Een fotoboek bewerken

Hoe fotoboek eruitziet, kun je helemaal personaliseren. Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden automatisch opgeslagen.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Klik aan de linkerkant op Fotoboeken.
  4. Selecteer het fotoboek dat je wilt bewerken.
  5. Als je klaar bent, klik je op het winkelwagentje om het fotoboek te kopen. Meer informatie over hoe je een fotoboek kunt kopen

Als je een eerdere bestelling met een collage opnieuw wilt kopen, gebruik je je computer. Je kunt geen collages toevoegen of bewerken met de Google Foto's-app.

Je omslagfoto en titel wijzigen

• Een titel toevoegen: Klik op de eerste pagina op Voeg een titel toe.
  • De omslagfoto wijzigen: Klik op de eerste pagina op de foto en dan Vervangen. Selecteer een nieuwe omslagfoto en klik op Gereed
  • Tekst op de rug toevoegen: Klik op de eerste pagina links van de omslagafbeelding op Titel toevoegen. Je hebt een fotoboek met zachte kaft van minimaal 48 pagina's of een fotoboek met harde kaft nodig om tekst op de rug toe te voegen.

De positie of vormgeving van de foto wijzigen

• De vormgeving van je foto wijzigen: Plaats de muisaanwijzer op de pagina en klik op de afbeeldingen aan de zijkant. Je kunt ook binnen de foto slepen om de vorm van de foto aan te passen.
  • Foto's opnieuw rangschikken: Sleep een foto naar een andere pagina. Je kunt dit ook doen met behulp van het voorbeeldvenster aan de rechterkant.
  • Een foto toevoegen: Klik op Foto's toevoegen Toevoegen en dan Fotopagina's toevoegen
  • Een collage toevoegen: Klik op Foto's toevoegen Toevoegen en dan Collagepagina toevoegen
  • Een collage bewerken: Plaats de muisaanwijzer op de collagepagina en klik op de afbeeldingen aan de zijkant.
  • Een foto verwijderen: Klik op de pagina van de foto op Verwijderen Verwijderen. Klik op een collagepagina op de afbeelding en dan Verwijderen Prullenbak.
  • Een bijschrift toevoegen: Plaats de muisaanwijzer op de pagina en klik op Bijschrift toevoegen. Voer een bijschrift in en vink het vakje aan om het op te slaan. Bijschriften zijn niet beschikbaar voor foto's op volledige paginagrootte. Als je een bijschrift toevoegt aan een foto op een volledige pagina, wordt het formaat van de foto aangepast.
  • Momenteel is het niet mogelijk om met de app meerdere foto's op één pagina toe te voegen.

Waarschuwingen controleren

Wanneer je een waarschuwing voor een lage resolutie ziet, betekent dit dat de foto er bij het afdrukken mogelijk wazig uitziet. Je kunt de foto nog steeds afdrukken, maar deze ziet er mogelijk niet hetzelfde uit als op het scherm.

Als je alle pagina's wilt zien die mogelijk moeten worden gecontroleerd, klik je bovenaan op het pictogram voor waarschuwingen Informatie

Klik op een waarschuwing om de betreffende pagina te bekijken.