Je opslag beheren

Als er geen back-up van je foto's en video's wordt gemaakt, heb je misschien geen opslag meer. Je kunt opslag vrijmaken of meer opslag kopen.

Belangrijk:

• Als je Google Foto's-account langer dan 2 jaar inactief is of als je de opslaglimiet overschrijdt, kan dit gevolgen hebben voor je content. Bekijk hoe opslag werkt.
  • Alle foto's en video's waarvan vóór 1 juni 2021 een back-up met Opslagbesparing (dit heette eerst hoge kwaliteit) of basiskwaliteit is gemaakt, tellen niet mee voor de opslag van je Google-account.
  • Foto's en video's waarvan (ongeacht de datum) een back-up wordt gemaakt in oorspronkelijke kwaliteit, tellen wel mee voor de opslag van je Google-account.

Je opslaggebruik checken

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up maken en dan Opslag beheren
  5. Bovenaan zie je een schatting van hoelang het duurt voordat de opslag vol is.
    • Tip: Mogelijk is er geen schatting beschikbaar als je in de afgelopen maanden niet consistent een back-up van de content hebt gemaakt, als je de opslaglimiet (bijna) hebt bereikt of als je een account hebt gekregen via je werk, school, gezin of een andere groep.

Opslagruimte opschonen

Belangrijk: Als je opslag beheert, geldt dit voor de opslag die aan je Google-account is gekoppeld. Je kunt ook ruimte vrijmaken op je apparaat.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up maken en dan Opslag beheren.
  5. Selecteer een categorie onder Bekijken en verwijderen.
  6. Tik op Selecteren.
  7. Selecteer de items die je wilt verwijderen.
  8. Tik op Naar prullenbak Verwijderen.

Meer opslagruimte kopen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  4. Selecteer Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up maken en dan Opslagruimte kopen.
  5. Selecteer een opslagabonnement.
  6. Voeg een betaalmethode toe of selecteer er een.
  7. Tik op Abonneren.

Als je een abonnement wilt downgraden of opzeggen, ga je naar de Play Store.

Problemen met betalingen voor opslag oplossen

Geweigerde, mislukte of onvolledige transactie
Als je problemen hebt met betalingen voor Google-producten of als je een foutmelding krijgt, bekijk je hoe je betalingsproblemen kunt oplossen.
Kan geen opslag voor dit account kopen
Als je al een abonnement hebt gekocht voor een ander Google-account of op een ander apparaat, moet je dit mogelijk wijzigen voordat je een nieuw abonnement koopt op je apparaat.
  • Als je een ander account hebt met een bestaand Google One-abonnement, kun je dit opzeggen. Nadat de abonnementsperiode voorbij is, kun je opslag kopen voor een ander Google-account op je apparaat.
  • Als je je apparaat gebruikt met een gezinslid dat al Google One heeft, kun je een Google One-gezinsabonnement delen.