'Delen met partner' instellen

Je kunt foto's van specifieke mensen of foto's vanaf een bepaalde datum delen. Foto's worden automatisch gedeeld wanneer er een back-up van wordt gemaakt in je account.

Filteren op gezichtsgroep is niet in alle landen beschikbaar.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Je foto's delen met een partner

Je kunt je bibliotheek maar met één persoon delen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met je Google-account.
  3. Tik op de profielfoto of initialen van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Delen met partner en dan Aan de slag.
  4. Typ of selecteer een e-mailadres. Je kunt alleen iemand met een Google-account uitnodigen.
  5. Selecteer welke foto's je aan het partneraccount wilt toevoegen.
  6. Tik op Volgende.
  7. Als alles er goed uitziet, tik je op Uitnodiging verzenden.
  8. Optioneel: Als je de foto's van je partner wilt zien, vraag je je partner foto's met jou te delen na het accepteren van de uitnodiging.

Als je met iemand anders wilt delen of een uitnodiging wilt krijgen, moet je delen met je huidige partner stoppen.

Filteren op gezichtsgroepen

De technologie voor gezichtsgroepering is niet perfect. Filteren op gezichtsgroepen kan af en toe zorgen dat er foto's worden gedeeld waarop geen van de door jou geselecteerde personen staat.

Filteren op datum

Soms klopt de datum van een foto niet. Als de foto bijvoorbeeld is gescand of de cameraklok niet correct was ingesteld, kan een foto een verkeerde datum hebben. Filteren op datum kan er af en toe voor zorgen dat er foto's worden gedeeld die niet binnen de gekozen periode vallen.

Een uitnodiging voor delen van een partner accepteren

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met het Google-account dat is uitgenodigd.
  3. Tik rechtsonder op Delen .
  4. Tik op de uitnodiging die je wilt accepteren. Tik vervolgens op Accepteren.
  5. Optioneel: Je kunt jouw foto's ook delen met je partner. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Jouw foto's delen.

Tip: Als iemand die je niet kent foto's met je wil delen als partner, kun je deze persoon blokkeren. Meer informatie over hoe je iemand kunt blokkeren

Foto's van je partner vinden

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Delen .
  3. Tik op de naam van je partner.
Foto's van je partner opslaan

Als je de foto's van je partner opslaat, worden ze weergegeven in je Google Foto's-account en zoekresultaten en kunnen ze worden gebruikt voor gepersonaliseerde creaties.

Foto's die je opslaat via 'Delen met partner', nemen geen opslagruimte in beslag, tenzij je partner de foto's niet meer met je deelt of de oorspronkelijke foto verwijdert.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de profielfoto of initialen van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Delen met partner.
  3. Tik op Opslaan in je foto's om de instellingen te wijzigen.
    • Alle foto's: Alle foto's in de gedeelde bibliotheek worden opgeslagen.
    • Foto's van specifieke mensen: Maak een keuze uit je gezichtsgroepen. Als Google Foto's een of meer van die gezichtsgroepen herkent op de foto's van je partner, worden de foto's automatisch opgeslagen in je Google Foto's-account.
  4. Tik op Gereed.
Als je een foto die met je is gedeeld door je partner niet hebt opgeslagen en je partner deze uit zijn of haar Foto's-account verwijdert, staat deze ook niet langer in de gedeelde foto's.
Onlangs door jou opgeslagen foto's van je partner verwijderen
Als je een foto verwijdert die je hebt opgeslagen uit de foto's van je partner, wordt deze niet verwijderd uit het account van je partner.
  1. Ga op je computer naar photos.google.com/search/_tra_. Deze pagina bevat onlangs toegevoegde foto's, waaronder foto's van je partner die je hebt opgeslagen.
  2. Selecteer de foto die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Prullenbak .

Meldingen uitschakelen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met het Google-account dat is uitgenodigd.
  3. Tik op de profielfoto of initialen van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Delen met partner.
  4. Schakel Meldingen uit.

Een partner verwijderen

Als je je partner verwijdert, kunnen jullie elkaars foto's niet meer vinden. Je kunt nog steeds foto's vinden die al zijn opgeslagen in je Google Foto's. Je kunt een verwijderde partner altijd opnieuw toevoegen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met het Google-account dat is uitgenodigd.
  3. Tik op de profielfoto of initialen van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Delen met partner en dan Partner verwijderen.