Wyszukiwarka
Wyczyść wyszukiwanie
Zamknij wyszukiwanie
Aplikacje Google
Menu główne

Zmiana opcji udostępniania

W dowolnym momencie możesz zmieniać opcje, które określają, kto może wyświetlać Twoje udostępnione zdjęcia, filmy i albumy w Zdjęciach Google.

Zezwalanie innym osobom na wyświetlanie albumu

  1. Otwórz utworzony przez siebie album.
  2. W prawym górnym rogu wybierz Więcej .
  3. Wybierz Opcje udostępniania.
  4. Włącz lub wyłącz przełącznik „Udostępnij”.
  5. Skopiuj wyświetlony link i wyślij go do wybranych osób.

Uwaga: każda osoba mająca ten link może wyświetlić album i zobaczyć, kto jeszcze dołączył do albumu.

Anulowanie udostępniania albumu

Gdy wyłączysz przełącznik „Udostępnij”:

  • nikt inny nie będzie mógł wyświetlać Twojego albumu,
  • wszystkie komentarze i zdjęcia dodane przez inne osoby zostaną usunięte.
Uwaga: osoby, którym udostępnisz zdjęcia i filmy, mogą je pobierać i kopiować – anulowanie udostępniania nie powoduje usunięcia pobranych ani skopiowanych plików.

Zezwalanie innym osobom na dodawanie zdjęć do albumu

To ustawienie domyślnie jest włączone, gdy udostępniasz album.

  1. Otwórz utworzony przez siebie album.
  2. W prawym górnym rogu wybierz Więcej .
  3. Wybierz Opcje udostępniania.
  4. Włącz lub wyłącz przełącznik „Współpraca”. Jeśli nie widzisz tej opcji, włącz najpierw „Udostępnij”.

Gdy to ustawienie jest włączone, każda osoba mająca link do albumu może wyświetlać jego zawartość oraz dodawać do niego własne pliki. Jeśli ktoś dołączy lub doda zdjęcia do albumu, zobaczysz jego zdjęcie profilowe u góry albumu.

Uniemożliwianie innym osobom dodawania zdjęć

Możesz uniemożliwić dodawanie elementów wszystkim osobom. Nie możesz indywidualnie blokować tej możliwości.

Wskazówka: aby uniemożliwić innym osobom wyświetlanie Twojego albumu, wyłącz opcję Udostępnij.

Włączanie i wyłączanie komentowania

To ustawienie jest domyślnie włączone, gdy udostępniasz album. Aby je zmienić:

  1. Otwórz utworzony przez siebie album.
  2. W prawym górnym rogu wybierz Więcej .
  3. Wybierz Opcje udostępniania.
  4. Włącz lub wyłącz przełącznik „Dodawanie komentarzy”.

Uniemożliwianie innym osobom dodawania komentarzy

Jeśli wyłączysz funkcję komentowania, istniejące komentarze pozostaną widoczne. Możesz je jednak usunąć.

Aby wyświetlić lub usunąć wszystkie utworzone przez siebie komentarze, otwórz historię aktywności.

Usuwanie zaproszenia i opuszczanie albumu

W każdej chwili możesz usunąć zaproszenie albo opuścić album. Odpowiednie instrukcje są uzależnione od metody zaproszenia.

Jeśli zaproszono Cię przy użyciu numeru telefonu lub adresu e-mail

  1. Wybierz Więcej .
  2. Wybierz Opcje udostępniania.
  3. Wybierz Usuń zaproszenie.

Jeśli zaproszono Cię przy użyciu Zdjęć Google

  1. Wybierz Więcej 
  2. Wybierz Opcje udostępniania.
  3. Wybierz Opuść album.

Blokowanie użytkowników w Zdjęciach Google

Dowiedz się, jak blokować użytkowników w Zdjęciach Google.

Brenna jest ekspertem od Zdjęć Google i autorem tej strony. Możesz jej pomóc w ulepszaniu tego artykułu przez dodanie komentarza z opinią poniżej.

Czy ten artykuł był pomocny?
Jak możemy ją poprawić?