Merk ansiktsgruppen din med «meg»

Når du merker ansiktsgruppen din med en «meg»-etikett, skjer følgende:

• Du får komposisjoner med mer personlig preg. For eksempel filmer som inneholder bilder av deg.
  • Du får persontilpassede søk. Du kan søke etter «meg» for enkelt å finne bilder av deg selv.
  • Det blir lettere for kontaktene dine å få forslag om å dele med deg. Når kontaktene dine tar bilder av deg, kan de få tips om å dele bildene de har av deg, med nettopp deg.

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land.

Bekreft ansiktsgruppen din, og hjelp kontaktene dine til å få forslag om å dele bilder med deg

Hvis du velger «meg»-ansiktsetiketten, kan Google Foto-appen på enhetene til kontaktene dine gruppere bilder av deg. Da kan Google Foto sende dem forslag om å dele bilder de har av deg med nettopp deg.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på menyen Meny etterfulgt av Innstillinger.
  3. Klikk på nedoverpilen Pil ned ved siden av «Gruppér lignende ansikter».
  4. Du må eventuelt slå på Ansiktsgruppering først.
  5. Klikk på Velg under «Ingen ansikter er merket som Meg».
  6. Velg ansiktet ditt. Klikk på OK. Dette slår automatisk på Tillat at kontakter gjenkjenner ansiktet ditt

Hvem kan få forslag om å dele bilder med deg?

• Alle kontakter du har kommunisert med i Google Foto eller Gmail, kan få forslag om å dele bildene de har av deg, med deg.
  • Hvis du kommuniserer med nye kontakter via delte album i Google Foto eller Gmail, kan disse nye kontaktene få forslag om å dele bilder med deg.
  • Hvis du sletter delte album eller e-poster, kan det hende at noen kontakter ikke lenger får forslag om å dele med deg.

Sjekk hvilke kontakter som i dag kan motta slike forslag ved å gå til photos.google.com/settings/contacts.

Ser du noen som du ikke ønsker skal få slike forslag, kan du blokkere vedkommende. Finn ut hvordan du blokkerer folk.

Ting du bør være klar over

Hvis du merker «Meg»-ansiktsgruppen din og tillater at kontaktene dine gjenkjenner ansiktet ditt på bilder, skjer følgende:

• Du lar kontaktene dine få forslag om å sende deg bilder du er med i, men du blir ikke offentlig merket i bildene. Offentlig merking er ikke tilgjengelig i Google Foto.
  • Kontaktene dine kan få forslag om å dele med deg, men de velger selv om de faktisk ønsker å gjøre det.
  • Selv om du ikke merker noen ansiktsgruppe som «meg», kan kontaktene dine få forslag om å dele med deg hvis de har delt bilder av deg med deg tidligere.

Endre eller fjern «meg»-ansiktsetiketten

Hvis du velger feil ansikt, kan du endre «meg»-ansiktsetiketten til å gjelde det riktige ansiktet. Du kan også fjerne ansiktsgruppen din, men da får du færre persontilpassede komposisjoner, og det blir vanskeligere for kontaktene dine å få forslag om å dele med deg.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på menyen Meny etterfulgt av Innstillinger.
  3. Klikk på nedoverpilen Pil ned ved siden av «Gruppér lignende ansikter».
  4. Trykk på Ansikt merket som meg.
  5. Velg et ansikt for å bekrefte den riktige ansiktsgruppen, eller klikk på Fjern etterfulgt av Fjern etiketten.

Hindre at kontakter får forslag basert på «meg»-ansiktsetiketten din

Kontaktene dine får ikke forslag om å dele bilder du er med i basert på denne etiketten, men du får fortsatt persontilpassede filmer og animasjoner.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på menyen Meny etterfulgt av Innstillinger.
  3. Klikk på nedoverpilen Pil ned ved siden av «Gruppér lignende ansikter».
  4. Slå av Tillat at kontakter gjenkjenner ansiktet ditt.