Blokowanie innej osoby w Zdjęciach Google

Jeśli chcesz uniknąć interakcji z użytkownikiem, który dołączył do tego samego albumu co Ty, możesz zablokować jego konto Google.

Blokowanie użytkownika

  1. Otwórz aplikację Zdjęcia Google Zdjęcia
  2. Otwórz album, do którego dołączyła ta osoba.
  3. W prawym górnym rogu kliknij Więcej Więcej a następnie Opcje udostępniania.
  4. Obok nazwy użytkownika kliknij Więcej Więcej a następnie Zablokuj użytkownika.

Co się stanie, gdy kogoś zablokujesz

  • Nie będziecie widzieć nawzajem swoich zdjęć, filmów ani komentarzy w Zdjęciach Google. Jeśli ta osoba ma link do Twojego albumu, może go wyświetlić, gdy się wyloguje. 
  • Jeśli jesteś właścicielem albumu i zablokujesz współtwórcę, wszystkie dodane przez niego treści zostaną usunięte z albumu.
  • Jeśli zablokujesz właściciela albumu, treści dodane przez Ciebie zostaną usunięte z tego albumu.
  • Jeśli zablokujesz kogoś w albumie, który nie jest Twoją własnością, Ty i zablokowany użytkownik nie będziecie widzieć nawzajem swoich treści.
  • Ta osoba będzie też zablokowana w niektórych innych usługach Google, na przykład w Google+.
  • Dowiedz się więcej o blokowaniu kont Google

Sprawdzanie zablokowanych osób

Zablokowane przez siebie konta Google możesz zobaczyć na stronie https://myaccount.google.com/blocklist.

Dowiedz się więcej o blokowaniu kont Google

Odblokowywanie użytkownika

  1. Na komputerze otwórz stronę https://myaccount.google.com/blocklist.
  2. Obok konta, które chcesz odblokować, kliknij Usuń Zamknij.
Czy ten artykuł był pomocny?
Jak możemy ją poprawić?