Blokker og rapporter noen i Google Foto

Du kan stoppe all samhandling med en person ved å blokkere vedkommendes Google-konto. Finn ut mer om blokkering av Google-kontoer.​

Blokker personer i delte albumer

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Åpne et album den aktuelle personen er med i.
  4. Øverst velger du Mer Mer og så Alternativer.
  5. Ved siden av personens navn velger du Mer Mer og så Blokker personen.

Blokker personer i samtaler

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Velg samtalen du vil åpne.
  4. Øverst velger du navnene til personene i samtalen.
  5. Ved siden av personen du vil blokkere, velger du Mer Mer og så Blokker personen.

Dette skjer når du blokkerer en person

• Dere kan ikke finne hverandres bilder, videoer eller kommentarer i Google Foto. Hvis personen har en link til albumet ditt, kan det hende hen kan se det uten å være pålogget.
  • Hvis du eier albumet og blokkerer en bidragsyter, blir vedkommendes innhold fjernet fra albumet.
  • Hvis du blokkerer eieren av et album, blir innholdet ditt fjernet fra det.
  • Hvis du blokkerer noen fra et album du ikke eier, kan verken du eller personen du blokkerer, se hverandres innhold.
  • Folk du blokkerer, blir også blokkert i enkelte andre Google-tjenester, for eksempel Hangouts.

Finn ut hvem du har blokkert

I blokkeringslisten kan du gjennomgå kontoene du har blokkert, og oppheve kontoblokkeringer.

Slik opphever du en blokkering:

1. Åpne blokkeringslisten på en datamaskin.
  2. Velg Fjern Lukk ved siden av kontoen du vil oppheve blokkeringen av.

Rapporter støtende eller uønskede bilder som er sendt til deg

Hvis noen bruker delbare linker til å sende deg bilder eller videoer som du mener bryter Googles retningslinjer, kan du rapportere vedkommende.

Trakassering, mobbing, hatsk innhold, eksplisitt vold, seksuelt eksplisitt innhold eller nettsøppel

1. Åpne bildet eller videoen i Google Foto.
  2. Øverst velger du Mer Mer og så Rapporter uriktig bruk.
    • Hvis du ikke finner det, kan du velge Logg på. Du må være pålogget Google-kontoen din for å rapportere noe.
  3. Velg årsaken til at du vil sende rapporten.
  4. Velg Rapportér.

Bilder av mindreårige

Hvis du er den mindreårige som vises på bildet, eller hvis du er den mindreåriges foresatte, kan du be om at delingen av det bildet begrenses.

Rapporter delte albumer

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Deling .
  3. Åpne det delte albumet du vil rapportere.
  4. Øverst klikker du på Mer Mer og så Rapporter uriktig bruk.
  5. Velg årsaken til at du vil sende rapporten.
  6. Klikk på Rapportér.

Hvis du ikke vil åpne det delte albumet, kan du likevel rapportere det.

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Deling .
  3. Klikk på Mer Mer ved siden av albumet du vil rapportere.
  4. Klikk på Rapporter uriktig bruk og så Rapportér.

Rapporter samtaler

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Deling .
  3. Klikk på samtalen du vil rapportere.
  4. Øverst klikker du på Mer Mer og så Rapporter uriktig bruk.
  5. Velg årsaken til at du vil sende rapporten.
  6. Klikk på Rapportér.

Hvis du ikke vil åpne samtalen, kan du likevel rapportere den.

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Deling .
  3. Ved siden av samtalen du vil rapportere, klikker du på Mer Mer og så Rapporter uriktig bruk.
  4. Velg årsaken til at du vil sende rapporten.
  5. Klikk på Rapportér.

Rapporter kommentarer

1. Åpne bildet eller videoen i Google Foto.
  2. Ved siden av datoen samt navnet på brukeren som har kommentert, velger du rullegardinpilen Nedoverpil og så Rapporter uriktig bruk.

Hva kan Google gjøre?

Når Google mottar rapporten, kan vi gjennomgå innholdet og iverksette tiltak. Vi kan for eksempel

• begrense tilgangen til innholdet
  • fjerne innholdet
  • begrense eller oppheve tilgangen til Google-produkter for personen som bryter retningslinjene
Vær oppmerksom på at ting du mener er støtende, ikke nødvendigvis er nettsøppel eller uriktig bruk i henhold til Googles retningslinjer.