Så här fungerar ditt lagringsutrymme på Google

Varje Google-konto omfattar 15 GB lagringsutrymme som delas mellan Gmail, Google Drive och Google Foto. Om du vill lägga till lagringskvoten kan du köpa ett medlemskap i Google One där det är tillgängligt. Ibland kan du få mer lagringsutrymme från en specialkampanj eller ett relaterat köp. Om du vill veta mer om din kvot läser du Dessa objekt räknas in i ditt lagringsutrymme.

Det här påverkar lagringsutrymmet för ditt Google-konto

Detta räknas in i lagringskvoten

• Foton och videor i originalkvalitet som har säkerhetskopierats till Google Foto.
  • Foton och videor i Hög kvalitet (kallas nu Spara lagringsutrymme) och Expresskvalitet som säkerhetskopieras till Google Foto efter 1 juni 2021. Foton eller videor som du har säkerhetskopierat i Hög kvalitet eller Expresskvalitet före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet på ditt Google-konto. Läs mer om denna ändring.
  • Gmail-meddelanden och bilagor, inklusive mapparna Skräppost och Papperskorgen.
  • Filer på Google Drive, vilket omfattar PDF-filer, bilder och videor.
  • Filer som har skapats eller redigerats i appar där innehåll skapas gemensamt, som Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Teckningar, Formulär, Ljudinspelare och Jamboard.
    • Filer som har skapats eller redigerats efter den 1 juni 2021 räknas in i din kvot.
    • Filer som laddas upp eller senast redigerades före den 1 juni 2021 räknas inte in i din kvot.

När du har överskridit kvoten innebär det att du använder mer lagringsutrymme än vad du har tillgängligt. Om du överskrider lagringskvoten gäller följande:

• Du kan inte ladda upp nya filer eller bilder till Google Drive.
  • Du kan inte säkerhetskopiera foton och videor till Google Foto.
  • Din möjlighet att skicka och ta emot e-post i Gmail kan också påverkas.
  • Du kan inte skapa nya filer i appar för att gemensamt skapa innehåll, som Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Teckningar, Formulär och Jamboard. Innan du minskar din användning av lagringsutrymmet kan ingen redigera eller kopiera de berörda filerna.
  • Du kan inte säkerhetskopiera nya filer i Ljudinspelare.
  • Obs! Du kan fortfarande logga in och komma åt ditt Google-konto.

Om du har överskridit kvoten i två år eller längre: Om du inte frigör eller köper mer utrymme för att hamna under gränsen igen kan allt ditt innehåll tas bort från Gmail, Google Foto och Google Drive (detta omfattar filer i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Teckningar, Formulär och Jamboard). Men innan det sker gör vi följande:

• Informera dig via e-post och aviseringar i Googles produkter. Vi kontaktar dig minst tre månader innan innehållet kan raderas.
  • Ge dig möjlighet att undvika radering (genom att betala för ytterligare lagringsutrymme eller ta bort filer)
  • Ge dig möjlighet att ladda ned ditt innehåll från våra tjänster. Läs mer om hur du laddar ned din Googledata.

Så här tar du dig under kvoten igen

Vi tillhandahåller även åtkomst till verktyg för lagringshantering som hjälper dig att hitta sätt att frigöra lagringsutrymme på https://one.google.com/storage. Ett annat alternativ för att frigöra utrymme är att ladda ned dina filer till din personliga enhet och sedan ta bort dem från din molnlagring.

Om du vill ha mer lagringsutrymme för Gmail, Drive och Foto kan du uppgradera till ett större lagringsutrymme med Google One.

Vanliga frågor

Gäller dessa policyer både G Suite-/Workspace-konton och konsumentkonton?
Vissa ändringar av kvoten gäller för vissa prenumerationer på Google Workspace, G Suite for Education och G Suite for Nonprofits. Läs inlägget om uppdateringar av Google Workspace om du vill veta mer om hur ändringarna kan påverka dem.
Gäller detta Google Sites, Google Keep och andra appar som inte listas här? Vad gäller för Blogger- och YouTube-innehåll?
Nej, detta gäller inte Google Sites eller Google Keep. Den gäller inte för Blogger- eller YouTube-innehåll.
Jag har överskridit min kvot. Hur lång tid har jag på mig innan mitt innehåll raderas?
Om ditt konto omfattas av denna policyändring försöker vi meddela dig (minst tre månader) innan ditt innehåll kan tas bort. Innehållet tas bort när du har överskridit lagringskvoten i två år. Se till att innehållet inte raderas genom att minska mängden lagringsutrymme du använder eller uppgradera till ett större lagringsutrymme med Google One.
Får jag information innan min data raderas?
Om ditt konto omfattas av denna policyändring meddelar vi dig (minst tre månader) innan ditt innehåll kan tas bort. Vi försöker nå dig via din e-postadress och aviseringar. Läs mer om hur du hanterar e-postadresser för ditt Google-konto.
Jag vet inte om jag kan vara aktiv en gång vartannat år. Vad ska jag göra?

Vi är medvetna om att vissa livshändelser kan göra att du är borta från mobilen eller datorn under en längre tid. Därför har vi satt en period på två år innan du betraktas som inaktiv.

Om du vill hantera din data på ett annat sätt bör du överväga att använda Hantering av inaktiva konton. Utöver att skicka påminnelser om kontot kan du med det här verktyget hantera vad som händer med ditt konto när du inte längre kan använda det. Du kan även ställa in en betrodd kontakt som kan ladda ned din data om du slutar använda kontot, även innan det kan raderas.

Du kan dessutom ladda ned data för att säkerhetskopiera den när som helst.

Hur sparar jag innehåll från någon närstående som har gått bort?

Vi är medvetna om att många inte lämnar tydliga anvisningar om hur deras nätkonton ska hanteras efter deras bortgång. Google kan arbeta med omedelbara familjemedlemmar och representanter (i vissa fall) för att tillhandahålla innehåll från en avliden användares konto. Läs mer om vår process för att begära en avliden användares data

Läs mer om Hantering av inaktiva konton om du vill informera oss om vad du ska göra med din data i händelse av dödsfall eller permanent inaktivitet.

• Obs! Inställningar för Hantering av inaktiva konton åsidosätter inte våra policyer för inaktiv och överskriden kvot.