Foto's verplaatsen naar archief

Je kunt foto's verbergen in de weergave Foto's en ze verplaatsen naar het archief. Zo kun je je foto's ordenen, en foto's verbergen die je niet vaak wilt bekijken.

Voor foto's die je archiveert, geldt het volgende:

• De foto's staan nog steeds in albums waaraan ze zijn toegevoegd, worden weergegeven in zoekresultaten en staan nog steeds in mappen op je apparaat.
  • De foto's worden niet gebruikt om films of animaties te maken.

Als je een document, betalingsbewijs of foto hebt die waarschijnlijk niet in je Foto's-bibliotheek hoeft te staan, kan er een Assistent-kaart worden weergegeven om het item naar het archief te verplaatsen. Meer informatie.

Afbeeldingen verplaatsen naar archief

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer een foto.
  4. Tik op Meer Meer en dan Verplaatsen naar archief.
  5. Optioneel: Als je foto's wilt vinden die je vanuit de weergave Foto's hebt gearchiveerd, tik je in de Google Foto's-app Foto onderaan op Bibliotheek en dan Archief.

Archief controleren en items terugzetten uit het archief

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Archief.
  4. Selecteer een foto. Tik en houd vast om meerdere foto's te selecteren.
  5. Tik op Meer Meer en dan Terugzetten uit archief.