Merk ansiktsgruppen din med «meg»

Når du merker ansiktsgruppen din med en «meg»-etikett, skjer følgende:

• Du får komposisjoner med mer personlig preg. For eksempel filmer som inneholder bilder av deg.
  • Du får persontilpassede søk. Du kan søke etter «meg» for enkelt å finne bilder av deg selv.
  • Kontaktene dine får forslag om å dele bilder med deg. Når kontakter tar bilder av deg, får de tips om å dele bildene de har av deg med nettopp deg.

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land. Slå på funksjonen for å bruke den, hvis den er tilgjengelig i ditt land.

Bekreft ansiktsgruppen din, og la kontaktene dine få forslag om å dele bilder med deg

Hvis du velger «meg»-ansiktsetiketten, gjenkjenner Google Foto-appen ansiktet ditt på enhetene til kontaktene dine. Da kan Google Foto sende dem forslag om å dele bilder de har av deg med nettopp deg.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger og så Gruppér lignende ansikter.
  3. Du må eventuelt slå på Ansiktsgruppering først.
  4. Trykk på Velg under «Ingen ansikter er merket som Meg».
  5. Velg ansiktet ditt. Trykk på OK. Dette slår automatisk på «Tillat at kontakter gjenkjenner ansiktet ditt».

Hvem kan få forslag om å dele bilder med deg?

• Alle kontakter du har kommunisert med i Google Foto eller Gmail, kan få forslag om å dele bildene de har av deg med deg.
  • Hvis du kommuniserer med nye kontakter via delte album i Google Foto eller Gmail, kan disse nye kontaktene få forslag om å dele bilder med deg.
  • Hvis du sletter delte album eller e-poster, kan det hende at noen kontakter ikke lenger får forslag om å dele med deg.

Sjekk hvilke kontakter som i dag kan motta slike forslag ved å gå til photos.google.com/settings/contacts.

Ser du noen som du ikke ønsker skal få slike forslag, kan du blokkere vedkommende. Finn ut hvordan du blokkerer folk.

Ting du bør være klar over

Hvis du merker «Meg»-ansiktsgruppen din og tillater at kontaktene dine gjenkjenner ansiktet ditt på bilder, skjer følgende:

• Du tillater at kontaktene dine får forslag om å sende deg bilder du er med i, men du blir ikke offentlig merket i bildene. Offentlig merking er ikke tilgjengelig i Google Foto.
  • Kontaktene dine kan få forslag om å dele med deg, men de velger selv om de faktisk ønsker å gjøre det.

Endre eller fjern «meg»-ansiktsetiketten

Hvis du velger feil ansikt, kan du endre «meg»-ansiktsetiketten til å gjelde det riktige ansiktet. Du kan også fjerne ansiktsgrupperingen din, men da får du færre persontilpassede komposisjoner, og kontaktene dine kan ikke automatisk gjenkjenne ansiktet ditt på bilder.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger og så Gruppér lignende ansikter.
  3. Trykk på Ansikt merket som meg.
  4. Velg et ansikt for å bekrefte den riktige ansiktsgruppen, eller trykk på Fjern og så Fjern etiketten.

Hindre at kontakter får forslag om å dele bilder med deg

Kontaktene dine får ikke forslag om å dele bilder du er med i, med deg, men du får fortsatt persontilpassede filmer og animasjoner.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger og så Gruppér lignende ansikter.
  3. Slå av Tillat at kontakter gjenkjenner ansiktet ditt.