Hoe opties voor gedeelde albums je foto's meer privacy bieden

Of je nu via een link of met specifieke mensen deelt, met Foto's kun je gemakkelijker en veiliger albums delen.

Hoe gedeelde albums werken
Organiseer foto's en video's van een evenement, reis of andere gelegenheid om meerdere mensen samen te brengen met gedeelde albums. Kijkers kunnen hun eigen foto's, video's en reacties toevoegen. Je kunt je albums delen via een link of rechtstreeks met iemand anders.
Hoe we je gedeelde albums beschermen

We geven je de controle over met wie je je albums wilt delen en hoe. Je kunt specifieke mensen toevoegen, verwijderen en de toegang beperken. Met de functie 'Link delen' kun je je foto's delen via een URL die niet kan worden geraden en die je op elk gewenst moment kunt resetten.

Een album delen met specifieke mensen

Je kunt bepalen welke Google-accountgebruikers toegang hebben tot je album. Bijvoorbeeld: Sara heeft een gedeeld album met de naam 'Kinderen' gemaakt en haar man en hun ouders aan het album toegevoegd.

• Voeg specifieke mensen aan je album toe om de toegang tot een kleinere groep te beperken.
  • Iedereen met toegang tot het gedeelde album kan anderen eraan toevoegen. Als je meldingen hebt ingeschakeld, laat Google Foto's het je weten als er nieuwe mensen worden toegevoegd.
  • Kies of anderen foto's, reacties en likes aan je album mogen toevoegen.

Link delen

• Verstuur snel foto's en video's via een link in plaats van mensen toe te voegen aan een lijst.
  • Een gedeelde link is een URL die mensen niet zelf kunnen raden. Nadat een link is gemaakt, kan deze door anderen worden gedeeld.
  • Als je de link wilt resetten, schakel je 'Link delen' uit en weer in. De oude link werkt dan niet meer en je kunt de nieuwe link delen met mensen die je vertrouwt.
Houd rekening met het volgende:
  • Als je iemand verwijdert uit een gedeeld album, maar link delen aanstaat, kan iedereen met de oorspronkelijke link het album nog steeds bekijken.
  • Als je niet wilt dat mensen met toegang foto's kunnen toevoegen, zet je Samenwerken uit onder Opties.
Jij hebt het voor het zeggen
Als eigenaar van een album heb je controle over je gedeelde foto's en video's.
  • Als je een gedeeld album privé wilt maken, verwijder je alle bijdragers en schakel je 'Link delen' uit. Als een album privé wordt gemaakt, worden alle reacties verwijderd en hebben bijdragers geen toegang meer. Je kunt het album op elk gewenst moment opnieuw delen.
  • Als je iemand uit een album verwijdert, worden alle foto's of reacties van die persoon verwijderd.
  • Als je iemand blokkeert, kunnen jullie elkaars foto's, video's of reacties niet bekijken.
  • Alleen de eigenaar van een album kan de instellingen voor 'Link delen' wijzigen.

Iemand uit een album verwijderen

Je moet de eigenaar van het album zijn om iemand te verwijderen.

1. Open het gewenste album.
  2. Klik op Meer Meer en dan Opties.
  3. Scroll naar het contact dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op Meer Meer en dan Persoon verwijderen.

'Link delen' in- en uitschakelen

1. Open het gewenste album en klik op Meer Meer en dan Opties.
  2. Klik op de schakelaar naast Link delen om deze functie in of uit te schakelen.