Polítiques del programa sobre ús abusiu i aplicació

Les polítiques del programa següents s'apliquen al contingut que publiques a Google Fotos, als comentaris de Google Fotos i al contingut imprès a través de Google Fotos. Google Fotos ofereix espai d'emmagatzematge i una organització automàtica de les teves fotos i dels teus vídeos sense cap cost econòmic. Les polítiques són importants a l'hora d'oferir una experiència positiva a tots els usuaris dels productes de Google.

Hem de posar fre als usos abusius que amenacen la nostra capacitat de proporcionar aquests serveis. Per ajudar-nos a aconseguir aquest objectiu, demanem que tothom compleixi les polítiques següents. Després de rebre una notificació d'una possible infracció de les polítiques, és possible que revisem el contingut en qüestió i emprenguem accions, com ara restringir l'accés al contingut, suprimir-lo, refusar imprimir-lo i limitar o cancel·lar l'accés d'un usuari als productes de Google.

Podem prendre mesures als comptes que superin la quota d'emmagatzematge. Per exemple, podem rebutjar les pujades noves, comprimir el contingut existent o suprimir el contingut si superes la quota d'emmagatzematge o no obtens prou espai d'emmagatzematge addicional. Obtén més informació sobre les quotes d'emmagatzematge en aquest enllaç.

Quan apliquem aquestes polítiques, és possible que fem excepcions basades en consideracions educatives, documentals, científiques o artístiques, o en cas que hi hagi altres avantatges substancials per al públic si no es pren cap mesura respecte al contingut.

Assegura't de consultar aquestes polítiques de tant en tant, ja que poden canviar. Per obtenir més informació, consulta les condicions del servei de Google. A part de les polítiques que s'indiquen a continuació, tingues en compte que és possible que alguns productes i funcions tinguin altres polítiques i condicions. Per exemple, la foto de perfil de Google no pot incloure contingut ofensiu o no apte per a menors, com ara una foto que sigui un primer pla de les natges o de l'escot d'una persona.

Informar d'ús abusiu

Si creus que algú infringeix les polítiques que es mostren a continuació, informa'ns-en a través de l'enllaç "Informa d'un ús abusiu" (o un enllaç amb un nom semblant). Obtén més informació sobre com pots informar d'un ús abusiu a Google Fotos i sobre altres passos que pots seguir per bloquejar algú a Google Fotos.

Per informar d'infraccions de drets d'autor o d'altres problemes legals, utilitza aquesta eina, que és una guia del procés que has de seguir per informar de contingut que creus que s'ha de suprimir dels serveis de Google, segons la legislació aplicable.

Polítiques del programa

Segrest de comptes
No es permet accedir al compte d'un altre usuari sense el seu permís. Si se'ns notifica que s'ha segrestat un compte, prendrem les mesures oportunes, com ara informar-ne les autoritats pertinents, suprimir l'accés a alguns dels nostres productes o desactivar el teu Compte de Google.
Inactivitat del compte
Utilitza el producte perquè el compte continuï actiu. Un compte es considera actiu quan s'accedeix al contingut del producte o s'hi emmagatzema contingut nou com a mínim un cop cada 2 anys. Podem prendre mesures en comptes inactius, com ara suprimir el contingut del producte. Obtén més informació aquí.
Abús i explotació sexual infantil

No creïs, pengis ni distribueixis contingut que mostri l'explotació o l'abús de menors. Això inclou tots els materials d'abús sexual infantil. Per informar de contingut en un producte de Google que mostra explotació infantil, fes clic a Informa d'un ús abusiu. Si trobes contingut d'aquest tipus en altres llocs d'Internet, contacta directament amb l'agència corresponent del teu país.

En general, Google prohibeix l'ús dels nostres productes per posar en perill els menors. Això inclou, entre d'altres, el comportament agressiu cap als menors, com ara:

• Assetjament a menors (per exemple, fer amistat amb un menor en línia per facilitar, tant en línia com sense connexió, el contacte sexual o l'intercanvi d'imatges sexuals amb aquest menor).

