Kasvoryhmän merkitseminen tunnisteella

Kun merkitset kasvoryhmäsi Minä-tunnisteella:

• Saat entistä henkilökohtaisempaa sisältöä, esimerkiksi itsestäsi otettuja kuvia sisältävän Highlight-videon.
  • Voit tehdä henkilökohtaisempia hakuja. Löydät kuvia itsestäsi helposti hakusanalla "minä".
  • Yhteystiedoissa olevat henkilöt saavat helpommin ehdotuksia sisällön jakamisesta sinulle. Kun yhteystiedoissa olevat henkilöt ottavat sinusta kuvia, he saavat ehdotuksen jakaa sinua esittäviä kuviaan sinulle.

Huom. Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.

Kasvoryhmän vahvistaminen ja kontakteille annettavien kuvien jakamisehdotusten salliminen

Jos valitset Minä-kasvotunnisteen, autat Google Kuvat ‑sovellusta ryhmittelemään sinusta otettuja kuvia kontaktiesi laitteilla. Tällöin Google Kuvat voi ehdottaa kontakteillesi sinua esittävien kuvien jakamista kanssasi.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset .
  3. Klikkaa alanuolta Alanuoli "Ryhmittele samanlaiset kasvot" ‑kohdasta.
  4. Laita Kasvoryhmät päälle, jos ominaisuus ei ole vielä päällä.
  5. Klikkaa "Ei kasvoja, joissa on merkintä Minä" ‑kohdasta Valitse.
  6. Valitse kasvosi. Klikkaa OK. Tämä laittaa automaattisesti Auta kontakteja tunnistamaan kasvosi ‑asetuksen päälle.

Kuka voi saada ehdotuksia kuvien jakamisesta kanssasi?

• Kontaktit, joiden kanssa olet ollut vuorovaikutuksessa Google Kuvissa tai Gmailissa, voivat saada ehdotuksen jakaa sinua esittäviä kuviaan kanssasi.
  • Jos olet vuorovaikutuksessa uusien kontaktien kanssa Google Kuvien jaettujen albumien tai Gmailin kautta, nämä uudet kontaktit voivat saada ehdotuksen jakaa kuvia kanssasi.
  • Jos poistat joidenkin kontaktien kanssa jaettuja albumeja tai sähköposteja, he lakkaavat saamasta ehdotuksia jakamisesta.

Tarkista siirtymällä osoitteeseen photos.google.com/settings/contacts, ketkä kontaktit voivat tällä hetkellä saada ehdotuksia.

Jos et halua jonkun saavan ehdotuksia, voit estää hänet. Lisätietoja henkilön estämisestä.

Hyvä tietää

Jos merkitset kasvoryhmäsi Minä-tunnisteella ja autat kontaktejasi tunnistamaan kasvosi kuvista:

• Kontakteillesi voidaan ehdottaa sinua esittävien kuvien lähettämistä sinulle, mutta sinua ei tagata julkisesti kuviin. Julkinen taggaus ei ole käytettävissä Google Kuvissa.
  • Kontaktisi voivat saada jakamisehdotuksen, mutta he voivat itse päättää jakamisesta.
  • Vaikka et merkitsisi kasvoryhmää Minä-tunnisteella, kontakteillesi voidaan ehdottaa jakamista kanssasi, jos he ovat aiemmin jakaneet sinua esittäviä kuvia kanssasi.

Minä-kasvotunnisteen muuttaminen tai poistaminen

Jos valitset väärät kasvot, voit muuttaa Minä-kasvotunnisteen oikeisiin kasvoihin. Voit myös poistaa kasvoryhmäsi. Jos teet niin, saat vähemmän räätälöityjä luomuksia eikä kontakteillesi ehdoteta jakamista kanssasi yhtä helposti kuin ennen.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset .
  3. Klikkaa alanuolta Alanuoli "Ryhmittele samanlaiset kasvot" ‑kohdasta.
  4. Valitse Kasvot, joissa on merkintä Minä.
  5. Vahvista oikea kasvoryhmä valitsemalla kasvot tai klikkaamalla Poista ja sitten Poista tunniste.

Kontaktien saamien Minä-kasvotunnisteeseen perustuvien ehdotusten lopettaminen

Kontaktit eivät enää saa tähän tunnisteeseen perustuvia ehdotuksia jakaa sinua esittäviä kuvia, mutta saat itse edelleen personoituja Highlight-videoita ja animaatioita.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset .
  3. Klikkaa alanuolta Alanuoli "Ryhmittele samanlaiset kasvot" ‑kohdasta.
  4. Laita Auta kontakteja tunnistamaan kasvosi ‑asetus pois päältä.