Basisinformatie verzenden per e-mail

U kunt uw foto's direct vanuit Picasa eenvoudig per e-mail verzenden:

1. Selecteer de foto's die u wilt e-mailen.
  2. Klik op de knop 'E-mail'.
  3. Maak een keuze uit de volgende opties voor e-mail:
    • Google Mail
      • 'Gmail': Gmail is uitstekend geschikt voor het verzenden van afbeeldingen in Picasa. U kunt maximaal 20 MB aan foto's toevoegen aan een enkel e-mailbericht. U kunt zich eenvoudig aanmelden bij Gmail. Meer informatie.
      • 'E-mail van Google-account': als u voor het verzenden van foto's geen Gmail-adres wilt gebruiken, kunt u deze optie gebruiken. U kunt elk gewenst e-mailadres koppelen aan een Google-account en met dit adres e-mail verzenden in Picasa. Meer informatie.
        Andere Google-accounts dan Gmail-accounts hebben een bijlagelimiet van tien items.
    • 'Mijn standaard e-mailprogramma gebruiken': dooruw e-mailprogramma als standaard in te stellen in Windows, kunt u deze e-mailprovider in Picasa gebruiken.
  4. Meld u aan bij uw e-mailaccount.
  5. Voer het e-mailadres in van de ontvanger, type een bericht bij de foto's en verzend de e-mail. Raadpleeg de hulpbronnen van uw e-mailprogramma als u extra hulp nodig heeft.

Als u veel foto's deelt, moet u rekening houden met eventuele limieten voor e-mailbijlagen. Met Picasa kunt u het formaat van uw foto's verkleinen als u ze via e-mail wilt verzenden. U kunt daardoor aan een enkel bericht meer foto's toevoegen. Als u het formaat van de foto's aanpast, worden nieuwe, aangepaste kopieën van de foto's bijgesloten en blijven de originele foto's ongewijzigd. Bij het selecteren van foto's in Picasa wordt de totale grootte van alle geselecteerde foto's weergegeven in de blauwe balk boven het fotovak.

De bijschriften bij uw foto's worden ook meegezonden als u de foto's via e-mail verzendt. Ontvangers kunnen de bijschriften echter alleen bekijken als ze Picasa, Picasa-webalbums of een ander IPTC-compatibel programma gebruiken.