Een formaat kiezen voor uploaden

Als u foto's uploadt naar internet, kunt u het formaat kiezen dat het beste past bij de verschillende manieren waarop u uw online foto's kunt gebruiken. 'Formaat' heeft zowel betrekking op de afmetingen van de afbeelding (de hoogte en breedte van de afbeelding gemeten in pixels), als op de hoeveelheid ruimte die het bestand inneemt op een schijf (de bestandsgrootte). Onderstaande formaatopties gelden voor de langste zijde van de afbeelding.

U heeft zich geregistreerd bij Google+
  • Voor delen op het web: het formaat van foto's die groter zijn dan 2048 x 2048 wordt automatisch aangepast naar 2048 (voor de langste zijde). Bij dit formaat kunt u gratis onbeperkt foto's uploaden.
  • Oorspronkelijk formaat: de afbeelding wordt geüpload met de oorspronkelijke resolutie (bijvoorbeeld 4288 x 2848). Als u ervoor kiest afbeeldingen in het oorspronkelijke formaat te uploaden, tellen ze mee voor uw gratis opslaglimieten.
U heeft zich nog niet geregistreerd bij Google+
  • Oorspronkelijk formaat: de afbeelding wordt geüpload met de oorspronkelijke resolutie (bijvoorbeeld 4288 x 2848).
  • 1600 pixels: aanbevolen voor afdrukken, delen van online albums of voor gebruik als screensaver.
  • 1024 pixels: geschikt voor het delen van online albums met vrienden en familie.
  • 800 pixels: uploads tot 800 pixels zijn gratis voor alle gebruikers van Picasa Webalbums. Geschikt voor het publiceren van afbeeldingen in blogs en op webpagina's.

Het gekozen uploadformaat beïnvloedt de kwaliteit van de afbeelding die u online bewaart. Kleinere uploadformaten gaan ten koste van de afbeeldingskwaliteit. Dit is met name belangrijk omdat het formaat waarin u uploadt het grootste formaat is waarin de foto kan worden gedownload. Picasa geeft u ook de optie de oorspronkelijke afbeeldingskwaliteit te behouden voor kleinere uploads naar Picasa Webalbums. Hiervoor worden bij het maken en uploaden van een kleiner formaat JPEG-bestand in Picasa de kwaliteitsinstellingen van de oorspronkelijke afbeelding gebruikt om de afbeeldingskwaliteit te optimaliseren bij een lagere resolutie. Wanneer u afbeeldingen met een formaat van meer dan 800 pixel uploadt, telt dit mee voor uw gratis opslaglimieten.

Als u de oorspronkelijke afbeeldingskwaliteit wilt behouden wanneer u een kleiner formaat uploadt dan de oorspronkelijke foto, gaat u als volgt te werk:

1. Klik op Extra > Opties (Windows) of Picasa > Voorkeuren (Mac).
  2. Klik op het tabblad Webalbums
  3. Schakel het selectievakje naast 'JPEG-kwaliteit: oorspronkelijke afbeeldingskwaliteit behouden' in. Deze optie wordt automatisch ingeschakeld bij het uploaden op 'Oorspronkelijk formaat'.