• Extorsió sexual (per exemple, amenaçar o fer xantatge a un menor amb l'accés real o presumpte a imatges íntimes d'aquest menor).

• Sexualització d'un menor (per exemple, imatges que representin, fomentin o promoguin l'abús sexual de menors o la representació de menors d'una manera que pugui provocar la seva explotació sexual).

• Tràfic de menors (per exemple, la publicitat o la captació de menors amb finalitats d'explotació sexual comercial).

Suprimirem aquest contingut i emprendrem les accions que considerem oportunes, com ara informar-ne el centre per als infants perduts i explotats dels Estats Units (National Center for Missing & Exploited Children), limitar l'accés a les funcions dels productes i desactivar comptes. Si creus que un menor està en perill o ha estat víctima d'abús, explotació o tràfic de persones, contacta amb la policia immediatament. Si ja n'has informat la policia, però encara necessites ajuda o creus que un menor està o ha estat en perill als nostres productes, pots informar-ne Google.

Elusions
No participis en cap acció destinada a eludir les nostres polítiques o a subvertir les restriccions que s'apliquen al teu compte. Això inclou la creació o l'ús de diversos comptes, o altres mètodes destinats a participar en un comportament prèviament prohibit.
Activitats perilloses i il·legals
No utilitzis aquest producte per dur a terme activitats il·legals ni per promocionar activitats, béns, serveis o informació que provoquin danys greus i immediats a persones o animals. Tot i que es permet la informació general sobre aquest contingut amb finalitats educatives, documentals, científiques o artístiques, establim un límit en el contingut que permet fer mal o promou activitats il·legals de manera directa. Si se'ns notifiquen activitats il·legals, prendrem les mesures oportunes, com ara informar-ne les autoritats pertinents, suprimir l'accés a alguns dels nostres productes o desactivar el teu Compte de Google.
Assetjament, assetjament escolar i amenaces
No assetgis ni amenacis altres persones. Tampoc no permetem que aquest producte s'utilitzi per implicar altres persones en aquestes activitats o incitar-les a fer-les. Això inclou assenyalar algú per maltractar-lo, amenaçar algú amb danys greus, sexualitzar algú sense el seu consentiment, revelar informació privada d'una altra persona que es pugui fer servir per dur a terme amenaces, denigrar o menysprear víctimes de violència o tragèdies, incitar altres persones a dur a terme aquestes activitats, o assetjar algú de qualsevol altra manera. A més, recorda que l'assetjament en línia és il·legal en molts països i pot tenir conseqüències greus en la vida real tant per a l'assetjador com per a la víctima. Si se'ns notifiquen amenaces de danys o altres situacions perilloses, prendrem les mesures oportunes, com ara informar-ne les autoritats pertinents, suprimir l'accés a alguns dels nostres productes o desactivar el teu Compte de Google.
Incitació a l'odi
No participis en contingut que inciti a l'odi, que és el contingut que promou, tolera o té com a objectiu principal incitar a la violència cap a persones concretes o grups de persones en funció de l'origen racial o ètnic, religió, discapacitat, edat, nacionalitat, condició de veterà de guerra, orientació sexual, sexe, identitat de gènere o altres característiques associades a la discriminació o marginació sistèmiques.
Suplantació i falsejament de la identitat

No suplantis la identitat de ningú ni de cap organització, i tampoc no falsegis la teva identitat. Això inclou suplantar la identitat de qualsevol persona o organització que no representis; proporcionar informació enganyosa sobre la identitat, les qualificacions, la propietat, la finalitat, els productes, els serveis o les empreses d'un usuari o un lloc web.

També s'inclou el contingut o els comptes que falsegin o amaguin la seva propietat o el seu objectiu principal, per exemple, falsejant o amagant intencionadament informació sobre el teu país d'origen o altres dades importants sobre tu en enviar contingut sobre política, problemes socials o temes d'interès públic als usuaris d'un país que no sigui el teu. Està permès fer paròdia, sàtira i utilitzar un pseudònim o un àlies; només cal que evitis publicar contingut que pugui confondre el públic pel que fa a la teva identitat real.

