Informatie krijgen over je foto's en omgeving

Je kunt Google Lens gebruiken om meer informatie op te vragen of actie te ondernemen aan de hand van je foto's, objecten om je heen of afbeeldingszoekopdrachten.

Opmerkingen:

• Lens kan tekst vertalen naar alle Google Translate-talen.
  • Shopping-resultaten zijn beschikbaar in Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Filipijnen, India, Indonesië, Ierland, Italië, Japan, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Tsjechië, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Je kunt Google Lens gebruiken via:

• Google Foto's
  • De Google Assistent op de meeste Android-telefoons
  • De Google-app op bepaalde Android-telefoons, zoals de Pixel

Informatie vinden en actie ondernemen voor je foto's

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een foto.
  3. Tik op Google Lens .
  4. Afhankelijk van de foto kun je informatie bekijken, actie ondernemen of vergelijkbare producten vinden.

Als je foto's neemt van bepaalde objecten, kun je bijbehorende informatie ontvangen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

• Kleding en huishoudelijke artikelen: Zoek vergelijkbare producten en ontdek waar je ze kunt kopen.
  • Streepjescodes: Gebruik een streepjescode om informatie over een product op te zoeken, bijvoorbeeld waar je het kunt kopen.
  • Visitekaartje: Sla het telefoonnummer of adres op voor een contact.
  • Boek: Bekijk een samenvatting en lees reviews.
  • Flyer of poster voor een evenement: Voeg het evenement als afspraak toe aan je agenda.
  • Herkenningspunt of gebouw: Bekijk historische feiten, openingstijden en meer.
  • Schilderij in een museum: Lees meer over de kunstenaar en bekijk meer informatie.
  • Plant of dier: Kom meer te weten over soorten en rassen.

Tip: Tik op de gewenste woorden en selecteer ze als je tekst wilt kopiëren.

Informatie vinden over objecten om je heen

1. Open Lens op je Android-telefoon.
    • Met de Google Assistent: Houd de startknop ingedrukt of zeg 'Oké Google'. Tik rechtsonder op Google Lens .
    • Op sommige Android-telefoons, zoals de Pixel: Open de Google Camera-app van je apparaat Google Cameraen dan Meer en dan Google Lens  .
    • Als het Google Lens-pictogram niet wordt weergegeven, kan Google Lens geen informatie over objecten om je heen vinden op je telefoon.
  2. Richt je camera op een item.
  3. Tik op het item op je scherm.
    • Tekst selecteren: Tik op een woord, tik er daarna nog een keer op en sleep de blauwe stippen.
  4. Tik op Spreken Knop .
  5. Stel een vraag of spreek een opdracht uit, zoals:
    • Wat is dit?
    • Hoe hoog is dit?
    • Voeg dit toe aan Google Keep.

Informatie vinden over resultaten op Afbeeldingen zoeken

1. Ga op je telefoon of tablet naar images.google.com en zoek naar een afbeelding.
  2. Tik op een afbeeldingsresultaat.
  3. Tik op Google Lens .
  4. Tik op een witte stip, indien beschikbaar. Anders omcirkel je een deel van de afbeelding met je vinger of een stylus.
  5. Tik op een afbeeldingsresultaat.
  6. Als je Lens wilt verlaten en wilt teruggaan naar Afbeeldingen zoeken, tik je op Sluiten Sluiten.

Opmerking: Google Lens werkt voor zoeken alleen vanuit de zoekfunctie voor afbeeldingen en alleen op foto's. De app werkt niet met aanstootgevende afbeeldingen. Meer informatie over hoe je kunt zoeken naar afbeeldingen

Je Google Lens-activiteit bekijken en verwijderen

Ga naar de pagina 'Lens' in 'Mijn activiteit' om je Google Lens-activiteit te vinden en te verwijderen. Leer hoe je kunt beheren wat is opgeslagen in je Google-account

Als je niet wilt dat je Google Lens-activiteit wordt opgeslagen in je Google-account, schakel je 'Web- en app-activiteit' uit. Leer hoe je 'Web- en app-activiteit' kunt bekijken en beheren