Iemand blokkeren en melden in Google Foto's

Als je geen interactie meer wilt met iemand, kun je het Google-account van die persoon blokkeren. Bekijk hoe je Google-accounts blokkeert.

Iemand in een gedeeld album blokkeren

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Open een album waaraan de persoon deelneemt.
  4. Selecteer bovenaan Meer Meer en dan Opties.
  5. Selecteer naast de naam van de persoon Meer Meer en dan Persoon blokkeren.

Iemand in een gesprek blokkeren

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer het gesprek dat je wilt openen.
  4. Selecteer bovenaan de namen van de mensen in het gesprek.
  5. Selecteer naast de persoon die je wilt blokkeren Meer Meer en dan Persoon blokkeren.

Wat er gebeurt als je iemand blokkeert

• Jullie kunnen elkaars foto's, video's of reacties niet meer vinden in Google Foto's. Als mensen een link naar je album hebben, kunnen ze het mogelijk vinden als ze zijn uitgelogd.
  • Als je de eigenaar van het album bent en een bijdrager blokkeert, wordt content van die persoon uit het album verwijderd.
  • Als je de eigenaar van een album blokkeert, wordt jouw content uit het album verwijderd.
  • Als je iemand blokkeert in een album waarvan je niet de eigenaar bent, kunnen jij en de persoon die je blokkeert elkaars content niet meer vinden.
  • Mensen die je blokkeert, worden ook geblokkeerd in bepaalde andere Google-services, zoals Hangouts.

Controleren wie je hebt geblokkeerd

Je kunt controleren welke accounts je hebt geblokkeerd en accounts niet meer blokkeren vanuit je blokkeerlijst.

Zo stel je in dat iemand niet meer is geblokkeerd:

1. Open de blokkeerlijst op je computer.
  2. Selecteer Verwijderen Sluiten naast het account dat je niet meer wilt blokkeren.

Aanstootgevende of ongewenste foto's melden die naar jou zijn gestuurd

Als iemand een deelbare link gebruikt om je foto's of video's te sturen die volgens jou in strijd zijn met het beleid van Google, kun je ze melden.

Intimidatie, kwetsen, aanzetten tot haat, expliciet geweld, seksueel expliciete content of spam

1. Open de foto of video in Google Foto's.
  2. Selecteer bovenaan de optie Meer Meer en dan Misbruik melden.
    • Als je deze optie niet kunt vinden, selecteer je Inloggen. Je moet zijn ingelogd op je Google-account om iets te kunnen melden.
  3. Kies de reden voor de melding.
  4. Selecteer Melden.

Afbeelding van een minderjarige

Als jij de minderjarige op de afbeelding bent of als je de ouder of voogd van de minderjarige bent, kun je een verzoek indienen om het delen van die afbeelding te beperken.

Een gedeeld album melden

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik op Delen .
  3. Open het gedeelde album dat je wilt melden.
  4. Klik bovenaan op Meer Meer en dan Misbruik melden.
  5. Kies de reden voor de melding.
  6. Klik op Melden.

Je kunt het gedeelde album ook melden zonder het te openen.

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik op Delen .
  3. Klik naast het album dat je wilt melden op Meer Meer.
  4. Klik op Misbruik melden en dan Melden.

Een gesprek melden

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik op Delen .
  3. Klik op het gesprek dat je wilt melden.
  4. Klik bovenaan op Meer Meer en dan Misbruik melden.
  5. Kies de reden voor de melding.
  6. Klik op Melden.

Je kunt het gesprek ook melden zonder het te openen.

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik op Delen .
  3. Klik naast het gesprek dat je wilt melden op Meer Meer en dan Misbruik melden.
  4. Kies de reden voor de melding.
  5. Klik op Melden.

Een reactie melden

1. Open de foto of video in Google Foto's.
  2. Selecteer naast de naam van de reageerder en de datum, de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Misbruik melden.

Acties die Google kan ondernemen

Als Google een melding krijgt, kunnen we de content beoordelen en actie ondernemen. Dit zijn enkele acties die we kunnen ondernemen:

• Toegang tot de content beperken
  • De content verwijderen
  • De toegang van de overtreder tot Google-producten beperken of beëindigen
Houd er rekening mee dat iets wat jij aanstootgevend vindt, misschien geen spam of misbruik is volgens het beleid van Google.