Programari maliciós i contingut maliciós similar
No transmetis programari maliciós ni cap contingut que malmeti o pertorbi el funcionament de les xarxes, dels servidors, dels dispositius d'usuari final o d'altres infraestructures. Això inclou l'allotjament, la inserció o la transmissió directes de programari maliciós, virus, codi destructiu o altres programes perjudicials o no desitjats, o contingut similar. Tampoc no permetem el contingut que transmet virus, provoca que es mostrin finestres emergents, prova d'instal·lar programari sense el consentiment de l'usuari o afecta els usuaris de qualsevol altra manera amb codi maliciós. Per obtenir més informació, consulta les nostres polítiques de Navegació segura.
Contingut enganyós

No pots distribuir contingut que enganyi o confongui els usuaris. Per exemple:

Contingut enganyós relacionat amb procediments cívics i democràtics: contingut clarament fals que pugui fer disminuir de manera significativa la participació o la confiança en procediments cívics o democràtics. Per exemple, informació sobre procediments de votació públics, la idoneïtat d'un candidat polític en funció de la seva edat o el seu lloc de naixement, els resultats electorals o una participació censal que contradigui els registres estatals oficials. També s'inclouen les afirmacions falses que assegurin que una figura política o un funcionari del govern ha mort, ha tingut un accident o se li ha diagnosticat una malaltia greu.

Contingut enganyós relacionat amb pràctiques perjudicials per a la salut: contingut sanitari o mèdic enganyós que incentivi o motivi altres persones a adoptar pràctiques que puguin comportar danys físics o emocionals per a la població, o que puguin suposar un risc greu per a la salut pública.

Contingut multimèdia manipulat: contingut multimèdia que s'hagi manipulat o alterat tècnicament per enganyar els usuaris i que pugui comportar un risc significatiu de danys greus.

Es pot permetre el contingut enganyós en contextos educatius, documentals, científics o artístics, però cal proporcionar prou informació perquè els usuaris n'entenguin clarament el context. En alguns casos, el fet d'afegir context no evitarà que retirem el contingut de les nostres plataformes.

Imatges íntimes no consensuades
No emmagatzemis ni distribueixis imatges o vídeos privats amb nuesa, que siguin sexualment explícits o íntims sense el consentiment de la persona que hi surt. Si algú ha enviat una imatge o un vídeo privats en què surts tu sense roba o en actitud íntima o sexualment explícita, envia un informe mitjançant aquest formulari.
Informació personal i confidencial
No emmagatzemis ni distribueixis informació personal o confidencial d'altres persones sense la seva autorització. Això inclou l'ús d'informació sensible, com ara números de la seguretat social dels EUA, números de compte bancari, números de targetes de crèdit, imatges de signatures i documents de salut personals. Normalment, no prenem cap mesura en la majoria dels casos en què aquesta informació està disponible en altres llocs d'Internet o en registres públics, com ara els números de documents nacionals d'identitat que figuren en un lloc web governamental.
Pesca de credencials
No utilitzis aquest producte per a la pesca de credencials. Això inclou sol·licitar o recollir dades sensibles, com ara contrasenyes, dades financeres o números de la seguretat social.
Serveis i productes regulats
No venguis ni anunciïs productes i serveis regulats, ni tampoc en facilitis la venda. Entre els productes i serveis regulats s'inclouen l'alcohol, les apostes, els productes farmacèutics, els suplements no aprovats, el tabac, els productes pirotècnics, les armes i els dispositius mèdics o sanitaris.
Contingut sexual explícit
No distribueixis contingut que inclogui material sexual explícit, com ara nuesa, actes sexuals gràfics o material pornogràfic. Això inclou dirigir el trànsit a llocs web de pornografia comercial. Permetem la nuesa amb finalitats educatives, documentals, científiques o artístiques.
Contingut brossa
No creïs contingut brossa. Això pot incloure contingut promocional o comercial no desitjat, contingut no desitjat creat per un programa automatitzat, contingut repetitiu no desitjat, contingut sense sentit o qualsevol cosa que sembli una sol·licitud massiva.
Ús abusiu i interferències en el sistema
No facis un ús abusiu d'aquest producte i no malmetis, degradis ni afectis negativament el funcionament de les xarxes, els dispositius o altres infraestructures de Google o de tercers. Això inclou degradar o desactivar qualsevol aspecte del producte o dels seus serveis, o interferir-hi negativament. Si se'ns notifica que s'han produït interferències en el sistema o que se n'ha fet un ús abusiu, prendrem les mesures oportunes, com ara informar-ne les autoritats pertinents, suprimir l'accés a alguns dels nostres productes o desactivar el teu Compte de Google.
Organitzacions i moviments violents

