Delen met partner instellen

Je kunt foto's van specifieke mensen of foto's vanaf een bepaalde datum delen. Foto's worden automatisch gedeeld zodra er een back-up van is gemaakt in je account.

Belangrijk: Foto's van specifieke mensen delen is niet in alle geografische regio's beschikbaar.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Je foto's delen met een partner

Als je foto's deelt met je partner, krijgt deze de foto's die je wilt delen zodra er een back-up van is gemaakt. Als partners de uitnodiging voor Delen met partner hebben geaccepteerd, kunnen ze hun foto's met jou delen via Delen met partner.

Belangrijk: Als je jouw versie van een gedeelde foto verandert, veranderen de kopieën die je partner al heeft opgeslagen niet. Dit geldt ook als je foto's bewerkt, verwijdert of overzet naar je Vergrendelde map. Meer informatie over de vergrendelde map

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen onderaan.
  3. Tik bovenaan op Delen met partner en dan Aan de slag.
  4. Kies foto's om te delen:
    • Alle foto's.
    • Alleen foto's met geselecteerde mensen: Je kunt een of meer gezichtsgroepen selecteren om te delen. Foto's die overeenkomen met een van de geselecteerde gezichtsgroepen, worden gedeeld. Meer informatie over filteren op gezichtsgroepen
  5. Kies een startdatum:
  6. Tik op Partner selecteren om je partner uit te nodigen. Je kunt alleen iemand met een Google-account uitnodigen.
  7. Als je klaar bent, tik je op Bevestigen.
  8. Optioneel: Als je de foto's van je partner wilt zien, vraag je deze om foto's met jou te delen na het accepteren van de uitnodiging.

Tip: Je kunt Delen met partner met één persoon tegelijk gebruiken. Als je met iemand anders wilt delen of een uitnodiging wilt krijgen, stop je delen met je huidige partner.

Filteren op gezichtsgroepen

Gezichtsgroepen zijn niet perfect. Als je filtert op gezichtsgroepen, kunnen er af en toe foto's worden gedeeld waarop geen van de door jou geselecteerde personen staat.

Belangrijk: Deze functie is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Filteren op datum

Soms klopt de datum van een foto niet. Als de foto bijvoorbeeld is gescand of de cameraklok niet correct was ingesteld, kan een foto een verkeerde datum hebben. Filteren op datum kan er af en toe voor zorgen dat er foto's worden gedeeld die niet binnen de gekozen periode vallen.

Een uitnodiging voor delen van een partner accepteren

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in met het uitgenodigde Google-account.
  3. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen onderaan.
  4. Tik op de uitnodiging die je wilt accepteren en dan Accepteren.
  5. Je wordt gevraagd of jij ook foto's wilt delen met je partner. Je kunt deze stap overslaan als je wilt.
    • Als je ook foto's deelt met je partner, krijgt deze meteen de foto's die je hebt gekozen om te delen.

Tip: Als iemand die je niet kent Delen met partner start met jou, kun je die persoon blokkeren nadat je de uitnodiging hebt geaccepteerd. Bekijk hoe je iemand blokkeert.

Foto's van je partner vinden

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen onderaan.
  3. Tik op de naam van je partner.
Foto's van je partner opslaan

Als je de foto's van je partner opslaat, zijn ze te zien in je Google Foto's-account, Foto's-weergave, zoekresultaten en herinneringen.

De foto's en video's die je opslaat uit Delen met partner tellen niet mee voor je gebruikte opslag, zolang je partner ze met je blijft delen via Delen met partner.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Delen en dan Delen met partner.
  3. Tik op Opslaan in je account om de instellingen te wijzigen.
    • Alle foto's: Alle foto's in de gedeelde bibliotheek worden opgeslagen.
    • Foto's van specifieke mensen: Maak een keuze uit je gezichtsgroepen. Als Google Foto's een of meer van die gezichtsgroepen herkent op de foto's van je partner, worden de foto's automatisch opgeslagen in je Google Foto's-account.
  4. Tik op Klaar.

Als partners een foto uit hun Foto's-account verwijderen, wordt deze ook verwijderd uit Delen met partner. Als je de foto opslaat voordat deze wordt verwijderd, kun je deze nog steeds terugvinden in je fotobibliotheek.

Onlangs door jou opgeslagen foto's van je partner verwijderen
Als je een foto verwijdert die je hebt opgeslagen uit de foto's van je partner, wordt deze niet verwijderd uit het account van je partner.
  1. Ga op je computer naar photos.google.com/search/_tra_. Deze pagina bevat onlangs toegevoegde foto's, waaronder foto's van je partner die je hebt opgeslagen.
  2. Selecteer de foto die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen Verwijderen.

Meldingen uitschakelen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in met het uitgenodigde Google-account.
  3. Tik op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Delen en dan Delen met partner.
  4. Zet Meldingen uit.

Een partner verwijderen

Als je je partner verwijdert, heeft deze geen toegang meer tot de foto's die jij hebt gedeeld en heb jij er geen toegang meer toe. Jij en je partner kunnen nog wel foto's openen die jullie al hebben opgeslagen in jullie Google Foto's-account. Je kunt je foto's altijd opnieuw delen met een verwijderde partner. Meer informatie over hoe je de foto's van je partner opslaat
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in met het uitgenodigde Google-account.
  3. Tik op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Delen.
  4. Tik op Delen met partner en dan Partner verwijderen.

Je foto's niet meer delen met je partner

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Delen en dan Delen met partner.
  3. Tik op Meer Meer en dan Je foto's niet meer delen.

De toegang van je partner tot een foto intrekken

Als je een foto verwijdert uit Delen met partner, heeft je partner er daar geen toegang meer toe. Partners hebben nog wel toegang tot foto's die ze al hebben opgeslagen in hun Google Foto's-account.

Belangrijk: Je kunt alleen foto's verwijderen waarvan jij de eigenaar bent.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen  onderaan.
  3. Tik op Delen met partner.
  4. Tik op de foto die je wilt verwijderen.
  5. Tik bovenaan op Meer en dan Verwijderen en dan Verwijderen.

Je instellingen voor Delen met partner wijzigen

Zo wijzig je welke foto's je deelt met je partner:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in met het uitgenodigde Google-account.
  3. Tik op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's en dan Delen en dan Delen met partner.
  4. Selecteer [naam van je partner] heeft toegang.
  5. Wijzig de gewenste instellingen.

Belangrijk: Je partner krijgt alleen foto's waarvan je een back-up hebt gemaakt.