicasaBadFile.txt staan.

Als Picasa een fatale fout meldt nadat een probleemfoto of probleemvideo is gescand, wordt het probleembestand soms vastgelegd in een logbestand.

1. Dubbelklik op uw bureaublad op Deze computer.
  2. Dubbelklik op Lokale schijf (C:)-station > Program Files > Google > Picasa3.
  3. Klik met de rechtermuisknop op 'PicasaBadFile.txt.'
  4. Selecteer Openen met en kies Kladblok.
  5. Als er beschadigde bestanden zijn, gaat u terug naar stap 1 om het bestand te verwijderen.

Als u het bestand 'PicasaBadFile.txt' niet kunt vinden, gaat u verder naar stap 3.

Stap 3: Bepaal het bestandstype dat het probleem veroorzaakt.

1. Open Picasa en verwijder alle bestandstypen behalve JPEG.
  2. Voeg één bestandstype weer toe, bijvoorbeeld GIF. Laat Picasa scannen naar GIF-bestanden.
  3. Herhaal dit proces totdat u het probleembestandstype vindt.

Ga verder naar de volgende stap om het probleembestand nader te bepalen.

Stap 4: Isoleer de map met het probleembestand.

1. Voer Picasa uit en kies 'Alleen Mijn Documenten, Mijn afbeeldingen en het bureaublad scannen' en klik op Doorgaan.
  2. Klik op Extra > Mappenbeheer.
  3. Start Picasa op zonder foto's door voor alle mappen te klikken op Verwijderen uit Picasa.
  4. Klik op Extra > Mappenbeheer en voeg een map opnieuw toe.
  5. Laat Picasa een map volledig scannen voordat u de volgende toevoegt.

Als u het probleembestand heeft geïdentificeerd, gaat u terug naar stap 1 of verwijdert u het bestand van uw computer voordat u het programma opnieuw opstart.

Voor andere problemen kunt u het Helpforum van Picasa bezoeken.