Kaverille jakamisen käyttöönotto

Voit jakaa tiettyjen ihmisten kuvia tai jakaa kuvia tietystä päivästä alkaen. Kuvat jaetaan automaattisesti, kun ne varmuuskopioidaan tilillesi.

Tärkeää: Tiettyjen henkilöiden kuvien jakaminen ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Kuvien jakaminen kaverille

Tärkeää: Jaetun kuvan omaan versioon tehdyt muutokset eivät vaikuta kaverin aiemmin tallentamiin kuvan kopioihin. Tämä koskee kaikkia kuvaan tehtyjä muutoksia, kuvan poistamista tai sen siirtämistä lukittuun kansioon. Lue lisää lukitusta kansiosta.

Kun otat kaverille jakamisen käyttöön, hän saa valitsemasi kuvat heti, kun ne on varmuuskopioitu. Kun kaverisi hyväksyy jakamiskutsun, hän voi ominaisuuden kautta jakaa myös omia kuviaan sinulle.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Kirjaudu sisään Google-tilillä.
  3. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimikirjainta ja sitten Google Kuvien asetukset.
  4. Valitse Jakaminen ja sitten Kaverille jakaminen ja sitten Aloita.
  5. Kirjoita tai valitse sähköpostiosoite. Voit kutsua vain henkilön, jolla on Google-tili.
  6. Valitse, mitkä valokuvat lisäät kaverin tilille.
  7. Valitse Seuraava.
  8. Jos kaikki näyttää olevan oikein, napauta Lähetä kutsu.
  9. Valinnainen: Jos haluat nähdä kaverisi kuvat, pyydä häntä käyttämään kaverille jakamista sen jälkeen, kun hän on hyväksynyt kutsusi.

Jos haluat jakaa kirjastosi toiselle kaverille tai jos saat toiselta henkilöltä kaverille jakamisen kutsun, lopeta jakaminen nykyiselle kaverillesi.

Suodattaminen kasvoryhmän mukaan

Kasvoryhmät eivät aina toimi virheettömästi. Kasvoryhmien mukaan suodattaminen saattaa toisinaan jakaa kuvia, joissa ei ole valittuja henkilöitä.

Suodattaminen päivämäärän mukaan

Joskus kuvan päivämäärä voi olla väärä. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, jos kuva on skannattu tai jos kameran kello on määritetty väärin. Jos suodatat päivämäärän mukaan, saatat toisinaan jakaa kuvia, jotka eivät ole valitulla päivämääräalueella.

Kaverille jakamisen kutsun hyväksyminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Kirjaudu sisään kutsutulla Google-tilillä.
  3. Valitse yläreunasta Jakaminen .
    • Tärkeää: Joillakin käyttäjillä Jakaminen näkyy alareunassa.
  4. Napauta hyväksyttävää kutsua ja sitten Hyväksy.
  5. Valinnainen: Voit jakaa myös omaa sisältöä kaverisi kanssa. Valitse ylhäältä Lisää 더보기 ja sitten Jaa takaisin.

Vinkki: Jos tuntematon henkilö jakaa sinulle sisältöään kaverille jakamisen kautta, voit estää hänet myöhemmin, vaikka hyväksyt kutsun. Lue lisää käyttäjän estämisestä.

Kaverin kuvien löytäminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Kirjaudu sisään Google-tilillä.
  3. Valitse yläreunasta Jakaminen .
    • Tärkeää: Joillakin käyttäjillä Jakaminen näkyy alareunassa.
  4. Napauta kaverin nimeä.
Kaverin kuvien tallentaminen

Jos tallennat kaverisi kuvia, ne näkyvät omalla Google Kuvat ‑tililläsi, Kuvat-näkymässä, hakutuloksissa ja muistoissa.

Kaverille jakamisen kautta tallentamasi kuvat ja videot eivät vie tallennustilaasi, kunhan kaverisi pitää ne jaettuna sinulle.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  3. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimikirjainta ja sitten Google Kuvien asetukset ja sitten Jakaminen ja sitten Kaverille jakaminen.
  4. Muuta asetuksia napauttamalla Tallenna kuviin.
    • Kaikki kuvat: Kaverin jakamat kuvat tallennetaan.
    • Tiettyjen henkilöiden kuvat: Valitse kasvoryhmistäsi. Kun Google Kuvat tunnistaa jonkin kasvoryhmän kaverisi kuvista, se tallentaa kuvat automaattisesti Google Kuvat ‑tilillesi.

Jos kaveri poistaa kuvan Kuvat-tililtään, se poistuu myös kaverille jaetusta sisällöstä. Jos olet kuitenkin tallentanut kuvan ennen poistoa, se säilyy kuvakirjastossasi.

Äskettäin kaverilta tallentamiesi kuvien poistaminen
Jos poistat kuvan, jonka tallensit kaverin kuvista, sitä ei poisteta kaverisi tililtä.
  1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/search/_tra_. Tämä sivu sisältää äskettäin lisätyt kuvat, kuten äskettäin kaverilta tallentamasi kuvat.
  2. Valitse poistettava kuva.
  3. Valitse Poista Poista.

Ilmoitusten poistaminen käytöstä

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Kirjaudu sisään kutsutulla Google-tilillä.
  3. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimikirjainta ja sitten Google Kuvien asetukset ja sitten Jakaminen ja sitten Kaverille jakaminen.
  4. Laita Ilmoitukset pois päältä.

Kaverin poistaminen

Jos poistat kaverin, hän ei enää näe jakamiasi kuvia etkä sinä hänen kuviaan. Näette kuitenkin tämän jälkeenkin kuvat, jotka olette tallentaneet omille Google Kuvat ‑tileillenne. Voit milloin tahansa myöhemmin ottaa jakamisen uudelleen käyttöön poistetun kaverin kanssa. Lue lisää kaverin kuvien tallentamisesta.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Kirjaudu sisään kutsutulla Google-tilillä.
  3. Napauta tilin profiilikuvaa tai nimikirjainta ja sitten Google Kuvien asetukset.
  4. Valitse Jakaminen ja sitten Kaverille jakaminen ja sitten Poista kaveri.

Kaverin pääsyoikeuden poistaminen kuvaan

Jos poistat kuvan kaverille jakamisesta, se ei enää näy kaverille jakamisen kautta. Kaveri näkee kuitenkin edelleen kaikki kuvat, jotka on tallentanut omalle Google Kuvat ‐tililleen.

Tärkeää: Voit poistaa vain omistamiasi kuvia.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse yläreunasta Jakaminen .
    • Tärkeää: Joillakin käyttäjillä Jakaminen näkyy alareunassa.
  3. Valitse Kaverille jakaminen.
  4. Napauta poistettavaa kuvaa.
  5. Valitse yläreunasta Lisää ja sitten Poista ja sitten Poista.