Les organitzacions i els moviments violents coneguts que no siguin estatals no poden utilitzar aquest producte amb cap finalitat. No distribueixis contingut que fomenti ni promogui les activitats d'aquests grups, com ara reclutar persones, coordinar activitats en línia o fora d'Internet, compartir manuals o altres materials que puguin fomentar danys, promoure ideologies d'organitzacions violentes no estatals o actes terroristes, incitar a la violència o enaltir els atacs d'organitzacions violentes no estatals. En funció del contingut, també podem prendre mesures contra l'usuari. Es pot permetre el contingut relacionat amb organitzacions violentes no estatals en un context educatiu, documental, científic o artístic, però cal que facilitis prou informació perquè les persones n'entenguin clarament el context.

Imatges de menors no autoritzades
No emmagatzemis ni distribueixis imatges de menors sense el consentiment explícit dels seus pares, el seu tutor o el seu representant legal. Si algú ha emmagatzemat o distribuït una imatge d'un menor sense el consentiment necessari, informa'ns-en.
Violència i contingut cruent
No emmagatzemis ni distribueixis contingut violent o cruent que impliqui persones o animals de la vida real amb la intenció principal de colpir l'espectador o de fomentar el sensacionalisme. Això inclou el material altament gràfic, com ara els desmembraments o les imatges amb primers plans de cadàvers mutilats, i el material gràfic, com ara contingut que inclogui quantitats importants de sang. Es pot permetre aquest contingut en contextos educatius, documentals, científics o artístics, però cal proporcionar prou informació perquè els espectadors entenguin el context. En alguns casos, és possible que el contingut sigui tan violent o colpidor que el fet d'afegir context no evitarà que el retirem de les nostres plataformes. Per acabar, no incitis altres persones a actuar de manera violenta.

Polítiques addicionals

Distribució de contingut
Google Fotos et permet emmagatzemar, compartir i reproduir contingut de vídeo en directe, però no s'ha d'utilitzar per a la distribució de contingut a un públic ampli. Si vols que les teves reproduccions arribin a un gran nombre d'espectadors, YouTube és l'opció més adient. Google Fotos restringirà l'ús del servei si detecta que s'està utilitzant per a reproduccions en directe públiques a gran escala. Les infraccions reiterades poden comportar la cancel·lació del teu compte o la prohibició de l'ús de Google Fotos, entre altres accions.
Contingut de productes impresos

Totes les imatges dels productes impresos han de complir la normativa legal i la política de continguts. Per aquest motiu, no permetem que determinats tipus d'imatges s'imprimeixin als nostres productes. No imprimirem cap producte que contingui imatges que infringeixin les polítiques següents.

Tingues en compte que qualsevol contingut que enviïs perquè l'imprimim en un producte es pot revisar per determinar si infringeix aquesta política.

Activitats perilloses i il·legals

No imprimirem contingut que inclogui una activitat il·legal o que promogui activitats, béns, serveis o informació que puguin causar danys greus i immediats a persones o animals. Tot i que permetem la informació general amb finalitats educatives, documentals, científiques o artístiques, establim un límit en el contingut que permet fer mal o promou activitats il·legals de manera directa.

A continuació t'indiquem alguns exemples del que no permetem als productes impresos:

• Imatges que infringeixin els drets legals d'altres persones, inclosos els drets d'autor.
  • Imatges que representin o incloguin instruccions sobre actes perillosos o il·legals.

