Namnge din ansiktsgrupp

När du anger din ansiktsgrupp som Jag kan du

• få mer anpassat material, till exempel en video med höjdpunkter som innehåller foton på dig
  • få anpassad sökning där du enkelt hittar foton på dig genom att söka på ”jag”
  • göra det lättare för kontakter att få förslag att dela med dig. När dina kontakter tar foton på dig får de förslag om att dela dem med dig.

Obs! Den här funktionen finns inte i alla geografiska regioner.

Bekräfta ansiktsgruppen och hjälp kontakter att få förslag om att dela foton med dig

Om du väljer ansiktsetiketten Jag hjälper du Google Foto-appen på dina kontakters enheter att gruppera bilder av dig. Kontakterna får då förslag från Google Foto om att dela foton med dig när du är med på dem.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Gruppera liknande ansikten.
  4. Aktivera Ansiktsgrupper om funktionen inte redan är på.
  5. Klicka på Välj under Inget ansikte med etiketten Jag.
  6. Välj ditt ansikte. Klicka på OK. Då aktiveras automatiskt Hjälp kontakter att känna igen ditt ansikte.

Vem kan få förslag om att dela foton med dig?

• Kontakter som du har interagerat med i Google Foto eller Gmail kan få förslag om att dela foton med dig när du är med på dem.
  • Om du interagerar med nya kontakter via delade album i Google Foto eller Gmail kan de få förslag om att dela foton med dig.
  • Kontakter i delade album och e-postmeddelanden som du raderar får inga förslag om att dela foton med dig.

photos.google.com/settings/contacts ser du vilka kontakter som för närvarande kan få förslag.

Du kan blockera de som du inte vill ska få förslag. Läs om att blockera någon i Google Foto.

Bra att veta

Följande gäller om du anger etiketten Jag för ansiktsgruppen och tillåter att kontakter kan identifiera ditt ansikte på foton:

• Dina kontakter kan få förslag om att skicka foton till dig när du är med på dem, men du blir inte offentligt taggad i dem. Offentlig taggning är inte tillgänglig i Google Foto.
  • Dina kontakter kan få förslag om att dela med dig och välja om de vill göra det.
  • Även om du inte markerar en ansiktsgrupp som Jag får dina kontakter kanske förslag om att dela med dig igen om de tidigare har delat bilder på dig.

Ändra eller ta bort ansiktsetiketten Jag

Om du väljer fel ansikte kan du ändra ansiktsetiketten Jag till rätt ansikte. Du kan även ta bort ansiktsgruppen, men du får mindre anpassat innehåll och det blir svårare för dina kontakter att få förslag att dela med dig.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Gruppera liknande ansikten.
  4. Klicka på Ansikte med etiketten Jag.
  5. Välj ett ansikte för att bekräfta rätt ansiktsgrupp eller klicka på Ta bort följt av Ta bort etikett.

Sluta låta kontakter få förslag baserat på din etikett Jag

Dina kontakter får inga förslag om att dela foton med dig när du är med på dem, men du får fortfarande anpassade videor med höjdpunkter och animationer.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Gruppera liknande ansikten.
  4. Stäng av Hjälp kontakter att känna igen ditt ansikte.