Sluta dela ett album och hantera inställningar

Du kan ändra vem som kan hitta foton, videor eller album du har delat i Google Foto. Du kan göra detta om du äger albumet.

Sluta dela ett album

Följande gäller om du slutar dela ett album:

• Andra personer kan inte se ditt album.
  • Kommentarer och foton som andra lägger till kommer att tas bort.
Om du vill sluta dela ett album tar du bort alla albummedlemmar och inaktiverar länkdelning. Ta reda på hur delade albumkontroller ökar sekretessen för dina foton.

Viktigt! Om någon redan har laddat ned eller kopierat foton eller videor som du delat tas nedladdningar eller kopior inte bort genom att du stänger av delning.

Aktivera och inaktivera länkdelning

1. Öppna önskat album och klicka på Mer Mer följt av Alternativ.
  2. Klicka på växlingsknappen bredvid länkdelning för att aktivera eller inaktivera funktionen.

Ta bort någon från ett album

Du måste vara albumets ägare för att kunna ta bort någon.

1. Öppna önskat album.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Alternativ.
  3. Rulla till den kontakt du vill ta bort.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Ta bort person.
Viktigt! Om du delar ett album via länk måste du stänga av länkdelning så att personer du tar bort inte kan gå med igen.

Förhindra att andra lägger till foton i ett album

Om Samarbeta är aktiverat kan alla som har länken till det delade albumet lägga till foton.

Så här hindrar du andra från att lägga till foton:

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning  högst upp.
    • Viktigt! För vissa användare kan Delning finnas längst ned.
  3. Öppna ett album.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Alternativ uppe till höger.
  5. Stäng av Samarbeta.

Obs!

• Du kan inte hindra enskilda personer från att lägga till objekt, men du kan hindra alla från att lägga till objekt.
  • Du ser fortfarande foton som har lagts till av andra om du inte tar bort dem.

Lämna ett album

När du lämnar ett album tas alla dina foton och kommentarer bort.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning  högst upp.
    • Viktigt! För vissa användare kan Delning finnas längst ned.
  3. Öppna ett album.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Alternativföljt av Lämna album.
Viktigt! Du kan inte lämna albumet om du är albumägare. Om du inte vill ha åtkomst till albumet längre kan du radera det för alla.

Hantera dina gilla-markeringar och kommentarer

Förhindra att andra lägger till kommentarer och gilla-markeringar

Om du stänger av kommentarer kan andra inte gilla dina foton. Du ser fortfarande befintliga gilla-markeringar och kommentarer om du inte tar bort dem.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning  högst upp.
    • Viktigt! För vissa användare kan Delning finnas längst ned.
  3. Öppna ett album som du har skapat.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Alternativ uppe till höger.
  5. Stäng av Kommentarer och gilla-markeringar.

Visa alla kommentarer

Om du vill visa eller ta bort alla kommentarer som du har gjort öppnar du aktivitetsloggen.