Få förslag på foton att dela med kontakter

Hämta förslag för att starta en konversation med någon

Du kan få ett förslag att starta en konversation med kontakter som du har interagerat med tidigare i Google Foto.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på den mobila enheten.
  2. Öppna Google Foto-appen  på den mobila enheten. Alla förslag som ska delas med en individ eller grupp visas med Förslag bredvid namnet.
  3. Tryck på Lägg till foto för att välja foton som du vill dela.

Ta bort föreslagna konversationer

1. Öppna Google Foto-appen Foto på den mobila enheten.
  2. Öppna Google Foto-appen  på den mobila enheten.
  3. Tryck på den föreslagna konversationen följt av personens namn högst upp.
  4. Tryck på Ta bort föreslagen konversation.

Hitta förslag för att lägga till foton i ett delat album

Om du får ett delat album kan du se förslag om att lägga till foton i albumet baserat på information som tidpunkten då foton tagits, plats eller ansikten på fotona. Du ser bara förslag baserat på ansikten om du har aktiverat ansiktsgruppering. Så här visar du förslag att lägga till i ett delat album:

1. Öppna Google Foto-appen Foto på den mobila enheten.
  2. Öppna Google Foto-appen  på den mobila enheten.Delade album med förslag att lägga till visas med Lägg till relaterade foton? nedanför albumets titel.
  3. Tryck på albumet.
  • Om du vill granska och lägga till de föreslagna objekten trycker du på Granska.
  • Ignorera förslaget genom att trycka på Nej tack.

Hitta överhoppade förslag och radera eller granska dem

Om du raderar ett överhoppat förslag tas all information om förslaget bort, inklusive om du har hoppat över det tidigare. Det kan hända att du får ett liknande kort senare.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på den mobila enheten.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initialen följt av Inställningar för Foto uppe till höger.
  3. Tryck på Överhoppade förslag.
  4. Tryck på Granska eller Radera.

Inaktivera aviseringar

När du tar nya foton kan du få en avisering om att dela fotona.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på den mobila enheten.
  2. Tryck på din profilbild eller initialen uppe till höger följt av Inställningar för Fotoföljt av Aviseringar.
  3. Inaktivera Föreslagen delning.