Så här ökar delade albumkontroller sekretessen för dina foton

Oavsett om du delar via länk eller med specifika personer så är det enklare och säkrare att dela album i Foto.

Så här fungerar delade album
Organisera foton och videor från ett event, en resa eller ett annat tillfälle för att samla flera personer via delade album. Tittarna kan lägga till egna foton, videor och kommentarer. Du kan dela dina album via en länk eller direkt med någon.
Så här skyddar vi dina delade album

Vi ger dig kontroll över vem du ska dela dina album med och hur. Du kan lägga till, ta bort och begränsa åtkomsten till specifika personer. Med länkdelning kan du dela dina foton via en webbadress som inte går att återställa och som kan återställas när som helst.

Dela ett album med specifika personer

Du kan styra vilka Google-kontoanvändare som har åtkomst till ditt album. Sara har till exempel skapat ett delat album med titeln Barn och lagt till sin man och mor- och farföräldrarna i albumet.

• Lägg till specifika personer i ditt album om du vill begränsa åtkomsten till en mindre grupp.
  • Alla med åtkomst till albumet kan lägga till andra i det delade albumet. Om du har aktiverat aviseringar meddelar Google Foto dig när nya personer läggs till.
  • Välj om andra kan lägga till foton, kommentarer och gilla-markeringar i ditt album.

Länkdelning

• Skicka snabbt foton och videor via en länk i stället för att lägga till personer i en lista.
  • En delad länk är en webbadress som användarna inte kan gissa sig till. När en länk har skapats kan den delas av andra.
  • Om du vill återställa länken inaktiverar du länkdelningen och aktiverar den igen. Den gamla länken fungerar inte längre och du kan dela den nya länken med personer du litar på.
Kom ihåg:
  • Om du tar bort någon från ett delat album men har aktiverat länkdelning kan alla med den ursprungliga länken fortfarande visa albumet.
  • Om du vill förhindra att andra med åtkomst lägger till foton inaktiverar du Samarbete under Alternativ.
Du bestämmer själv
Som albumägare har du kontroll över dina delade foton och videor.
  • Om du vill göra ett delat album privat tar du bort alla redigeringsbehöriga och inaktiverar länkdelning. När ett album görs privat tas alla kommentarer bort och redigeringsbehöriga har inte längre åtkomst. Du kan dela albumet igen när som helst.
  • När du tar bort någon från ett album tas alla foton eller kommentarer från personen bort.
  • När du blockerar någon kan ni inte se varandras foton, videor eller kommentarer.
  • Det är enbart en albumägare som kan ändra inställningarna för länkdelning.

Ta bort någon från ett album

Du måste vara albumets ägare för att kunna ta bort någon.

1. Öppna önskat album.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Alternativ.
  3. Rulla till den kontakt du vill ta bort.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Ta bort person.

Aktivera och inaktivera länkdelning

1. Öppna önskat album och klicka på Mer Mer följt av Alternativ.
  2. Klicka på växlingsknappen bredvid länkdelning för att aktivera eller inaktivera funktionen.