Konfigurera partnerdelning

Du kan dela foton av specifika personer eller dela foton från ett visst datum och framåt. Foton delas automatiskt när de säkerhetskopieras till ditt konto.

Viktigt! Det går inte att dela foton av specifika personer i alla geografiska regioner.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Dela dina foton med en partner

När du delar med din partner får hen foton som du har valt att dela så snart de har säkerhetskopierats. När din partner godkänner din inbjudan till partnerdelning kan hen välja att använda partnerdelning för att dela sina foton med dig.

Viktigt! Det du gör med din version av ett delat foto tillämpas inte på kopior som din partner redan har sparat. Detta omfattar redigeringar, borttagningar eller överföringar till den låsta mappen. Läs mer om den låsta mappen.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på Delning högst upp.
    • Viktigt! För vissa användare kan Delning finnas längst ned.
  3. Tryck på Dela med partner högst upp följt av Kom igång.
  4. Välj foton att dela:
    • Alla foton.
    • Bara foton med valda personer: Du kan välja en eller flera ansiktsgrupper att dela. Foton som matchar någon av de valda ansiktsgrupperna delas. Läs mer om filtrering av ansiktsgrupper.
  5. Välj ett startdatum:
  6. Du kan bjuda in partnern genom att trycka på Välj partner. Du kan bara bjuda in någon som har ett Google-konto.
  7. Om allt ser rätt ut trycker du på Bekräfta.
  8. Valfritt! Om du vill hitta en partners foton ber du hen att dela sina foton med dig när hen har accepterat inbjudan.

Tips! Det går bara att använda partnerdelning med en person i taget. Om du vill använda partnerdelning med någon annan eller om du får en inbjudan från någon annan måste du sluta dela med din nuvarande partner.

Filtrera efter ansiktsgrupper

Funktionen för ansiktsgrupper är inte perfekt. Om du filtrerar efter ansiktsgrupper kan det hända att du delar foton som inte föreställer någon av de personer du har valt.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig i alla länder och regioner.

Filtrera efter datum

Ibland kanske datumet för fotot inte stämmer. Datumet kan till exempel vara fel om fotot har skannats in eller om inställningarna för kameran var felaktiga. Om du filtrerar efter datum kan det hända att du delar foton som inte togs inom det valda datumintervallet.

Acceptera en inbjudan till partnerdelning

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på Delning högst upp.
    • Viktigt! För vissa användare kan Delning finnas längst ned.
  4. Tryck på inbjudan du vill acceptera följt av Acceptera.
  5. Du blir ombedd att dela med din partner. Du kan hoppa över det här steget om du vill.
    • När du delar med din partner får hen foton som du har valt att dela direkt.

Tips! Om någon du inte känner börjar dela med dig kan du blockera personen efter att ha accepterat inbjudan. Läs om hur du blockerar någon.

Hitta din partners foton

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på Delning högst upp.
    • Viktigt! För vissa användare kan Delning finnas längst ned.
  3. Tryck på din partners namn.
Spara din partners foton

Om du sparar din partners foton visas de i Google Foto-kontot, fotovyn, sökresultat och Minnen.

Foton och videor som du sparar från partnerdelning räknas inte in i ditt lagringsutrymme, så länge partnern fortsätter dela dem med dig via partnerdelning.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initial följt av Fotoinställningar följt avDelning följt av Partnerdelning.
  3. Om du vill ändra inställningarna trycker du på Spara på ditt konto.
    • Alla foton: Alla foton i det delade biblioteket sparas.
    • Foton av specifika personer: Välj bland ansiktsgrupperna. När Google Foto identifierar någon av ansiktsgrupperna i partnerns foton sparas de automatiskt i ditt Google Foto-konto.
  4. Tryck på Klart.

Om din partner tar bort ett foto från sitt Foto-konto tas det bort från partnerdelning. Om du sparar fotot innan det tas bort kan du fortfarande hitta det i fotobiblioteket.

Ta bort nya foton som har sparats från din partner
Om du tar bort ett foto som du har sparat från din partners foton tas det inte bort från partnerns konto.
  1. Öppna photos.google.com/search/_tra_ på en dator. På den här sidan visas foton som har lagts till nyligen, inklusive sådana du har sparat från din partner.
  2. Markera fotot du vill radera.
  3. Klicka på Radera Radera.

Inaktivera aviseringar

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på kontots profilbild eller initial följt av Fotoinställningar följt avDelning följt av Partnerdelning.
  4. Inaktivera aviseringar.

Ta bort en partner

Om du tar bort din partner kan hen inte få åtkomst till de foton som du har delat och du kan inte få åtkomst till hens foton. Du och din partner kan fortfarande se foton som redan har sparats i Google Foto-kontot. Du kan alltid börja dela med en borttagen partner igen. Läs mer om hur du sparar din partners foton.
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på kontots profilbild eller initial följt av Fotoinställningar följt av Delning.
  4. Tryck på Partnerdelning följt av Ta bort partner.

Sluta dela dina foton med din partner

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initial följt av Fotoinställningar följt avDelning följt av Partnerdelning.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Sluta dela dina foton.

Ta bort din partners åtkomst till ett foto

Om du tar bort ett foto från partnerdelning kan din partner inte få åtkomst till fotot i partnerdelning. Din partner kan fortfarande se foton som redan har sparats i hens Google Foto-konto.

Viktigt! Du kan bara ta bort foton som du äger.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på Delning  högst upp.
    • Viktigt! För vissa användare kan Delning finnas längst ned.
  3. Tryck på Partnerdelning.
  4. Tryck på fotot som du vill ta bort.
  5. Tryck på Mer följt av Ta bort följt av Ta bort högst upp.

Ändra inställningarna för partnerdelning

Så här ändrar du inställningarna för vilka foton du delar med din partner:

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på kontots profilbild eller initial följt av Fotoinställningar följt av Delning följt av Partnerdelning.
  4. Välj [din partners namn] kan få åtkomst.
  5. Ändra önskade inställningar.

Viktigt! Din partner får bara foton som du har säkerhetskopierat.