Je Google Foto's-bibliotheek delen met een partner

Je kunt foto's van specifieke mensen delen of een datum selecteren vanaf wanneer je alle foto's wilt delen. Foto's worden automatisch gedeeld wanneer er een back-up van wordt gemaakt in je account.

Opmerking: Filteren op gezichtsgroep is niet in alle landen beschikbaar.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Je foto's delen met een partner

Je kunt je bibliotheek delen met slechts één persoon.

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met je Google-account.
  3. Tik rechtsonder op Delen Mensen en dan Meer Meer en dan Gedeelde bibliotheken instellen en dan Aan de slag.
  4. Typ of selecteer een e-mailadres. Je kunt alleen iemand met een Google-account uitnodigen.
  5. Selecteer welke foto's je wilt toevoegen aan het partneraccount.
  6. Tik op Volgende.
  7. Als alles er goed uitziet, tik je op Uitnodiging verzenden.
  8. Optioneel: Als je foto's van je partner wilt bekijken, vraag je je partner de bibliotheek met je te delen nadat hij of zij je uitnodiging heeft geaccepteerd.

Als je je bibliotheek wilt delen met iemand anders of een uitnodiging ontvangt om de bibliotheek van iemand anders te bekijken, stop je het delen met je huidige partner

Filteren op gezichtsgroepen

De technologie voor gezichtsgroepering is niet perfect. Filteren op gezichtsgroepen kan af en toe leiden tot het delen van foto's waarop geen van de door jou geselecteerde mensen staat.

Filteren op datum

Soms klopt de datum van een foto niet. Als de foto bijvoorbeeld is gescand of de cameraklok niet correct is ingesteld, kan een foto een verkeerde datum hebben. Filteren op datum kan er af en toe voor zorgen dat er foto's worden gedeeld die niet binnen de gekozen periode vallen.

Een gedeelde bibliotheek accepteren

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met het Google-account dat is uitgenodigd.
  3. Tik rechtsonder op Delen Mensen.
  4. Tik op de uitnodiging die je wilt accepteren. Tik vervolgens op Accepteren
  5. Optioneel: Je kunt je eigen fotobibliotheek met je partner delen. Tik boven 'Gedeelde bibliotheek' op de naam van je partner. Tik vervolgens op Meer Meer en dan Wederzijds delen.

Tip: Als iemand die je niet kent een bibliotheek met je deelt, kun je deze persoon blokkeren. Meer informatie over hoe je iemand kunt blokkeren

Foto's van je partner bekijken

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Delen Mensen.
  3. Tik boven 'Gedeelde bibliotheek' op de naam van je partner.

Foto's van je partner opslaan

Als je de foto's van je partner opslaat, worden ze weergegeven in je Google Foto's-bibliotheek en zoekresultaten en kunnen ze worden gebruikt voor gepersonaliseerde creaties.

Foto's die je opslaat vanuit een gedeelde bibliotheek, nemen geen opslagruimte in, tenzij je partner de bibliotheek niet meer met je deelt of de oorspronkelijke foto verwijdert.

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Delen Mensen.
  3. Tik boven 'Gedeelde bibliotheek' op de naam van je partner. Tik vervolgens op Meer Meer en dan Instellingen voor gedeelde bibliotheek
  4. Tik op Opslaan in je bibliotheek
    • Alle foto's: Alle foto's in de gedeelde bibliotheek worden opgeslagen.
    • Foto's van specifieke mensen: Maak een keuze uit je gezichtsgroepen. Als Google Foto's een of meer van die gezichtsgroepen herkent op de foto's van je partner, worden de foto's automatisch opgeslagen in je Google Foto's-bibliotheek.
  5. Tik op Gereed

Als je een foto uit de gedeelde bibliotheek van je partner niet hebt opgeslagen en je partner deze verwijdert uit zijn of haar Foto's-account, wordt de foto ook verwijderd uit de gedeelde bibliotheek.

Foto's verwijderen die je onlangs hebt opgeslagen vanuit het account van je partner

Als je een foto verwijdert die je hebt opgeslagen vanuit de gedeelde bibliotheek van je partner, wordt die foto niet verwijderd uit het account van je partner.

1. Ga op je computer naar photos.google.com/search/_tra_. Deze pagina bevat onlangs toegevoegde foto's, waaronder toegevoegde foto's van je partner.
  2. Selecteer de foto die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Prullenbak .

Meldingen uitschakelen

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met het Google-account dat is uitgenodigd.
  3. Tik rechtsonder op Delen Mensen.
  4. Tik boven 'Gedeelde bibliotheek' op de naam van je partner. Tik vervolgens op Meer Meer en dan Instellingen voor gedeelde bibliotheek
  5. Schakel Meldingen uit.

Partner verwijderen

Als je je partner verwijdert, wordt je bibliotheek niet meer met je partner gedeeld. De bibliotheek van je partner wordt dan ook niet meer met jou gedeeld, maar foto's die je hebt opgeslagen in je Google Foto's-bibliotheek, worden niet verwijderd.

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met het Google-account dat is uitgenodigd.
  3. Tik rechtsonder op Delen Mensen.
  4. Tik boven 'Gedeelde bibliotheek' op de naam van je partner. Tik vervolgens op Meer Meer en dan Instellingen voor gedeelde bibliotheek en dan Partner verwijderen en dan Verwijderen

Je bibliotheek niet meer delen

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met het Google-account dat is uitgenodigd.
  3. Tik rechtsonder op Delen Mensen.
  4. Tik boven 'Gedeelde bibliotheek' op de naam van je partner. Tik vervolgens op Meer Meer en dan Instellingen voor gedeelde bibliotheek
  5. Tik naast de naam van je partner op Meer Meer en dan Je bibliotheek niet meer delen