Merk ansiktsgruppen din

Når du merker ansiktsgruppen din med «meg», skjer dette:

• Du får komposisjoner med mer personlig preg, for eksempel Video av minner med bilder av deg.
  • Du får personlig tilpassede søk. Du kan søke etter «meg» for å finne bilder av deg selv.
  • Det blir enklere for kontaktene dine å få forslag om å dele med deg. Når kontakter tar bilder av deg, kan de få forslag om å dele dem med deg.

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle geografiske områder.

Bekreft ansiktsgruppen din, slik at kontakter kan få forslag om å dele bilder med deg

Hvis du velger «meg»-ansiktsetiketten, kan Google Foto-appen på enhetene til kontaktene dine gruppere bilder av deg. Da kan Google Foto sende dem forslag om å dele bilder de har av deg, med deg.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  3. Trykk på Innstillinger for Foto etterfulgt av Personvern.
  4. Slå på Ansiktsgruppering hvis det er på ikke allerede.
  5. Trykk på Velg under Ingen ansikter er merket som «Meg».
  6. Velg ansiktet ditt. Trykk på OK. Dette slår automatisk på Hjelp kontaktene dine med å gjenkjenne deg.

Hvem kan få forslag om å dele bilder med deg?

• Alle kontakter du har kommunisert med i Google Foto eller Gmail, kan få forslag om å dele bildene de har av deg, med deg.
  • Hvis du kommuniserer med nye kontakter via delte album i Google Foto eller Gmail, kan disse nye kontaktene få forslag om å dele bilder med deg.
  • Hvis du sletter delte album eller e-poster, kan det hende at noen kontakter ikke lenger får forslag om å dele med deg.

Sjekk hvilke kontakter som kan få slike forslag, ved å gå til photos.google.com/settings/contacts.

Blokker kontakter du ikke vil skal motta slike forslag. Se hvordan du blokkerer folk.

Ting du bør vite

Hvis du merker «meg»-ansiktsgruppen din og velger å hjelpe kontaktene dine med å gjenkjenne ansiktet ditt på bilder, skjer dette:

• Kontaktene dine kan få forslag om å sende deg bilder du er med i, men du blir ikke offentlig merket i bildene. Offentlig merking er ikke tilgjengelig i Google Foto.
  • Kontaktene dine kan få forslag om å dele med deg, men de velger selv om de skal gjøre det.
  • Selv om du ikke merker noen ansiktsgruppe som «meg», kan kontaktene dine få forslag om å dele med deg hvis de har delt bilder av deg med deg tidligere.

Endre eller fjern «meg»-ansiktsetiketten

Hvis du velger feil ansikt, kan du endre «meg»-ansiktsetiketten til å gjelde det riktige ansiktet. Du kan også fjerne ansiktsgruppen din, men da får du færre personlig tilpassede komposisjoner, og det blir vanskeligere for kontaktene dine å få forslag om å dele med deg.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  3. Trykk på Innstillinger for Foto etterfulgt av Personvern.
  4. Trykk på Ansikt merket som «Meg».
  5. Velg et ansikt for å bekrefte at ansiktsgruppen er riktig, eller trykk på Fjern etterfulgt av Fjern etiketten.

Hindre at kontakter får forslag basert på «Meg»-ansiktsetiketten din

Kontaktene dine får ikke forslag om å dele bilder av deg basert på denne etiketten, men du får fortsatt personlig tilpassede videoer av minner og animasjoner.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  3. Trykk på Innstillinger for Foto etterfulgt av Personvern.
  4. Slå av Hjelp kontaktene dine med å gjenkjenne deg.