Administrer lagringsplassen din

Hvis bildene og videoene dine ikke blir sikkerhetskopiert, kan det hende du har gått tom for lagringsplass. For å lage mer plass kan du frigjøre noe av lagringsplassen du har, eller kjøpe mer.

Viktig:

• Hvis du er inaktiv i Google Foto i 2 år eller mer, kan det hende innholdet ditt i Foto slettes. Finn ut mer om retningslinjene for inaktivitet i Google Foto.
  • Hvis du har overskredet lagringsgrensen i 2 år eller mer, kan det hende innholdet slettes. Finn ut mer om hvordan Google-lagringsplassen din fungerer.
  • Bilder eller videoer som ble sikkerhetskopiert i plassbesparende kvalitet (tidligere kalt «høy kvalitet») eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, bruker ikke av lagringsplassen på Google-kontoen din.
  • Bilder og videoer som ble sikkerhetskopiert i opprinnelig kvalitet, uansett dato, bruker imidlertid fortsatt av lagringsplassen på Google-kontoen din.

Sjekk lagringsplassen din

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Trykk på Innstillinger for Foto Innstillinger etterfulgt av Sikkerhetskopiering etterfulgt av Administrer lagring.
  5. Øverst ser du en prognose av hvor lang tid det tar før lagringsplassen er brukt opp.

Tips:

• Beregningen er kanskje ikke tilgjengelig hvis du ikke har sikkerhetskopiert innhold jevnlig de siste månedene, hvis lagringsplassen er nesten eller helt full, eller hvis du bruker en konto fra jobb, skole, familie eller en annen gruppe.
  • Hvis du har en administrert konto eller en konto fra en grunnskole eller videregående skole, er ikke verktøyet for lagringsbehandling tilgjengelig.
  • Hvis du bruker en konto fra jobb, skole, familie eller en annen gruppe, kan du sjekke lagringsplassen via nettleseren på en datamaskin eller mobil ved å gå til photos.google.com/quotamanagement.

Frigjør lagringsplass

Viktig: Når du administrerer lagring, administrerer du lagringsplassen som er tilknyttet Google-kontoen din. Du kan også frigjøre plass på enheten.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Trykk på Innstillinger for Foto Innstillinger etterfulgt av Sikkerhetskopiering etterfulgt av Administrer lagring.
  5. Velg en kategori under «Gjennomgå og slett».
  6. Trykk på Velg.
  7. Velg elementene du vil slette.
  8. Trykk på Legg i papirkurven Slett.
Tips: Du kan frigjøre lagringsplass ved å slette enkelte bilder. Hvis du frigjør lagringsplass i Google-kontoen ved å slette bilder, kan det hende du ser et anslag for hvor mye lagringsplass som ble frigjort.
Se hva som ikke bruker av lagringsplassen din

Enkelte elementer bruker ikke av lagringsplassen på Google-kontoen din. Hvis du for eksempel sletter disse elementene, endres ikke den tilgjengelige lagringsplassen:

Kjøp mer lagringsplass

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Velg Innstillinger for Foto Innstillinger etterfulgt av Sikkerhetskopiering etterfulgt av Kjøp lagringsplass.
  5. Velg et lagringsabonnement.
  6. Legg til eller velg en betalingsmåte.
  7. Trykk på Abonner.

Hvis du vil nedgradere eller si opp et abonnement, kan du gå til Play-butikken.

Løs problemer med betalinger for lagringsplass

Lagringsplassen øker ikke etter oppgraderingen

Når du har kjøpt et nytt lagringsabonnement, kan det ta opptil 24 timer før den nye lagringsplassen blir tilgjengelig.

Hvis lagringsplassen fremdeles er feil etter 24 timer, bør du logge på Google-kontoen for å se om betalingen har gått gjennom

Hvis betalingen har gått gjennom og det har gått 24 timer siden du oppgraderte, men lagringsplassen fortsatt er feil, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene.

Hvis du ser en belastning på betalingskortet ditt, men du ikke ser noen betaling i Google-kontoen, bør du sjekke om du er logget på flere Google-kontoer. I så fall kan det hende Google One ble kjøpt med en annen konto. Du kan kansellere kjøpet på den kontoen og kjøpe Google One på nytt med den ønskede kontoen. Finn ut hvordan du kansellerer kjøp i Google One.

Avviste, mislykkede eller ufullstendige transaksjoner
Hvis du har problemer med betalinger for Google-produkter eller får feilmeldinger, kan du se hvordan du løser betalingsproblemer.
Kan ikke kjøpe lagringsplass for denne kontoen
Hvis du allerede har kjøpt et abonnement for en annen Google-konto eller på en annen enhet, må du kanskje endre de tilhørende innstillingene før du kan kjøpe et nytt abonnement på enheten din.
  • Hvis du har en annen konto med et eksisterende Google One-abonnement, kan du si det opp. Når abonnementsperioden er over, kan du bruke enheten din til å kjøpe lagringsplass for en annen Google-konto.
  • Hvis du bruker enheten din med et familiemedlem som allerede har Google One, kan du bruke familiedeling i Google One.