Je gezichtsgroep labelen

Als je je gezichtsgroep labelt als Ik, gebeurt het volgende:

• Je krijgt meer gepersonaliseerde creaties. Bijvoorbeeld een video met highlights vol foto's van jou.
  • Je krijgt gepersonaliseerde zoekresultaten. Je kunt zoeken naar Ik om makkelijk foto's van jezelf te vinden.
  • Je maakt het voor contacten makkelijker om suggesties te krijgen om foto's met je te delen. Als je contacten foto's van je maken, kunnen ze een suggestie krijgen om foto's van jou met je te delen.

Opmerking: Deze functie is niet in alle geografische regio's beschikbaar.

Je gezichtsgroep bevestigen en je contacten suggesties laten krijgen om foto's met je te delen

Als je het gezichtslabel Ik selecteert, maak je het voor de Google Foto's-app op de apparaten van je contacten makkelijker om afbeeldingen van jou te groeperen. Google Foto's kan je contacten dan suggesties sturen om foto's van jou met je te delen.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op de profielfoto of initiaal van je account.
  3. Tik op Instellingen voor Foto's en dan Privacy.
  4. Zet Gezichtsgroepen aan als je dat nog niet hebt gedaan.
  5. Tik onder 'Geen gezicht gelabeld als Ik' op Kiezen.
  6. Selecteer je gezicht. Tik op OK. Contacten helpen je gezicht te herkennen wordt dan automatisch aangezet.

Wie suggesties kan krijgen om foto's met je te delen

• Contacten waarmee je hebt gecommuniceerd via Google Foto's of Gmail, kunnen een suggestie krijgen om foto's van jou met je te delen.
  • Als je communiceert met nieuwe contacten via gedeelde albums in Google Foto's of via Gmail, kunnen deze nieuwe contacten een suggestie krijgen om foto's met je te delen.
  • Als je gedeelde albums of e-mails met bepaalde contacten verwijdert, krijgen ze mogelijk geen suggesties meer om foto's met je te delen.

Ga naar photos.google.com/settings/contacts om na te gaan welke contacten momenteel suggesties kunnen krijgen.

Als je niet wilt dat iemand suggesties krijgt, kun je die persoon blokkeren. Meer informatie over hoe je iemand blokkeert

Handig om te weten

Als je je gezichtsgroep labelt met Ik zodat het voor je contacten makkelijker is om je gezicht te herkennen op foto's, heeft dit het volgende effect:

• Je contacten kunnen suggesties krijgen om foto's van jou met je te delen, maar je wordt niet openbaar getagd in foto's. Openbaar taggen is niet beschikbaar op Google Foto's.
  • Je contacten kunnen een suggestie krijgen om foto's te delen, maar ze kunnen zelf kiezen of ze foto's met je willen delen.
  • Ze kunnen ook suggesties krijgen om foto's met je te delen als ze in het verleden foto's van jou met je hebben gedeeld, zelfs als je geen gezichtsgroep labelt als Ik.

Het gezichtslabel Ik wijzigen of verwijderen

Als je het verkeerde gezicht selecteert, kun je het gezichtslabel Ik wijzigen in het juiste gezicht. Je kunt je gezichtsgroep ook verwijderen, maar dan krijg je minder gepersonaliseerde creaties en krijgen je contacten niet zo makkelijk suggesties om foto's met je te delen.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op de profielfoto of initiaal van je account.
  3. Tik op Instellingen voor Foto's en dan Privacy.
  4. Tik op Gezicht gelabeld als 'Ik'.
  5. Selecteer een gezicht om de juiste gezichtsgroep te bevestigen of tik op Verwijderen en dan Label verwijderen.

Contacten geen suggesties meer laten krijgen op basis van het gezichtslabel Ik

Je contacten krijgen geen suggesties om op basis van dit label foto's van jou met je te delen, maar jij krijgt nog wel steeds gepersonaliseerde video's met highlights en animaties.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op de profielfoto of initiaal van je account.
  3. Tik op Instellingen voor Foto's en dan Privacy.
  4. Zet Contacten helpen je gezicht te herkennen uit.