Google Kuvat ‑kirjaston jakaminen kumppanin kanssa

Voit jakaa tiettyjen henkilöiden kuvat tai kaikki valitsemanasi päivänä otetut kuvat. Kuvat jaetaan automaattisesti, kun ne varmuuskopioidaan tilillesi.

Huom. Kasvojen ryhmittelytoiminto ei ole käytettävissä kaikissa maissa.

Ennen kuin aloitat

Lataa ja asenna Google Kuvat ‑sovellus.

Kuvien jakaminen kaverille

Voit jakaa kirjastosi vain yhdelle henkilölle.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Jakaminen Henkilöt ja sitten Lisää Lisää ja sitten Määritä jaetut kirjastot ja sitten Aloita.
  4. Kirjoita tai valitse sähköpostiosoite. Voit kutsua vain henkilön, jolla on Google-tili.
  5. Valitse, mitkä valokuvat lisäät kaverin tilille.
  6. Napauta Seuraava.
  7. Jos kaikki näyttää olevan oikein, napauta Lähetä kutsu.
  8. Valinnainen: Jotta voit nähdä kaverisi kuvat, pyydä häntä jakamaan kirjastonsa sinulle sen jälkeen, kun hän on hyväksynyt kutsusi.

Jos haluat jakaa kirjastosi jollekulle toiselle tai sinut kutsutaan katsomaan jonkun toisen kirjastoa, lopeta jakaminen nykyiselle kaverillesi

Suodattaminen kasvoryhmän mukaan

Kasvojenryhmittelyteknologia ei toimi virheettömästi. Jos suodatat kasvoryhmän mukaan, saatat toisinaan jakaa kuvia, joissa ei ole valittuja henkilöitä.

Suodattaminen päivämäärän mukaan

Joskus kuvan päivämäärä voi olla väärä. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, jos kuva on skannattu tai jos kameran kello on määritetty väärin. Jos suodatat päivämäärän mukaan, saatat toisinaan jakaa kuvia, jotka eivät ole valitulla päivämääräalueella.

Jaetun kirjaston hyväksyminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu sisään sillä Google-tilillä, joka kutsuttiin.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Jakaminen Henkilöt.
  4. Napauta kutsua, jonka haluat hyväksyä. Valitse sitten Hyväksy
  5. Valinnainen: Voit jakaa myös omaa sisältöäsi kaverisi kanssa. Napauta kaverisi nimeä Jaettu kirjasto ‑kohdan yläpuolelta. Napauta Lisää Lisää ja sitten Jaa takaisin.

Vinkki: Jos tuntematon henkilö jakaa kirjastonsa kanssasi, voit estää hänet. Lisätietoja henkilön estämisestä

Kaverin kuvien katseleminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Jakaminen Henkilöt.
  3. Napauta kaverisi nimeä Jaettu kirjasto ‑kohdan yläpuolelta.

Kaverin kuvien tallentaminen

Jos tallennat kaverisi kuvat, ne näkyvät Google Kuvat ‑kirjastossasi ja hakutuloksissasi. Lisäksi voit käyttää niitä räätälöityjä luomuksia varten.

Jaetusta kirjastosta tallentamasi kuvat eivät vie tallennustilaa, ellei kaverisi lopeta kirjastonsa jakamista kanssasi tai poista alkuperäistä kuvaa.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Jakaminen Henkilöt.
  3. Napauta kaverisi nimeä Jaettu kirjasto ‑kohdan yläpuolelta. Napauta Lisää Lisää ja sitten Jaetun kirjaston asetukset
  4. Napauta Tallenna omaan kirjastoon
    • Kaikki kuvat: Kaikki jaetun kirjaston kuvat tallennetaan.
    • Tiettyjen henkilöiden kuvat: Valitse kasvoryhmistäsi. Kun Google Kuvat tunnistaa jonkin kasvoryhmän kaverisi kuvista, se tallentaa kuvat automaattisesti Google Kuvat ‑kirjastoosi.
  5. Valitse Valmis

Jos et tallentanut kuvaa kaverin jaetusta kirjastosta ja kaverisi poistaa sen Kuvat-tililtään, se poistetaan myös jaetusta kirjastosta.

Äskettäin kaverilta tallentamiesi kuvien poistaminen

Jos poistat kuvan, jonka olet tallentanut kaverin jaetusta kirjastosta, sitä ei poisteta kaverin tililtä.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/search/_tra_. Tämä sivu sisältää äskettäin lisäämäsi kuvat, kuten äskettäin kaverilta lisäämäsi kuvat.
  2. Valitse poistettava kuva.
  3. Valitse Roskakori .

Ilmoitusten poistaminen käytöstä

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu sisään sillä Google-tilillä, joka kutsuttiin.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Jakaminen Henkilöt.
  4. Napauta kaverisi nimeä Jaettu kirjasto ‑kohdan yläpuolelta. Napauta Lisää Lisää ja sitten Jaetun kirjaston asetukset
  5. Poista Ilmoitukset käytöstä.

Kaverin poistaminen

Jos poistat kaverisi, kirjastoasi ei enää jaeta kaverin kanssa. Kaverisi kirjastoa ei enää jaeta sinun kanssasi, mutta Google Kuvat ‑kirjastoon tallentamiasi kuvia ei poisteta.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu sisään sillä Google-tilillä, joka kutsuttiin.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Jakaminen Henkilöt.
  4. Napauta kaverisi nimeä Jaettu kirjasto ‑kohdan yläpuolelta. Napauta Lisää Lisää ja sitten Jaetun kirjaston asetukset ja sitten Poista kumppani ja sitten Poista

Kirjasto jakamisen lopettaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu sisään sillä Google-tilillä, joka kutsuttiin.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Jakaminen Henkilöt.
  4. Napauta kaverisi nimeä Jaettu kirjasto ‑kohdan yläpuolelta. Napauta Lisää Lisää ja sitten Jaetun kirjaston asetukset
  5. Napauta kaverin nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Lopeta kirjastosi jakaminen