Dela ditt bibliotek på Google Foto med en partner

Du kan dela foton av specifika personer eller välja ett datum att dela alla foton från. Fotona delas automatiskt när de säkerhetskopieras till ditt konto.

Obs! Filtrering av ansiktsgrupper är inte tillgänglig i alla länder.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Dela dina foton med en partner

Du kan bara dela ditt bibliotek med en person.

1. Öppna Google Foto-appen på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in med ditt Google-konto.
  3. Längst till höger trycker du på Dela Personer följt av Mer Mer följt av Ställ in delade bibliotek följt av Kom igång.
  4. Ange eller välj en e-postadress. Du kan bara bjuda in någon som har ett Google-konto.
  5. Välj vilka foton du vill lägga till i partnerkontot.
  6. Tryck på Nästa.
  7. Om allt ser rätt ut trycker du på Skicka inbjudan.
  8. Valfritt! Om du vill se en partners foton ber du honom eller henne att dela sitt bibliotek med dig när de har accepterat inbjudan.

Om du vill dela ditt bibliotek med en annan person eller få en inbjudan att visa deras bibliotek slutar du dela med din nuvarande partner

Filtrera efter ansiktsgrupper

Tekniken bakom ansiktsgruppering är inte perfekt. Om du filtrerar efter ansiktsgrupper kan det hända att du delar foton som inte föreställer någon av de personer du har valt.

Filtrera efter datum

Ibland kanske datumet för fotot inte stämmer. Datumet kan till exempel vara fel om fotot har skannats in eller om inställningarna för kameran var felaktiga. Om du filtrerar efter datum kan det hända att du delar foton som inte togs inom det valda datumintervallet.

Acceptera ett delat bibliotek

1. Öppna Google Foto-appen på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på Dela Personer längst ned till höger.
  4. Tryck på inbjudan du vill acceptera. Tryck på Acceptera
  5. Valfritt: Du kan dela ditt fotobibliotek tillbaka med din partner. Ovanför Delat bibliotek trycker du på personens namn. Tryck sedan på Mer Mer följt av Dela tillbaka.

Tips! Om någon du inte känner delar sitt bibliotek med dig kan du blockera personen. Läs om hur du blockerar någon.

Se din partners foton

1. Öppna Google Foto-appen på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Dela Personer längst ned till höger.
  3. Tryck på din partners namn ovanför Delat bibliotek.

Spara din partners foton

Om du sparar din partners foton visas dem i ditt bibliotek på Google Foto och i dina sökresultat. Fotona kan användas i dina egna skapelser.

Foton du sparar från ett delat bibliotek tar inte upp lagringsutrymme så länge partnern inte slutar dela sitt bibliotek med dig eller tar bort originalet.

1. Öppna Google Foto-appen på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Dela Personer längst ned till höger.
  3. Tryck på din partners namn ovanför Delat bibliotek. Tryck sedan på Mer Mer följt av Delade biblioteksinställningar
  4. Tryck på Spara i biblioteket
    • Alla foton: Alla foton i det delade biblioteket sparas.
    • Foton av specifika personer: Välj bland ansiktsgrupperna. När Google Foto identifierar någon av ansiktsgrupperna i partnerns foton sparas dem automatiskt i ditt bibliotek på Google Foto.
  5. Tryck på Klar

Om du inte har sparat ett foto från partnerns delade bibliotek och din partner tar bort det från sitt fotokonto raderas det också från det delade biblioteket.

Ta bort nya foton som har sparats från ditt partnerkonto

Om du tar bort ett foto som sparats från din partners delade bibliotek tas det inte bort från din partners konto.

1. Öppna photos.google.com/search/_tra_ på en dator. På den här sidan visas foton som har lagts till nyligen, inklusive sådana du har lagt till från din partner.
  2. Markera fotot du vill ta bort.
  3. Klicka på Papperskorgen .

Inaktivera aviseringar

1. Öppna Google Foto-appen på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på Dela Personer längst ned till höger.
  4. Tryck på din partners namn ovanför Delat bibliotek. Tryck sedan på Mer Mer följt av Delade biblioteksinställningar
  5. Inaktivera aviseringar

Ta bort partner

Om du tar bort din partner delas inte längre biblioteket med honom eller henne. Partnerns bibliotek slutar även att delas med dig, men foton som du har sparat i biblioteket på Google Foto tas inte bort.

1. Öppna Google Foto-appen på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på Dela Personer längst ned till höger.
  4. Tryck på din partners namn ovanför Delat bibliotek. Tryck sedan på Mer Mer följt av Delade biblioteksinställningar följt av Ta bort partner följt av Ta bort

Sluta dela ditt bibliotek

1. Öppna Google Foto-appen på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på Dela Personer längst ned till höger.
  4. Tryck på din partners namn ovanför Delat bibliotek. Tryck sedan på Mer Mer följt av Delade biblioteksinställningar
  5. Bredvid partnerns namn trycker du på Mer Mer följt av Sluta dela ditt bibliotek