Sluta dela ett album och hantera inställningar

Du kan ändra vem som kan se foton, videor eller album du har delat i Google Foto. Du kan göra detta om du äger albumet.

Sluta dela ett album

Om du slutar dela ett album:

• Andra personer kan inte se ditt album.
  • Kommentarer och foton som andra lägger till kommer att tas bort.

Så här slutar du dela:

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning.
  3. Öppna ett album.
  4. Tryck på Mer Mer följt avAlternativ längst upp till höger.
  5. Stäng av Dela.
  6. Tryck på Sluta dela.

Obs! Om någon redan har laddat ned eller kopierat foton eller videor som du delat tas nedladdningar eller kopior inte bort genom att du stänger av delning.

Förhindra att andra lägger till foton i ett album

Den som har länken till ditt delade album kan automatiskt se det och lägga till foton. Du ser personens profilfoto längst upp till vänster.

Så här stoppar du personer från att lägga till foton:

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning.
  3. Öppna ett album.
  4. Tryck på Mer Mer följt avAlternativ längst upp till höger.
  5. Stäng av Samarbeta.

Obs!

• Du kan inte hindra enskilda personer från att lägga till objekt, men du kan hindra alla från att lägga till objekt.
  • Du ser fortfarande foton som har lagts till av andra om du inte tar bort dem.

Hantera dina gilla-makreringar och kommentarer

Förhindra att andra lägger till kommentarer och gilla-markeringar

Om du stänger av kommentarer kan andra inte gilla dina foton. Du ser fortfarande befintliga gilla-markeringar och kommentarer om du inte tar bort dem.

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning.
  3. Öppna ett album som du har skapat.
  4. Tryck på Mer Mer följt avAlternativ längst upp till höger.
  5. Stäng av Kommentarer och gilla-markeringar.

Visa alla kommentarer

Om du vill visa eller ta bort alla kommentarer som du har gjort öppnar du aktivitetsloggen.

Lämna ett album

När du lämnar ett album tas dina foton och kommentarer bort och du kan inte bli inbjuden på nytt till albumet.

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Album.
  3. Öppna ett album.
  4. Tryck på Mer Mer följt av   Alternativ följt av Lämna album.

Blockera någon på Google Foto

Ta reda på hur du blockerar någon på Google Foto.

Dela dina foton