Få förslag på foton att dela med kontakter

När du tar foton av dina kontakter kan du få ett förslag om att dela fotona med dem.

Du kan bara få förslag att dela om ansiktsgruppering är aktiverat. Läs mer om ansiktsgruppering.

Obs! Delningsförslag är inte tillgängligt i alla länder.

Få förslag på foton att dela

Så här visar du förslagen:

1. Öppna appen Google Foto Foton på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning. Förslag på vad du kan dela visas under Skapa delat album.

Kontakter som du föreslås dela med

Det kan hända att du får ett förslag om att dela foton med kontakter som

Visa och dela foton

Innan du delar foton från ett förslag kan du ändra vilka foton du vill dela och vilka personer de ska delas med.

1. Tryck på Granska på förslagskortet.
  2. Välj de personer du vill dela med.
    • Tryck på Till för att lägga till eller ändra mottagare.
    • Du kan dessutom visa ansiktsgrupper som identifierats på fotona. Tryck på Lägg till? för att lägga till en mottagare. Välj sedan en kontakt. Läs mer om ansiktsgruppering.
  3. Välj de foton du vill dela. Du kan även lägga till fler foton.
  4. Valfritt: Lägg till en titel eller ett meddelande.
  5. Tryck på Skicka. Läs mer om att dela foton och videor.

Visa överhoppade förslag och radera eller granska dem

Om du raderar ett överhoppat förslag tas all information om förslaget bort, inklusive om du har hoppat över det tidigare. Det kan hända att du får ett liknande kort senare.

1. Öppna appen Google Foto Foton på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Överhoppade förslag högst upp.
  4. Tryck på Granska eller Radera.

Inaktivera aviseringar

När du tar nya foton kan du få en avisering om att dela fotona. Så här inaktiverar du dessa aviseringar:

1. Öppna appen Google Foto Foton på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av Aviseringar.
  3. Tryck på Föreslagen delning.