Hitta foton och videor som har kommit bort

När du aktiverar säkerhetskopiering sparas dina foton på photos.google.com.

Obs!

Steg 1: Kontrollera kontot

Det kan se ut som om foton har försvunnit eftersom du använder ett annat konto.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Kontrollera högst upp att du är inloggad på det konto som du säkerhetskopierade fotona till.

Steg 2: Hitta foton från appar som Facebook eller Instagram

Fotot kanske ligger i en mapp på enheten.
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Bibliotek längst ned.
  3. Titta i mapparna under Foton på enheten.
Säkerhetskopiera mapparna på enheten om du vill att bilder från andra appar ska visas i Foto. Läs mer om hur du säkerhetskopierar mappar på enheten.

Steg 3: Kontrollera om fotot har raderats

• Om fotot fortfarande finns i papperskorgen kan du kanske återställa det. Läs mer om hur du återställer ett foto som tagits bort.
  • Om fotot har legat i papperskorgen i mer än 60 dagar kan det raderas permanent.
  • Om du använder en annan fotoapp eller ett annat galleri och raderar foton där kan du radera fotot innan Google Foto kan säkerhetskopiera det.

Testa om du kan hitta fotona på något annat sätt

Om du använder ett annat galleri men tryckte på Frigör utrymme i Google Foto
Viktigt! Säkerhetskopiera foton i Google Foto innan du raderar dem från enheten. Läs mer om att aktivera säkerhetskopiering.
Om du trycker på Frigör utrymme i Google Foto kan fotot eller videon raderas från enheten. Du hittar dem dock i Google Foto-appen. Läs mer om vad som händer när du frigör utrymme på enheten.
Kontrollera om säkerhetskopieringen har aktiverats
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Kolla att du är inloggad på rätt konto.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen för att hitta din säkerhetskopieringsstatus.

Om säkerhetskopiering har aktiverats

• Ditt foto kanske fortfarande säkerhetskopieras. Om det står Väntar på wifi eller om ett tal visas på enheten kan det innebära att fotot inte har säkerhetskopierats ännu.
  • Kontrollera att fotonas eller videornas filstorlek kan säkerhetskopieras. Läs mer om vilka filstorlekar som kan säkerhetskopieras.

Om säkerhetskopiering inte har aktiverats

Viktigt! Säkerhetskopiera foton i Google Foto innan du raderar dem från enheten. Läs mer om att aktivera säkerhetskopiering.
Om du raderar ett foto från enheten kan du kanske inte återställa det. I Google Foto säkerhetskopieras inte foton direkt.
Hitta ett arkiverat foto
Om du inte hittar ett foto som du inte tittar på regelbundet kan det finnas i ditt arkiv. Läs mer om arkivet.
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Kolla att du är inloggad på rätt konto.
  3. Tryck på Bibliotek följt av Arkiv längst ned.
Sök efter ett foto eller en video

Obs!

Sök efter ett foto eller en video

Sök med rätt datum eller sökord för att hitta ett foto eller en video som har kommit bort. Om du skannar eller laddar ned ett foto från en enhet med fel inställningar för datum och tid kanske tidsstämpeln inte stämmer. Lär dig hur du byter tidsstämplar på foton.

Så här hittar du ett foto eller en video som nyss lagts till:

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Sök längst ned.
  4. Skriv Nyss tillagt
  5. Bläddra bland nyligen tillagda objekt.
Om ditt objekt inte finns i Nyss tillagt kan du söka efter en person, en plats eller ett objekt på fotot:
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Sök längst ned.
  3. Skriv det du söker efter, t.ex. ”hundar”, ”Göteborg” eller, om du taggar dina foton, någons namn.
Testa följande om du inte hittar ett foto med sökfunktionen:
  • Sök med ett annat sökord.
  • Sök igen om 3–5 dagar. Det kan ta lite tid innan fotona blir sökbara.

Kontrollera fotogrupperna

Om du inte hittar ett foto kan det finnas i en fotogrupp. Så här hittar du alla foton i en fotogrupp från ett rutnät:

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på en fotogrupp .
  3. Tryck på Rutnät för grupper .
Tips! Du kan välja flera objekt i rutnätet om du vill utföra åtgärder på en grupp foton. Läs mer om att gruppera liknande foton.