Kommande ändringar av Google Foto och Google Drive

Vad händer nu?

Från och med den 10 juli 2019 synkroniserar inte längre Google Foto och Google Drive automatiskt.Vi gör denna ändring för att förenkla interaktionen mellan de två tjänsterna. Du kan läsa mer om förändringarna i vårt blogginlägg.

• När du laddar upp eller tar bort foton i Google Drive eller Google Foto speglas inte ändringarna i den andra produkten.
  • photos.google.com, kan du använda en ny funktion som heter Ladda upp från Drive, där du manuellt kan välja foton och videor från Drive för att kopiera till Foto. Funktionen kanske inte är tillgänglig för alla förrän i slutet av juli 2019.
  • När objekten har kopierats till Foto finns ingen koppling till dem mellan de två produkterna.
  • Om du kopierar objekt i originalkvalitet från Drive till Foto räknas de in i ditt lagringsutrymme i båda produkterna. Läs mer om lagring av foton.
  • Dessa ändringar gäller alla enheter och plattformar, som iOS och Android.
  • Dina befintliga foton och videor finns fortfarande i Google Foto och Google Drive. Säkerhetskopiering i Google Foto fortsätter att fungera som tidigare.

Är du osäker på vilka inställningar du har?

Om du synkroniserar foton och videor från Google Drive i Google Foto

Kontrollera om du synkroniserar foton och videor från Google Drive i Google Foto

1. Öppna photos.google.com/settings på datorn.

2. Kontrollera om du ser avsnittet Google Drive.

• Om du inte ser detta har du inte synkroniserat foton och videor från Google Drive till Google Foto.

• Om du ser detta har du synkroniserat foton och videor från Google Drive till Google Foto.

Det här behöver du veta

Från och med den 10 juli 2019 synkroniserar inte Drive och Foto med varandra längre.

• När ändringarna har trätt i kraft gäller alla ändringar du gör på Drive endast för Drive. Alla ändringar du gör i Foto gäller enbart för Foto.

• Om du till exempel laddar upp ett foto till Google Drive laddas det inte upp till Google Foto om du inte laddar upp det separat.

• Filer och mappar som du har på Drive finns kvar där.

Bekräfta om du har använt mappen Google Foto i Google Drive

Kontrollera om du använder mappen Google Foto

1. Besök drive.google.com på datorn.

2. Kontrollera om du har mappen Google Foto i Min enhet.

Om du har mappen Google Foto med undermappar för år och månader har du tidigare synkroniserat Google Foto-biblioteket till Google Drive.

Det här behöver du veta

• Alla foton och videor du har på Drive finns kvar.

• När ändringarna har trätt i kraft den 10 juli 2019 gäller alla ändringar du gör på Drive endast för Drive. Alla ändringar du gör i Foto gäller enbart för Foto.

• Om du till exempel tar bort eller redigerar ett foto eller en mapp i Google Drive sker ändringen inte i Google Foto.

Mer information som du behöver känna till

Lagringsutrymme

Objekt som har synkroniserats före den 10 juli 2019 tar inte upp extra lagringsutrymme.

Efter ändringen:

• Om du laddar upp ett foto eller en video från Drive till photos.google.com manuellt tar det/den upp lagringsutrymme på båda ställena.

• Om du raderar foton i den ena tjänsten raderas de inte i den andra.

Ladda ned dina foton och videor

Om du vill ladda ned alla dina objekt från Google Foto kan du använda sidan Ladda ned din data.