Konfigurer partnerdeling

Du kan dele bilder av bestemte personer eller fra og med bestemte datoer. Bildene deles automatisk når de sikkerhetskopieres til kontoen din.

Viktig: Deling av bilder av bestemte personer er ikke tilgjengelig i alle geografiske områder.

Del bildene dine med en partner

Viktig: Det du gjør i din versjon av et delt bilde, gjelder ikke for kopier som allerede er lagret av partneren din. Dette inkluderer eventuelle endringer, slettinger eller overføringer til Låst mappe. Finn ut mer om Låst mappe.

Når du deler noe med partneren din, mottar hen bildene du har valgt å dele, så snart de er sikkerhetskopiert. Når partneren har godtatt invitasjonen til partnerdeling, kan hen velge å bruke partnerdeling for å dele bildene sine med deg.

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på med Google-kontoen din.
  3. Klikk på Innstillinger og så Partnerdeling og så Kom i gang.
  4. Skriv inn eller velg en e-postadresse. Personen du inviterer, må ha en Google-konto.
  5. Velg hvilke bilder du vil legge til i partnerkontoen din.
  6. Velg Neste.
  7. Hvis alt ser riktig ut, klikker du på Send invitasjon.
  8. Valgfritt: For å finne bildene til partneren din må du be vedkommende om å bruke partnerdeling med deg etter å ha godtatt invitasjonen din.

Hvis du vil bruke partnerdeling med en annen person, eller hvis du får en invitasjon til partnerdeling, må du slutte å dele med partneren du har nå.

Filtrér etter ansiktsgrupper

Teknologien for ansiktsgruppering er ikke perfekt. Filtrering etter ansiktsgrupper kan medføre at det av og til deles bilder som ikke inneholder noen av personene du har valgt.

Filtrér etter dato

Av og til kan datoen for bilder være feil. Hvis for eksempel et bilde er skannet eller klokken på kameraet ikke var riktig innstilt, kan bildet ha feil dato. Filtrering etter dato kan føre til at enkelte bilder som ikke er innenfor den valgte datoperioden, blir delt.

Godta invitasjoner til partnerdeling

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på med Google-kontoen som mottok invitasjonen.
  3. Klikk på Deling øverst.
  4. Klikk på invitasjonen du vil godta. Klikk deretter på Godta.
  5. Valgfritt: Du kan dele bilder tilbake med partneren. Øverst klikker du på Mer Mer etterfulgt av Del tilbake med.

Tips: Hvis noen du ikke kjenner, begynner å bruke partnerdeling med deg, kan du blokkere vedkommende etter å ha godtatt invitasjonen. Finn ut hvordan du blokkerer folk.

Finn bildene til partneren din

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Deling øverst.
  3. Klikk på navnet til partneren din.
Lagre bildene til partneren din

Hvis du lagrer bildene til partneren din, vises de i Google Foto-kontoen din, bildevisningen, søkeresultater og minner.

Bilder og videoer du lagrer fra partnerdeling, bruker ikke av lagringsplassen din, så lenge partneren fortsetter å dele dem med deg via partnerdeling.

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Øverst klikker du på Innstillinger etterfulgt av Partnerdeling.
  3. Klikk på Lagre i konto under «Partnerdeling» for å se alternativer.
  4. Klikk på Lagre.
    • Alle bilder: Alle bildene i partnerdelingen lagres.
    • Bilder av utvalgte personer: Velg fra ansiktsgruppene dine. Når Google Foto gjenkjenner noen av disse ansiktsgruppene i bildene til partneren din, lagres de aktuelle bildene automatisk.
  5. Klikk på Ferdig.

Hvis partneren din sletter et bilde fra Foto-kontoen sin, fjernes det fra partnerdelingen. Hvis du lagrer bildet før det slettes, kan du fortsatt finne det i bildebiblioteket ditt.

Slett bilder du nylig har lagret fra partneren din
Hvis du har lagret et bilde fra partnerens bilder og så sletter det, slettes det ikke fra partnerens konto.
  1. Gå til photos.google.com/search/_tra_ på en datamaskin. Denne siden inneholder bilder som er lagt til nylig – også bilder du har lagret fra partneren din.
  2. Velg bildet du vil slette.
  3. Klikk på Slett Slett.

Slå av varsler

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på med Google-kontoen invitasjonen er sendt til.
  3. Øverst klikker du på Innstillinger etterfulgt av Partnerdeling.
  4. Slå av Varsler.

Fjern partnere

Hvis du fjerner partneren din, får ikke hen tilgang til bildene du har delt, og du får ikke tilgang til partnerens bilder. Du og partneren kan fortsatt finne bilder som allerede er lagret i deres egen Google Foto-konto. Du kan når som helst begynne å dele med en fjernet partner igjen. Finn ut hvordan du kan lagre bildene til partneren din.

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på med Google-kontoen invitasjonen er sendt til.
  3. Øverst klikker du på Innstillinger etterfulgt av Partnerdeling etterfulgt av Fjern partner.

Fjern partnertilgang til bilder

Hvis du fjerner et bilde fra et delt bibliotek, mister partneren din tilgang til det bildet i det delte biblioteket. Partneren kan fortsatt finne bilder hen allerede har lagret i sin egen Google Foto-konto.

Viktig: Du kan bare fjerne bilder du eier.

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på med Google-kontoen din.
  3. Klikk på Deling øverst.
  4. Klikk på Partnerdeling.
  5. Klikk på bildet du vil fjerne.
  6. Klikk på Fjern øverst.