Assetjament, assetjament escolar i amenaces

No imprimirem contingut que suposi assetjament, assetjament escolar o amenaces. Tampoc no imprimirem contingut que impliqui altres persones en aquestes activitats o les inciti a fer-les. Això inclou assenyalar algú per maltractar-lo, amenaçar algú amb danys greus, sexualitzar algú sense el seu consentiment, revelar informació privada d'una altra persona que es pugui fer servir per dur a terme amenaces, denigrar o menysprear víctimes de violència o tragèdies, incitar altres persones a dur a terme aquestes activitats, o assetjar algú de qualsevol altra manera. Si se'ns notifiquen amenaces de danys o altres situacions perilloses, prendrem les mesures oportunes, com ara informar-ne les autoritats pertinents, suprimir l'accés a alguns dels nostres productes o desactivar el teu Compte de Google.

A continuació t'indiquem alguns exemples del que no permetem als productes impresos:

• Contingut que tingui l'objectiu d'assetjar (sexualment o a l'escola) o intimidar una persona o un col·lectiu.

Incitació a l'odi

No imprimirem contingut que inciti a l'odi, que és el contingut que promou, tolera o té com a objectiu principal incitar a la violència cap a persones concretes o grups de persones en funció de l'origen racial o ètnic, religió, discapacitat, edat, nacionalitat, condició de veterà de guerra, orientació sexual, sexe, identitat de gènere o altres característiques associades a la discriminació o marginació sistèmiques.

A continuació t'indiquem alguns exemples del que no permetem als productes impresos:

• Contingut que fomenti l'odi contra una persona o un col·lectiu per motius de raça, origen ètnic, religió, discapacitat, edat, nacionalitat, condició de veterà de guerra, orientació sexual, sexe, identitat de gènere o altres característiques associades a la discriminació o la marginació sistèmiques.

Contingut sexual explícit

No imprimirem contingut que contingui material sexual explícit. És possible que permetem la nuesa amb finalitats educatives, documentals, científiques o artístiques, o bé la nuesa no sexual. En cap cas permetem contingut que mostri explotació sexual infantil.

A continuació t'indiquem alguns exemples del que no permetem als productes impresos:

• Imatges que continguin actes sexuals gràfics amb la intenció d'excitar, incloses representacions dels genitals, pornografia o il·lustracions.
  • Contingut que promogui temes de pràctiques sexuals amb menors d'edat, pràctiques sexuals no consentides o altres temes sexuals il·legals, ja siguin simulats o reals.
  • Contingut que promogui l'explotació sexual de menors d'edat.

Organitzacions i moviments violents

Les organitzacions i els moviments violents coneguts que no siguin estatals no poden utilitzar aquest producte amb cap finalitat. No distribueixis contingut que fomenti ni promogui les activitats d'aquests grups, com ara reclutar persones, coordinar activitats en línia o fora d'Internet, compartir manuals o altres materials que puguin fomentar danys, promoure ideologies d'organitzacions violentes no estatals o actes terroristes, incitar a la violència o enaltir els atacs d'organitzacions violentes no estatals. En funció del contingut, també podem prendre mesures contra l'usuari. Es pot permetre el contingut relacionat amb organitzacions violentes no estatals en un context educatiu, documental, científic o artístic, però cal que facilitis prou informació perquè les persones n'entenguin clarament el context.

Violència i contingut cruent

No imprimirem contingut violent o cruent que impliqui persones o animals de la vida real amb la intenció principal de colpir l'espectador o de fomentar el sensacionalisme. Això inclou el material altament gràfic, com ara els desmembraments o les imatges amb primers plans de cadàvers mutilats, i el material gràfic, com ara contingut que inclogui quantitats importants de sang. Podem imprimir contingut utilitzat en un context educatiu, documental, científic o artístic. En alguns casos, és possible que el contingut sigui tan violent o colpidor que el fet d'afegir context no permetrà que s'imprimeixi. Per acabar, no imprimirem contingut que animi altres persones a actuar de manera violenta.