Iemand blokkeren en melden in Google Foto's

Als je geen interactie meer wilt met iemand, kun je het Google-account van die persoon blokkeren.

1. Open de Google Foto's-app Foto.
  2. Open een album waarvan je kind lid is.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties.
  4. Tik naast de naam van de persoon op Meer Meer en dan Iemand blokkeren.

Wat er gebeurt wanneer je iemand blokkeert

• Jullie kunnen elkaars foto's, video's of reacties niet bekijken in Google Foto's. Als mensen een link naar je album hebben, kunnen ze het mogelijk zien als ze zijn uitgelogd.
  • Als je de eigenaar van het album bent en een bijdrager blokkeert, wordt content die de gebruiker heeft toegevoegd uit het album verwijderd.
  • Als je de eigenaar van een album blokkeert, wordt content die je hebt toegevoegd uit het album verwijderd.
  • Als je iemand blokkeert in een album waarvan je niet de eigenaar bent, kunnen jij en de persoon die je blokkeert elkaars content niet meer bekijken.
  • Die persoon wordt ook geblokkeerd in bepaalde andere Google-services, zoals Hangouts.
  • Meer informatie over het blokkeren van Google-accounts.

Vinden wie je hebt geblokkeerd

Je kunt de door jou geblokkeerde accounts bekijken en de blokkering ervan opheffen.

Iemands blokkering opheffen:

1. Open https://myaccount.google.com/blocklist op je computer.
  2. Klik op Verwijderen Sluiten naast het account waarvoor je de blokkering wilt opheffen.
Aanstootgevende of ongewenste foto's melden die naar jou zijn verzonden

Als iemand een deelbare link gebruikt om je foto's of video's te sturen die volgens jou in strijd zijn met het beleid van Google, kun je ze melden.

OPTIE 1: Intimidatie, pesten, aanzetten tot haat, extreem geweld, seksueel expliciete content of spam

1. Open de foto of video in Google Foto's.
  2. Selecteer Meer Meer rechtsboven en vervolgens Misbruik melden. (Als deze optie niet wordt weergegeven, klik je op Inloggen. Je moet zijn ingelogd op je Google-account om iets te melden.)
  3. Kies de reden voor je melding.
  4. Selecteer MELDEN.

OPTIE 2: Afbeelding van een minderjarige

Als jij de minderjarige op de afbeelding bent of als je de ouder of voogd van de minderjarige bent, kun je een verzoek indienen om het delen van die afbeelding te beperken.

Acties die we kunnen ondernemen

Nadat we je melding hebben ontvangen, kunnen we de aanstootgevende content beoordelen en zo nodig actie ondernemen. Acties die we kunnen uitvoeren:

• Toegang tot de aanstootgevende content beperken
  • De aanstootgevende content verwijderen
  • De toegang van de overtreder tot Google-producten beperken of beëindigen

Houd er rekening mee dat iets wat je aanstootgevend vindt, mogelijk niet wordt beschouwd als spam of misbruik volgens het beleid van Google.