Je foto's scannen

Je kunt Fotoscan gebruiken om afgedrukte foto's te scannen en op te slaan.

Een foto scannen

Als je een foto wilt scannen, moet de Fotoscan-app op je telefoon geïnstalleerd zijn.

1. Ga naar Bibliotheek en dan Tools en dan Foto's importeren.
  2. Houd je telefoon recht boven een foto om de scan te starten.
  3. Tik op de knop om een foto te maken. Deze wordt automatisch opgeslagen op je apparaat.
  4. Beweeg je telefoon om te zorgen dat de cirkel opeenvolgend rond elk van de vier punten komt te staan.
  5. Tik op de thumbnail van de foto als de foto is verwerkt.
  6. Selecteer een foto om deze te draaien, de hoeken aan te passen of de foto te verwijderen.

Als je foto's sneller wilt scannen, kun je Schittering verwijderen Schittering verwijderen uitzetten. Je hoeft je telefoon dan niet te bewegen om te scannen, maar de schittering wordt niet verwijderd.

Bekijken hoe je een foto scant

Scantips

• Kantel je telefoon niet tijdens het scannen.
  • Leg de foto op een vlak oppervlak met een contrasterende achtergrond voor de beste omlijsting. Scan foto's niet op tapijt.
  • Houd je telefoon verticaal om verticale foto's te scannen en houd je telefoon horizontaal om horizontale foto's te scannen.
  • Zorg dat de flitser is ingeschakeld om schittering van andere lichtbronnen en schaduwen te voorkomen en betere scans te maken.
  • Als er te veel schittering of weerkaatsing is, probeer je te scannen op een plaats met minder fel licht.
  • Verwijder foto's uit insteekhoezen of albums. Als de foto in een fotolijst met beschermglas is geplaatst, schakel je de flitser uit.
  • Voer uw scan opnieuw uit als u problemen ondervindt.
Meer informatie over het privacybeleid van Google