Lisätietojen hakeminen kuvista ja ympäristöstä

Voit hakea lisätietoja kuvista, ympäröivistä kohteista ja kuvahauista ja suorittaa niihin liittyviä toimintoja Google Lensilla.

Huomioitavaa:

• Google Lens toimii englanniksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, japaniksi, koreaksi, portugaliksi ja espanjaksi.
  • Lens voi kääntää tekstiä kaikille Google Kääntäjän kielille.
  • Ostostulokset ovat saatavilla Itävallassa, Australiassa, Belgiassa, Brasiliassa, Kanadassa, Chilessä, Kolumbiassa, Tšekin tasavallassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Intiassa, Indonesiassa, Irlannissa, Italiassa, Japanissa, Malesiassa, Meksikossa, Alankomaissa, Uudessa-Seelannissa, Norjassa, Filippiineillä, Puolassa, Portugalissa, Venäjällä, Singaporessa, Etelä-Afrikassa, Etelä-Koreassa, Espanjassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Turkissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Voit käyttää Google Lensia

• Google Kuvilla
  • useimpien Android-puhelinten Google Assistantilla
  • Pixelin ja joidenkin muiden Android-puhelinten Kamera-sovelluksella.

Kuvia koskevien tietojen hakeminen ja toimintojen suorittaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse kuva.
  3. Napauta Google Lens .
  4. Tarkista tiedot, suorita toiminto tai hae samankaltaisia tuotteita kuvan tyypin mukaisesti.

Jos otat kuvan

• vaatteesta tai kodintarvikkeesta: voit etsiä samankaltaisia tuotteita ja niiden myyntipaikkoja
  • viivakoodista: voit etsiä viivakoodin avulla tietoja tuotteesta, esimerkiksi sen myyntipaikan
  • käyntikortista: voit tallentaa puhelinnumeron tai osoitteen yhteydenottoa varten
  • kirjasta: voit tutustua yhteenvetoon ja lukea arvosteluja
  • mainoslehtisestä tai tapahtuman mainosjulisteesta: voit lisätä kyseisen tapahtuman kalenteriisi
  • maamerkistä tai rakennuksesta: voit tutustua paikan historiaan, aukioloaikoihin ja muihin tietoihin
  • maalauksesta museossa: voit lukea lisätietoja taiteilijasta ja oppia lisää teoksesta
  • kasvista tai eläimestä: voit oppia lisää lajista tai rodusta.

Vinkki: Voit kopioida tekstiä napauttamalla ja valitsemalla haluamiasi sanoja.

Tietoja lähistöllä olevista asioista

1. Avaa Lens Android-puhelimellasi.
    • Google Assistantilla: Kosketa aloitusnäyttöpainiketta pitkään tai sano "Ok Google". Valitse oikeasta alakulmasta Google Lens .
    • Pixelillä ja joillakin muilla Android-puhelimilla: Avaa laitteen Google Kamera ‑sovellus Google Kameraja sitten Lisää ja sitten Google Lens  .
    • Jos et näe Google Lens ‑kuvaketta, Google Lens ei löydä tietoja lähistöllä olevista asioista puhelimellasi.
  2. Osoita kohdetta kameralla.
  3. Napauta kohdetta näytöltä.
    • Jos haluat valita tekstiä, napauta sanaa, napauta sitä uudelleen ja vedä sinisiä pisteitä.
  4. Valitse Puhu Voice search button tap to speak.
  5. Esitä kysymys tai sano komento:
    • Mikä tämä on?
    • Miten korkea tämä on?
    • Lisää tämä Google Keepiin.

Tiedon hakeminen kuvahaun tuloksista

1. Siirry puhelimella tai tabletilla osoitteeseen go to images.google.com ja hae kuvaa.
  2. Napauta kuvatulosta.
  3. Napauta Google Lens .
  4. Napauta valkoista pistettä, jos se on käytettävissä. Muussa tapauksessa ympyröi kuvan osa sormella tai näyttökynällä.
  5. Napauta kuvatulosta.
  6. Jos haluat poistua Lensista ja palata kuvahakuun, napauta Sulje Sulje.

Huom. Google Lensia voi tällä hetkellä käyttää haussa ainoastaan amerikanenglanniksi ja ainoastaan, jos kyseessä on kuvahaku ja pysäytyskuva. Sitä voi lisäksi käyttää tällä hetkellä ainoastaan mobiiliselaimilla (ei Google-sovelluksella). Sitä ei voi käyttää loukkaavissa kuvissa. Lue lisää kuvien hakemisesta.

Google Lens ‑toiminnan tarkistaminen ja poistaminen

Voit nähdä ja poistaa Google Lens ‑toiminnan Omien Tapahtumien Lens-sivun kautta. Lue lisää Google-tilille tallennettujen tietojen hallinnasta

Jos et halua, että Google Lens ‑toimintaasi (kuva mukaan lukien) tallennetaan Google-tilillesi, poista verkko- ja sovellustoiminta käytöstä. Lue lisää Verkko- ja sovellustoiminnan tarkistamisesta ja ylläpidosta.