Informatie krijgen over je foto's en omgeving

Je kunt Google Lens gebruiken om meer informatie op te vragen of actie te ondernemen aan de hand van je foto's, objecten om je heen of afbeeldingszoekopdrachten.

Opmerkingen:

• Google Lens is beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees en Spaans.
  • Lens kan tekst vertalen naar alle Google Translate-talen.
  • Shopping-resultaten zijn beschikbaar in Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Filipijnen, India, Indonesië, Ierland, Italië, Japan, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Tsjechië, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Je kunt Google Lens gebruiken met Google Foto's of de Google-app, maar niet met je camera of de Google Assistent.

Informatie vinden en actie ondernemen voor je foto's

• Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  • Selecteer een foto.
  • Tik op Google Lens .
  • Afhankelijk van de foto kun je informatie bekijken of actie ondernemen.

Als je foto's neemt van bepaalde objecten, kun je bijbehorende informatie ontvangen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

• Visitekaartje: Sla het telefoonnummer of adres op voor een contact.
  • Boek: Bekijk een samenvatting en lees reviews.
  • Flyer of poster voor een evenement: Voeg het evenement als afspraak toe aan je agenda.
  • Herkenningspunt of gebouw: Bekijk historische feiten, openingstijden en meer.
  • Schilderij in een museum: Lees meer over de kunstenaar en bekijk meer informatie.
  • Plant of dier: Kom meer te weten over soorten en rassen.

Tip: Tik op de gewenste woorden en selecteer ze als je tekst wilt kopiëren.

Informatie vinden over objecten om je heen

Opmerking: Google Lens in de Google-app is alleen beschikbaar in het Engels.

1. Open de Google-app op je iPhone.
  2. Tik in de zoekbalk op Google Lens .
    • Als je Google Lens nog niet eerder hebt gebruikt, tik je op Schakel camera in om door te gaan.
  3. Tik op het scherm op het item.
    • Als je tekst wilt selecteren, tik je op een woord, tik je er opnieuw op en versleep je de blauwe stippen.
  4. Tik onderaan op een resultaat of Zoeken.

Informatie vinden over resultaten op Afbeeldingen zoeken

1. Ga op je telefoon of tablet naar images.google.com en zoek naar een afbeelding.
  2. Tik op een afbeeldingsresultaat.
  3. Tik op Google Lens .
  4. Tik op een witte stip, indien beschikbaar. Anders omcirkel je een deel van de afbeelding met je vinger of een stylus.
  5. Tik op een afbeeldingsresultaat.
  6. Als je Lens wilt verlaten en wilt teruggaan naar Afbeeldingen zoeken, tik je op Sluiten Sluiten.

Opmerking: Google Lens werkt voor zoeken alleen vanuit de zoekfunctie voor afbeeldingen en alleen op foto's. De app werkt niet met aanstootgevende afbeeldingen. Meer informatie over hoe je kunt zoeken naar afbeeldingen

Je Google Lens-activiteit bekijken en verwijderen

Ga naar de pagina 'Lens' in 'Mijn activiteit' om je Google Lens-activiteit te vinden en te verwijderen. Leer hoe je kunt beheren wat is opgeslagen in je Google-account

Als je niet wilt dat je Google Lens-activiteit wordt opgeslagen in je Google-account, schakel je 'Web- en app-activiteit' uit. Leer hoe je 'Web- en app-activiteit' kunt bekijken en beheren