Blockera och rapportera någon i Google Foto

Om du vill stoppa interaktioner med någon kan du blockera personens Google-konto.

1. Öppna Google Foto-appen Foton.
  2. Öppna ett album som de har gått med i.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Alternativ längst upp till höger.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Blockera person bredvid personens namn.

Detta händer när du blockerar någon

• Ni kan inte se varandras foton, videor eller kommentarer i Google Foto. Om personen har en länk till ditt album kan personen kanske se det om den är utloggad.
  • Om du äger albumet och blockerar en redigeringsbehörig tas allt innehåll som personen har lagt till bort från albumet.
  • Om du blockerar ägaren av ett album tas allt innehåll som du har lagt till bort från albumet.
  • Om du blockerar någon från ett album som du inte äger kan du och personen du blockerar inte se varandras innehåll.
  • Personen blockeras även i vissa andra tjänster från Google, till exempel Google+.
  • Läs mer om att blockera Google-konton.

Se vem du har blockerat

Du kan granska de konton som du har blockerat och avblockera dem.

Så här avblockerar du någon:

1. Öppna https://myaccount.google.com/blocklist på datorn.
  2. Klicka på Ta bort Stäng bredvid kontot som du vill återaktivera.
Anmäl stötande eller oönskade foton som skickats till dig

Om någon använder en delningsbar länk för att skicka foton eller videor som du anser bryter mot Googles policyer kan du anmäla dem.

ALTERNATIV 1: Trakasserier, mobbning, hets mot folkgrupp, grafiskt våld, sexuellt innehåll eller spam

1. Öppna fotot eller videon i Google Foto.
  2. Längst upp till höger väljer du Mer Mer och sedan Anmäl otillåten användning. (Om du inte ser det klickar du på Logga in. Du måste vara inloggad på ditt Google-konto om du ska anmäla något.)
  3. Välj orsaken till anmälan.
  4. Välj ANMÄL.

ALTERNATIV 2: Bild på en minderårig

Om du är den minderåriga personen på bilden eller om du är förälder eller målsman för den minderåriga personen kan du begära att delningen av bilden ska begränsas.

Vi kan göra följande

När vi har fått din anmälan kan vi granska stötande innehåll och vidta åtgärder. Vi kan göra följande:

• begränsa tillgången till stötande innehåll
  • ta bort stötande innehåll
  • begränsa eller ta bort tillgången till Googles produkter för den som bryter mot reglerna.

Tänk på att det som kan vara stötande för dig kanske inte är spam eller otillåten användning enligt Googles policyer.