Je gezichtsgroep labelen

Als je je gezichtsgroep labelt als Ik, gebeurt het volgende:

• Je ontvangt meer gepersonaliseerde creaties. Voorbeeld: een film die foto's van jou bevat.
  • Je ontvangt gepersonaliseerde zoekresultaten. Je kunt zoeken naar Ik om gemakkelijk foto's van jezelf te vinden.
  • Maak het voor contacten makkelijker om suggesties te ontvangen om foto's met je te delen. Als je contacten foto's van je maken, kunnen ze een suggestie ontvangen om foto's van jou met je te delen.

Opmerking: Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

Je gezichtsgroep bevestigen en je contacten suggesties laten ontvangen om foto's met je te delen

Als je het gezichtslabel 'Ik' selecteert, maak je het voor de Google Foto's-app op de apparaten van je contacten makkelijker om afbeeldingen van jou te groeperen. Google Foto's kan je contacten vervolgens suggesties sturen om foto's van jou met je te delen.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Klik naast 'Vergelijkbare gezichten groeperen' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag
  4. Schakel Gezichtsgroepering in als je dat nog niet hebt gedaan.
  5. Klik onder 'Geen gezicht gelabeld als Ik' op Kiezen.
  6. Selecteer je gezicht. Klik op OK. Contacten helpen je gezicht te herkennen wordt automatisch ingeschakeld.

Wie suggesties kan ontvangen om foto's met je te delen

• Contacten waarmee je hebt gecommuniceerd via Google Foto's of Gmail, kunnen een suggestie ontvangen om foto's van jou met je te delen.
  • Als je communiceert met nieuwe contacten via gedeelde albums in Google Foto's of via Gmail, kunnen deze nieuwe contacten een suggestie ontvangen om foto's met je te delen.
  • Als je gedeelde albums of e-mails met bepaalde contacten verwijdert, ontvangen ze mogelijk geen suggesties meer om foto's met je te delen.

Ga naar photos.google.com/settings/contacts om te controleren welke contacten momenteel suggesties kunnen ontvangen.

Als je niet wilt dat iemand suggesties ontvangt, kun je de betreffende persoon blokkeren. Meer informatie over hoe je iemand kunt blokkeren

Handig om te weten

Als je je gezichtsgroep met 'Ik' labelt zodat het voor je contacten makkelijker is om je gezicht te herkennen op foto's, heeft dit het volgende effect:

• Je laat je contacten suggesties ontvangen om foto's van jou met je te delen, maar je wordt niet openbaar getagd in foto's. Openbaar taggen is niet beschikbaar op Google Foto's.
  • Je contacten kunnen een suggestie ontvangen om foto's te delen, maar ze kunnen zelf kiezen of ze foto's met je willen delen.
  • Zelfs als je een gezichtsgroep niet als 'Ik' labelt, kunnen je contacten suggesties ontvangen om foto's met je te delen als ze in het verleden foto's van jou met je hebben gedeeld.

Het gezichtslabel 'Ik' wijzigen of verwijderen

Als je het verkeerde gezicht selecteert, kun je het gezichtslabel 'Ik' wijzigen in het juiste gezicht. Je kunt je gezichtsgroep ook verwijderen, maar je ontvangt dan minder gepersonaliseerde creaties. Bovendien ontvangen je contacten niet zo gemakkelijk suggesties om foto's met je te delen.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Klik naast 'Vergelijkbare gezichten groeperen' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag
  4. Klik op Gezicht gelabeld als Ik.
  5. Selecteer een gezicht om de juiste gezichtsgroep te bevestigen of klik op Verwijderen en dan Label verwijderen.

Contacten geen suggesties meer laten ontvangen op basis van het gezichtslabel 'Ik'

Je contacten ontvangen geen suggesties om op basis van dit label foto's van jou met je te delen, maar je ontvangt nog steeds gepersonaliseerde films en animaties.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Klik naast 'Vergelijkbare gezichten groeperen' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag
  4. Schakel Contacten helpen je gezicht te herkennen uit.