Konfigurera partnerdelning

Du kan dela foton av specifika personer eller dela foton från ett visst datum och framåt. Fotona delas automatiskt när de säkerhetskopieras till ditt konto.

Filtrering av ansiktsgrupper är inte tillgänglig i alla länder.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Dela dina foton med en partner

Du kan bara dela ditt bibliotek med en person.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen följt av Fotoinställningarföljt av Partnerdelningföljt av Kom igång.
  4. Ange eller välj en e-postadress. Du kan bara bjuda in någon som har ett Google-konto.
  5. Välj vilka foton du vill lägga till i partnerkontot.
  6. Tryck på Nästa.
  7. Om allt ser rätt ut trycker du på Skicka inbjudan.
  8. Valfritt! Om du vill se en partners foton ber du honom eller henne att dela sina foton med dig när de har accepterat inbjudan.

Om du vill dela med en annan person eller få en inbjudan slutar du dela med din nuvarande partner.

Filtrera efter ansiktsgrupper

Tekniken bakom ansiktsgruppering är inte perfekt. Om du filtrerar efter ansiktsgrupper kan det hända att du delar foton som inte föreställer någon av de personer du har valt.

Filtrera efter datum

Ibland kanske datumet för fotot inte stämmer. Datumet kan till exempel vara fel om fotot har skannats in eller om inställningarna för kameran var felaktiga. Om du filtrerar efter datum kan det hända att du delar foton som inte togs inom det valda datumintervallet.

Acceptera en inbjudan till partnerdelning

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på Dela längst ned till höger.
  4. Tryck på inbjudan du vill acceptera. Tryck sedan på Acceptera.
  5. Valfritt: Du kan dela dina foton med din partner. Tryck på Mer Mer följt av Dela tillbaka uppe till höger.

Tips! Om någon du inte känner börjar dela med dig kan du blockera personen. Läs om hur du blockerar någon.

Hitta din partners foton

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning uppe till vänster.
  3. Tryck på din partners namn.
Spara din partners foton

Om du sparar din partners foton visas de på Google Foto-konto och i dina sökresultat. Fotona kan användas för anpassade anpassade objekt.

Foton som du sparar från partnerdelning tar inte upp lagringsutrymme om inte partnern slutar dela sina foton med dig eller tar bort originalkopian.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen följt av Fotoinställningar följt av Partnerdelning.
  3. Tryck på Spara i dina foton om du vill ändra inställningarna.
    • Alla foton: Alla foton i det delade biblioteket sparas.
    • Foton av specifika personer: Välj bland ansiktsgrupperna. När Google Foto identifierar någon av ansiktsgrupperna i partnerns foton sparas de automatiskt i ditt Google Foto-konto.
  4. Tryck på Klart.
Om du inte har sparat ett foto från partnerns delade foton och din partner tar bort det från sitt fotokonto raderas det också från partnerdelning.
Ta bort nya foton som har sparats från din partner
Om du tar bort ett foto som du har sparat från din partners foton tas det inte bort från partnerns konto.
  1. Öppna photos.google.com/search/_tra_ på en dator. På den här sidan visas foton som har lagts till nyligen, inklusive sådana du har sparat från din partner.
  2. Markera fotot du vill ta bort.
  3. Klicka på Papperskorgen .

Inaktivera aviseringar

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen följt av Fotoinställningar följt av Partnerdelning.
  4. Inaktivera aviseringar.

Ta bort en partner

Om du tar bort din partner kan de inte hitta dina foton och du kan inte hitta deras. Du kan fortfarande hitta foton som redan har sparats i Google Foto. Du kan alltid lägga till en borttagen partner igen.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in med det Google-konto som inbjudan skickades till.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen följt av Fotoinställningar följt av Partnerdelning följt av Ta bort partner.