Blockera och rapportera någon i Google Foto

Om du vill stoppa interaktioner med någon kan du blockera personens Google-konto.Läs mer om att blockera Google-konton.

Blockera en person i ett delat album

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna ett album som hen har gått med i.
  4. Välj Mer Mer följt av Alternativ högst upp.
  5. Välj Mer Mer följt av Blockera person bredvid personens namn.

Blockera en person i en konversation

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Välj konversationen som du vill öppna.
  4. Välj namnen på personerna i konversationen högst upp.
  5. Bredvid personen du vill blockera väljer du Mer Mer följt av Blockera person.

Detta händer när du blockerar någon

• Ni kan inte se varandras foton, videor eller kommentarer i Google Foto. Om personen har en länk till ditt album kan personen kanske se det om hen är utloggad.
  • Om du äger albumet och blockerar en deltagare tas allt innehåll som personen har lagt till bort från albumet.
  • Om du blockerar ägaren av ett album tas ditt innehåll bort från albumet.
  • Om du blockerar någon från ett album som du inte äger kan du och personen du blockerar inte se varandras innehåll.
  • En person som du blockerar blockeras även i vissa andra tjänster från Google, exempelvis Hangouts.

Se vem du har blockerat

Du kan granska de konton du har blockerat och återaktivera dem från din blockeringslista.

Så här återaktiverar du någon:

1. Öppna blockeringslistan på datorn.
  2. Välj Ta bort Stäng bredvid kontot som du vill återaktivera.

Rapportera stötande eller oönskade foton som skickats till dig

Om någon använder en delningsbar länk för att skicka foton eller videor som du anser bryter mot vår policy kan du anmäla dem.

Trakasserier, mobbning, hets mot folkgrupp, grafiskt våld, sexuellt innehåll eller spam

1. Öppna fotot eller videon i Google Foto.
  2. Välj Mer Mer följt av Anmäl otillåten användning högst upp.
    • Klicka på Logga in om du inte hittar det. Du måste vara inloggad på ditt Google-konto om du ska rapportera något.
  3. Välj orsaken till rapporten.
  4. Välj Rapportera.

Bild på minderårig

Om du är den minderåriga på bilden eller om du är förälder eller vårdnadshavare till den minderåriga kan du begära att delningen av bilden ska begränsas.

Rapportera ett delat album

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Delning .
  3. Öppna det delade album som du vill rapportera.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Anmäl otillåten användning högst upp.
  5. Välj orsaken till rapporten.
  6. Klicka på Rapportera.

Om du inte vill öppna det delade albumet kan du ändå rapportera det.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Delning .
  3. Klicka på Mer Mer bredvid det album som du vill rapportera.
  4. Klicka på Anmäl otillåten användningföljt av Rapportera.

Rapportera en konversation

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Delning .
  3. Klicka på konversationen som du vill rapportera.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Anmäl otillåten användning högst upp.
  5. Välj orsaken till rapporten.
  6. Klicka på Rapportera.

Om du inte vill öppna konversationen kan du ändå rapportera den.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Delning .
  3. Klicka på Mer Mer följt av Anmäl otillåten användning bredvid konversationen som du vill rapportera.
  4. Välj orsaken till rapporten.
  5. Klicka på Rapportera.

Rapportera en kommentar

1. Öppna fotot eller videon i Google Foto.
  2. Välj nedåtpilen Nedåtpil bredvid personens namn och datum följt av Anmäl otillåten användning.

Åtgärder som Google kan vidta

När Google får din rapport kan vi granska innehållet och vidta åtgärder. Vi kan göra följande:

• begränsa åtkomsten till innehållet
  • ta bort innehållet
  • begränsa eller ta bort tillgången till Googles produkter för den som bryter mot reglerna.
Tänk på att det som kan vara stötande för dig kanske inte är spam eller otillåten användning enligt Googles policyer.