Een fotoboek bewerken

Hoe fotoboek eruitziet, kun je helemaal personaliseren. Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden automatisch opgeslagen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Fotoboeken.
  4. Selecteer het fotoboek dat je wilt bewerken.
  5. Als je het fotoboek wilt kopen, tik je op het winkelwagentje Winkelwagentje. Meer informatie over hoe je een fotoboek kunt kopen.

Je omslagfoto en titel wijzigen

• Een titel toevoegen: Tik op de eerste pagina en dan Voeg een titel toe.
  • De omslagfoto wijzigen: Tik op de foto boven 'Omslag en rug' en dan Foto wijzigen.
  • Tekst op de rug toevoegen: Tik op de foto boven 'Omslag en rug' en dan tik links van de foto op de rechthoek. Je hebt een fotoboek met zachte kaft van minimaal 48 pagina's of een fotoboek met harde kaft nodig om tekst op de rug toe te voegen.

De positie of vormgeving van de foto wijzigen

• De vormgeving van de foto wijzigen: Tik op de foto. Je kunt ook binnen de foto slepen om de vorm van de foto aan te passen.
  • Foto's opnieuw rangschikken: Sleep een foto naar een andere pagina.
  • Een foto toevoegen: Tik op Foto's toevoegen Add photo.
  • Een foto verwijderen: Tik op de foto en houd deze vast en dan Verwijderen Verwijderen
  • Een bijschrift toevoegen: Tik op de foto en dan Bijschrift toevoegen Tekst. Voer je bijschrift in. Tik op Gereed om het op te slaan. Bijschriften zijn niet beschikbaar voor foto's op volledige paginagrootte. Als je een bijschrift toevoegt aan een foto op een volledige pagina, wordt het formaat van de foto aangepast.
  • Momenteel is het niet mogelijk om met de app meerdere foto's op één pagina toe te voegen.

Waarschuwingen controleren

Wanneer je een waarschuwing voor een lage resolutie ziet, betekent dit dat de foto er bij het afdrukken mogelijk wazig uitziet. Je kunt de foto nog steeds afdrukken, maar deze ziet er mogelijk niet hetzelfde uit als op de computer.

Scroll door je foto's om te zien of er waarschuwingen Informatie zijn.