Je gezichtsgroep labelen

Wanneer je je gezichtsgroep labelt als Ik, gebeurt het volgende:

• Je ontvangt meer gepersonaliseerde creaties. Voorbeeld: een film die foto's van jou bevat.
  • Je ontvangt gepersonaliseerde zoekresultaten. Je kunt zoeken naar Ik om gemakkelijk foto's van jezelf te vinden.
  • Je contacten ontvangen suggesties voor foto's om met je te delen. Wanneer je contacten foto's van je maken, ontvangen ze een suggestie om foto's van jou met je te delen.

Opmerking: Deze functie is niet in alle landen beschikbaar. Als deze in je land beschikbaar is, schakel je de functie in om deze te gebruiken.

Uw gezichtsgroep bevestigen en uw contacten suggesties laten ontvangen om foto's met u te delen

Als u het gezichtslabel Ik selecteert, staat u toe dat de Google Foto's-app op de apparaten van uw contacten uw gezicht herkent. Google Foto's kan uw contacten vervolgens suggesties sturen om foto's van u met u te delen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Vergelijkbare gezichten groeperen.
  3. Schakel Gezichtsgroepering in als u dat nog niet heeft gedaan.
  4. Tik onder 'Geen gezicht gelabeld als Ik' op Kiezen.
  5. Selecteer uw gezicht. Tik op OK. 'Contacten toestaan uw gezicht te herkennen' wordt automatisch ingeschakeld.

Wie suggesties kan ontvangen om foto's met u te delen

• Contacten waarmee u heeft gecommuniceerd via Google Foto's of Gmail, kunnen een suggestie ontvangen om foto's van u met u te delen.
  • Als u communiceert met nieuwe contacten via gedeelde albums in Google Foto's of via Gmail, kunnen deze nieuwe contacten een suggestie ontvangen om foto's met u te delen.
  • Als u gedeelde albums of e-mails met bepaalde contacten verwijdert, ontvangen ze mogelijk geen suggesties meer om foto's met u te delen.

Ga naar photos.google.com/settings/contacts om te controleren welke contacten momenteel suggesties kunnen ontvangen.

Als u niet wilt dat iemand suggesties ontvangt, kunt u de betreffende persoon blokkeren. Meer informatie over hoe u iemand kunt blokkeren.

Handig om te weten

Als u uw gezichtsgroep Ik labelt en toestaat dat uw contacten uw gezicht herkennen op foto's:

• U laat uw contacten suggesties ontvangen om foto's van u met u te delen, maar u wordt niet openbaar getagd in foto's. Openbaar taggen is niet beschikbaar op Google Foto's.
  • Uw contacten kunnen een suggestie ontvangen om foto's te delen, maar ze kunnen zelf kiezen of ze foto's met u willen delen.

Het gezichtslabel Ik wijzigen of verwijderen

Als u het verkeerde gezicht selecteert, kunt u het gezichtslabel Ik wijzigen in het juiste gezicht. U kunt uw gezichtsgroep ook verwijderen, maar u ontvangt dan minder gepersonaliseerde creaties. Bovendien kunnen uw contacten uw gezicht dan niet meer automatisch herkennen op foto's.

1. Open de Google Foto's-app Foto op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Vergelijkbare gezichten groeperen.
  3. Tik op Gezicht gelabeld als Ik.
  4. Selecteer een gezicht om de juiste gezichtsgroep te bevestigen of tik op Verwijderen en dan Label verwijderen.

Contacten geen suggesties meer laten ontvangen om foto's met u te delen

Uw contacten ontvangen geen suggesties om foto's van u met u te delen, maar u ontvangt nog steeds gepersonaliseerde films en animaties.

1. Open de Google Foto's-app Foto op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Vergelijkbare gezichten groeperen.
  3. Schakel Contacten toestaan uw gezicht te herkennen uit.