Kasvoryhmän merkitseminen tunnisteella

Kun merkitset kasvoryhmäsi Minä-tunnisteella:

• Saat entistä räätälöidympiä luomuksia, esimerkiksi itsestäsi otettuja kuvia sisältävän elokuvan.
  • Saat räätälöidyn haun. Löydät itseäsi esittäviä kuvia helposti hakusanalla "minä".
  • Kontaktisi saavat helpommin ehdotuksia sisällön jakamisesta sinulle. Kun kontaktisi ottavat sinusta kuvia, he saavat ehdotuksen sinua esittävien kuvien jakamisesta.

Huom. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa.

Kasvoryhmän vahvistaminen ja kontaktien saamien Minä-kasvotunnisteeseen perustuvien ehdotusten salliminen

Jos valitset Minä-kasvotunnisteen, autat Google Kuvat ‑sovellusta ryhmittelemään sinua esittävät kuvat kontaktiesi laitteissa. Tällöin Google Kuvat voi ehdottaa kontakteillesi sinua esittävien kuvien jakamista kanssasi.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa alanuolta Alanuoli Ryhmittele samanlaiset kasvot ‑kohdan vierestä.
  4. Ota Kasvojen ryhmittely käyttöön, jos et ole vielä tehnyt niin.
  5. Klikkaa Ei kasvoja, joissa on merkintä Minä ‑kohdassa Valitse.
  6. Valitse kasvosi. Valitse OK. Tämä ottaa automaattisesti käyttöön Auta kontakteja tunnistamaan kasvosi ‑asetuksen.

Kuka voi saada ehdotuksia kuvien jakamisesta kanssasi?

• Kontaktit, joiden kanssa olet ollut vuorovaikutuksessa Google Kuvissa tai Gmailissa, voivat saada ehdotuksen jakaa sinua esittäviä kuviaan kanssasi.
  • Jos olet vuorovaikutuksessa uusien kontaktien kanssa Google Kuvien jaettujen albumien tai Gmailin kautta, nämä uudet kontaktit voivat saada ehdotuksen jakaa kuvia kanssasi.
  • Jos poistat joidenkin kontaktien kanssa jaettuja albumeja tai sähköposteja, he lakkaavat saamasta ehdotuksia jakaa kanssasi.

Tarkista, ketkä kontaktit voivat tällä hetkellä saada ehdotuksia, siirtymällä osoitteeseen photos.google.com/settings/contacts.

Jos et halua jonkun saavan ehdotuksia, voit estää hänet. Lisätietoja henkilön estämisestä.

Hyvä tietää

Jos merkitset Minä-kasvoryhmäsi tunnisteella ja autat kontaktejasi tunnistamaan kasvosi kuvista:

• Sallit, että kontaktisi saavat ehdotuksia lähettää sinua esittäviä kuvia sinulle, mutta sinua ei tagata julkisesti kuviin. Julkinen taggaus ei ole käytettävissä Google Kuvissa.
  • Kontaktisi voivat saada jakamisehdotuksen, mutta he voivat itse päättää jakamisesta.
  • Vaikka et merkitsisi kasvoryhmää Minä-tunnisteella, kontakteillesi voidaan ehdottaa jakamista kanssasi, jos he ovat aiemmin jakaneet sinua esittäviä kuvia kanssasi.

Minä-kasvotunnisteen muuttaminen tai poistaminen

Jos valitset väärät kasvot, voit muuttaa Minä-kasvotunnisteen oikeisiin kasvoihin. Voit myös poistaa kasvoryhmäsi. Jos teet niin, saat vähemmän räätälöityjä luomuksia eikä kontakteillesi ehdoteta jakamista kanssasi yhtä helposti kuin ennen.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa alanuolta Alanuoli Ryhmittele samanlaiset kasvot ‑kohdan vierestä.
  4. Valitse Kasvot, joissa on merkintä Minä.
  5. Vahvista oikea kasvoryhmä valitsemalla kasvot tai valitse Poista ja sitten Poista tunniste.

Kontaktien saamien Minä-kasvotunnisteeseen perustuvien ehdotusten lopettaminen

Kontaktisi eivät enää saa tähän tunnisteeseen perustuvia ehdotuksia jakaa sinua esittäviä kuvia, mutta itse saat edelleen räätälöityjä elokuvia ja animaatioita.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa alanuolta Alanuoli Ryhmittele samanlaiset kasvot ‑kohdan vierestä.
  4. Poista Auta kontakteja tunnistamaan kasvosi ‑asetus käytöstä.