Je opslag beheren

Als je geen opslagruimte meer hebt, worden er geen back-ups van je foto's en video's meer gemaakt.

Belangrijk:

• Vanaf 1 juni 2021 tellen alle nieuwe foto's en video's waarvan je een back-up maakt in opslagbesparing-kwaliteit (voorheen hoge kwaliteit) of basiskwaliteit mee voor de opslagruimte in je Google-account.
  • Foto's en video's waarvan je vóór 1 juni 2021 een back-up in hoge kwaliteit of basiskwaliteit hebt gemaakt, tellen niet mee voor de opslagruimte in je Google-account.
  • Foto's en video's waarvan je een back-up maakt in oorspronkelijke kwaliteit, tellen ook nog steeds mee voor de opslagruimte in je Google-account.
  • Je kunt elke dag tot 15 GB aan back-ups maken.

De tool voor opslagbeheer van Foto's gebruiken

Je kunt de tool voor opslagbeheer gebruiken om te bekijken hoeveel opslagruimte je nog hebt, opslagruimte vrij te maken en meer opslagruimte te kopen.

Je kunt het volgende doen:

• Bekijken hoeveel opslagruimte je nog over hebt.
  • Een schatting maken van hoelang je opslagruimte kan meegaan op basis van hoe vaak je een back-up maakt van items in je Google-account.
  • Items bekijken die meetellen voor de opslagruimte en die je misschien wilt verwijderen, zoals wazige foto's, screenshots en grote video's.
  • Meer opslagruimte kopen met een Google One-abonnement (indien beschikbaar).

In de volgende gevallen is er misschien geen schatting beschikbaar van hoelang je nog met je opslagruimte kunt doen:

• Je hebt in de afgelopen maanden niet regelmatig een back-up van je content gemaakt.
  • Je hebt je opslaglimiet bijna bereikt en we kunnen geen nauwkeurige tijdsschatting geven.
  • Je hebt een account via je werk, school, gezin of een andere groep.
  • Je opslagruimte is vol.

Als je je opties wilt bekijken, heb je de nieuwste versie van de Google Foto's-app nodig.

Je opslaggebruik checken

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up en synchronisatie en dan Opslagruimte beheren.
  5. Bovenaan zie je een schatting van hoelang het duurt voordat je opslagruimte vol is.

Opslagruimte opschonen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up en synchronisatie en dan Opslagruimte beheren.
  5. Selecteer een categorie onder Checken en verwijderen.
  6. Tik op Selecteren en selecteer de items die je wilt verwijderen.
  7. Tik op Verplaatsen naar prullenbak Verwijderen.
Tip: Als je back-ups maakt in zowel Google Foto's als Google Drive, kunnen uploads trager worden en heb je misschien meer opslagruimte nodig. Tenzij je een 2e exemplaar nodig hebt in Drive, raden we je aan alleen Google Foto's te gebruiken om een back-up te maken van je foto's en video's.

Meer opslagruimte kopen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  4. Selecteer Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up en synchronisatie en dan Opslagruimte kopen
  5. Selecteer een opslagabonnement.
  6. Voeg je betaalmethode toe of selecteer deze.
  7. Tik op Abonneren.

Als je een abonnement wilt downgraden of opzeggen, ga je naar de Play Store.

Tip: Als je de bovenstaande optie niet ziet, heb je misschien nog genoeg opslagruimte of heb je geen foto's in oorspronkelijke kwaliteit.

Meer informatie over hoe je opslagruimte koopt

Overschakelen naar een andere uploadgrootte

Meer informatie over hoe je de uploadgrootte wijzigt

Back-up uitzetten

Meer informatie over hoe je 'Back-up en synchronisatie' uitzet