Del Google Foto-biblioteket ditt med en partner

Du kan dele bilder av bestemte personer eller fra en bestemt dato. Bildene deles automatisk etter hvert som de blir sikkerhetskopiert til kontoen din.

Merk: Filtrering etter ansiktsgruppe er ikke tilgjengelig i alle land.

Før du begynner

Last ned og installer Google Foto-appen.

Del bildene dine med en partner

Du kan bare dele biblioteket ditt med én person.

1. Åpne Google Foto-appen på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på med Google-kontoen din.
  3. Nederst til høyre trykker du på Deling Folk og så Mer Mer og så Konfigurer delte biblioteker og så Kom i gang.
  4. Skriv inn eller velg en e-postadresse. Personen du inviterer, må ha en Google-konto.
  5. Velg hvilke bilder du vil legge til i partnerkontoen din.
  6. Trykk på Neste.
  7. Trykk på Send invitasjon hvis alt ser riktig ut.
  8. Bekreft identiteten din og fullfør konfigureringen.
  9. Valgfritt: For å se bildene til partneren din, be vedkommende om å dele biblioteket sitt med deg etter å ha godtatt invitasjonen din.

Hvis du vil dele biblioteket ditt med en annen person, eller får en invitasjon til å se noen andres bibliotek, må du slutte å dele med partneren du har nå

Filtrér etter ansiktsgrupper

Teknologien for ansiktsgruppering er ikke perfekt. Filtrering etter ansiktsgrupper kan føre til at enkelte bilder som faktisk ikke inneholder noen av personene du har valgt, blir delt.

Filtrér etter dato

Av og til kan datoen for bilder være feil. Hvis bildet er skannet, for eksempel, eller klokken på kameraet ikke var riktig innstilt, kan bildet ha feil dato. Filtrering etter dato kan føre til at enkelte bilder som ikke er innenfor den valgte datoperioden, blir delt.

Godta et delt bibliotek

1. Åpne Google Foto-appen på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på med Google-kontoen du ble invitert via.
  3. Trykk på Deling Folk nederst til høyre.
  4. Trykk på invitasjonen du vil godta. Deretter trykker du på Godta
  5. Valgfritt: Du kan dele bildebiblioteket tilbake med partneren din. Over «Delt bibliotek» trykker du på navnet til partneren din. Deretter trykker du på Mer Mer og så Del tilbake.

Tips: Hvis noen du ikke kjenner, deler biblioteket sitt med deg, kan du blokkere vedkommende. Finn ut hvordan du blokkerer folk.

Se bildene til partneren din

1. Åpne Google Foto-appen på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Trykk på Deling Folk nederst til høyre.
  3. Over «Delt bibliotek» trykker du på navnet til partneren din.

Lagre bildene til partneren din

Hvis du lagrer bildene til partneren din, vises de i Google Foto-biblioteket ditt og søkeresultatene dine, og de kan brukes i tilpassede komposisjoner.

Bilder du lagrer fra et delt bibliotek, bruker ikke lagringsplass, med mindre partneren din slutter å dele biblioteket sitt med deg eller sletter originalbildene.

1. Åpne Google Foto-appen på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Trykk på Deling Folk nederst til høyre.
  3. Over «Delt bibliotek» trykker du på navnet til partneren din. Deretter trykker du på Mer Mer og så Innstillinger for delt bibliotek
  4. Trykk på Lagre i biblioteket ditt
    • Alle bilder: Alle bildene i det delte biblioteket blir lagret.
    • Bilder av bestemte personer: Velg fra ansiktsgruppene dine. Når Google Foto gjenkjenner noen av disse ansiktsgruppene i bildene til partneren din, lagres de bildene automatisk i Google Foto-biblioteket ditt.
  5. Trykk på Ferdig

Hvis partneren din sletter et bilde fra Google Foto-kontoen sin, og du ikke har lagret dette bildet, slettes det også fra det delte biblioteket.

Slett bilder som du nylig har lagret fra partneren din

Hvis du sletter et bilde du har lagret fra partnerens delte bibliotek, slettes ikke bildet fra partnerens konto.

1. Gå til photos.google.com/search/_tra_ på en datamaskin. Denne siden inneholder bilder som er lagt til nylig, medregnet bilder du har lagt til fra partneren din.
  2. Velg bildene du vil slette.
  3. Klikk på papirkurven .

Slå av varsler

1. Åpne Google Foto-appen på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på med Google-kontoen du ble invitert via.
  3. Trykk på Deling Folk nederst til høyre.
  4. Over «Delt bibliotek» trykker du på navnet til partneren din. Deretter trykker du på Mer Mer og så Innstillinger for delt bibliotek
  5. Slå av Varsler

Fjern partner

Hvis du fjerner partneren din, blir ikke biblioteket ditt lenger delt med vedkommende. Det hindrer også partneren din i å dele biblioteket sitt med deg, men det fjerner ikke bildene du har lagret i Google Foto-biblioteket ditt.

1. Åpne Google Foto-appen på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på med Google-kontoen du ble invitert via.
  3. Trykk på Deling Folk nederst til høyre.
  4. Over «Delt bibliotek» trykker du på navnet til partneren din. Deretter trykker du på Mer Mer og så Innstillinger for delt bibliotek og så Fjern partneren og så Fjern

Slutt å dele biblioteket ditt

1. Åpne Google Foto-appen på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på med Google-kontoen du ble invitert via.
  3. Trykk på Deling Folk nederst til høyre.
  4. Over «Delt bibliotek» trykker du på navnet til partneren din. Deretter trykker du på Mer Mer og så Innstillinger for delt bibliotek
  5. Ved siden av partnerens navn trykker du på Mer Mer og så Slutt å dele biblioteket ditt