Je opslag beheren

Als er geen back-up van je foto's en video's wordt gemaakt, heb je misschien geen opslag meer. Je kunt opslag vrijmaken of meer opslag kopen.

Belangrijk:

• Als je 2 jaar of langer inactief bent in Google Foto's, kan je content worden verwijderd. Meer informatie over het inactiviteitsbeleid van Google Foto's.
  • Als je de opslaglimiet 2 jaar of langer overschrijdt, kan je content worden verwijderd. Meer informatie over hoe je Google-opslag werkt.
  • Alle foto's en video's waarvan vóór 1 juni 2021 een back-up met opslagbesparing (dit heette eerst hoge kwaliteit) of basiskwaliteit is gemaakt, tellen niet mee voor je Google-accountopslag.
  • Foto's en video's waarvan (ongeacht de datum) een back-up wordt gemaakt in oorspronkelijke kwaliteit, blijven wel meetellen voor Google-accountopslag.

Je opslaggebruik checken

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up maken en dan Opslag beheren
  5. Bovenaan staat een schatting van hoelang het duurt voordat de opslag vol is.

Tips:

• Als je de laatste tijd niet consequent back-ups hebt gemaakt van content, je bijna geen opslag meer hebt of je je account hebt gekregen via je werk, school of een andere groep, is een schatting misschien niet beschikbaar.
  • Als je een account onder toezicht hebt of een account hebt dat je van een school in het basis- of middelbaar onderwijs hebt gekregen, is de tool voor opslagbeheer niet beschikbaar.
  • Als je een account hebt via je werk, school, gezin of een andere groep, check je je opslag via de browser op je computer of via je mobiele webbrowser op photos.google.com/quotamanagement.

Opslagruimte opschonen

Belangrijk: Als je opslag beheert, geldt dit voor de opslag die aan je Google-account is gekoppeld. Je kunt ook ruimte vrijmaken op je apparaat.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up maken en dan Opslag beheren
  5. Selecteer een categorie onder Controleren en verwijderen.
  6. Tik op Selecteren.
  7. Selecteer de items die je wilt verwijderen.
  8. Tik op Naar prullenbak Verwijderen.
Tip: Sommige foto's besparen ruimte als je ze verwijdert. Als je een foto verwijdert die opslagruimte in je Google-account bespaart, krijg je misschien een schatting van de vrijgemaakte opslag.
Meer informatie over wat niet meetelt voor je opslag

Sommige items tellen niet mee voor je Google-accountopslag. Als je bijvoorbeeld deze items verwijdert, verandert de hoeveelheid beschikbare opslag niet:

Meer opslagruimte kopen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal.
  4. Selecteer Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up maken en dan Opslagruimte kopen.
  5. Selecteer een opslagabonnement.
  6. Voeg een betaalmethode toe of selecteer er een.
  7. Tik op Abonneren.

Als je een abonnement wilt downgraden of opzeggen, ga je naar de Play Store.

Problemen met betalingen voor opslag oplossen

De opslagruimte neemt niet toe na de upgrade

Nadat je een nieuw opslagabonnement hebt gekocht, kan het 24 uur duren voordat de nieuwe opslagruimte beschikbaar is.

Als je nieuwe opslagruimte na 24 uur nog steeds niet beschikbaar is, log je in op je Google-account om te zien of je betaling is verwerkt.

Als je betaling is verwerkt, het 24 uur geleden is dat je je nieuwe opslagruimte hebt gekocht en deze nog steeds niet beschikbaar is, volg je deze stappen voor probleemoplossing.

Als er kosten in rekening zijn gebracht op je betaalkaart maar je geen betaling terugziet in je Google-account, check je of je op meerdere Google-accounts tegelijk bent ingelogd. In dat geval heb je Google One misschien gekocht met een ander account. Je kunt de aankoop van dat account annuleren en Google One opnieuw kopen met het gewenste account. Meer informatie over hoe je aankopen op Google One annuleert

Geweigerde, mislukte of onvolledige transactie
Als je problemen hebt met betalingen voor Google-producten of als je een foutmelding krijgt, bekijk je hoe je betalingsproblemen kunt oplossen.
Kan geen opslag voor dit account kopen
Als je al een abonnement hebt gekocht voor een ander Google-account of op een ander apparaat, moet je dit mogelijk wijzigen voordat je een nieuw abonnement koopt op je apparaat.
  • Als je een ander account hebt met een bestaand Google One-abonnement, kun je dit opzeggen. Nadat de abonnementsperiode voorbij is, kun je opslag kopen voor een ander Google-account op je apparaat.
  • Als je je apparaat gebruikt met een gezinslid dat al Google One heeft, kun je een Google One-gezinsabonnement delen.