Informatie krijgen over je foto's en je omgeving

Je kunt Google Lens gebruiken om meer informatie op te vragen of actie te ondernemen aan de hand van je foto's, objecten om je heen of afbeeldingszoekopdrachten.

Opmerkingen:

• Lens kan tekst vertalen naar alle Google Translate-talen.
  • Shopping-resultaten zijn beschikbaar in Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Denemarken, Duitsland, Filipijnen, Frankrijk, Ierland, India, Indonesië, Italië, Japan, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Je kunt Google Lens gebruiken met Google Foto's of de Google-app, maar niet met je camera of de Google Assistent.

Informatie vinden en actie ondernemen voor je foto's

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer een foto.
  3. Tik op Google Lens Google Lens.
  4. Afhankelijk van de foto kun je informatie bekijken of een actie uitvoeren.

Als je foto's maakt van bepaalde objecten, kun je bijbehorende informatie ontvangen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

• Visitekaartje: Sla het telefoonnummer of adres op als contact.
  • Boek: Bekijk een samenvatting en lees reviews.
  • Flyer of poster voor een evenement: Voeg het evenement als afspraak toe aan je agenda.
  • Herkenningspunt of gebouw: Bekijk historische feiten, openingstijden en meer.
  • Schilderij in een museum: Lees meer over de kunstenaar en bekijk meer informatie.
  • Plant of dier: Kom meer te weten over soorten en rassen.

Tip: Tik op de gewenste woorden en selecteer ze als je tekst wilt kopiëren.

Informatie vinden over objecten om je heen

Opmerking: Google Lens in de Google-app is alleen beschikbaar in het Engels.

1. Open de Google-app op je iPhone.
  2. Tik in de zoekbalk op Google Lens Google Lens.
    • Als je Google Lens nog niet eerder hebt gebruikt, tik je op Schakel camera in om door te gaan.
  3. Tik op het item op je scherm.
    • Tekst selecteren: Tik op een woord, tik er daarna nog een keer op en sleep de blauwe stippen.
  4. Tik onderaan op een resultaat of Zoeken.

Informatie vinden over resultaten op Afbeeldingen zoeken

1. Ga op je telefoon of tablet naar images.google.com en zoek naar een afbeelding.
    • Google Lens op Zoeken werkt alleen als je naar afbeeldingen zoekt en alleen met foto's.
    • De functie werkt niet voor aanstootgevende afbeeldingen.
  2. Tik op een afbeeldingsresultaat.
  3. Tik op Google Lens Google Lens.
  4. Tik op een witte stip, indien beschikbaar. Anders omcirkel je een deel van de afbeelding met je vinger of een stylus.
  5. Tik op een afbeeldingsresultaat.
  6. Als je Lens wilt verlaten en wilt teruggaan naar 'Afbeeldingen zoeken', tik je op Sluiten Remove.

Je Google Lens-activiteit bekijken en verwijderen

Ga naar de pagina 'Lens' in 'Mijn activiteit' om je Google Lens-activiteit te vinden en te verwijderen. Leer hoe je kunt beheren wat is opgeslagen in je Google-account

Als je niet wilt dat je Google Lens-activiteit wordt opgeslagen in je Google-account, schakel je 'Web- en app-activiteit' uit. Leer hoe je 'Web- en app-activiteit' kunt bekijken en beheren