Ändra delningsalternativ

När du delar foton, videor eller album i Google Foto kan du ändra vem som kan se dem när som helst.

Tillåt andra att visa ett album

1. Öppna ett album som du har skapat.
  2. I det övre högra hörnet väljer du Mer .
  3. Välj Delningsalternativ.
  4. Bredvid Dela aktiverar eller inaktiverar du reglaget.
  5. Kopiera länken som visas och skicka den till andra.

Obs! Alla som har länken kan se albumet och alla som gått med i albumet.

Sluta dela ett album

Om du stänger av Dela:

• Ingen kommer att kunna se ditt album.
  • Alla foton som har lagts till av andra tas bort.
Obs! Om personen du delade med har hämtat eller kopierat foton eller videoklipp som du har delat tas hämtade filer eller kopior inte bort genom att du tar bort den delade länken.

Låt andra lägga till foton i ett album

När du delar ett album är det här alternativet på som standard.

1. Öppna ett album som du har skapat.
  2. I det övre högra hörnet väljer du Mer .
  3. Välj Delningsalternativ.
  4. Bredvid Samarbeta aktiverar eller inaktiverar du reglaget. (Om du inte ser det aktiverar du först Dela.)

När den här inställningen är på kan alla som har länken lägga till och se ditt album. Om någon går med eller lägger till foton i ditt album, ser du deras profilbild överst i albumet.

Hindra andra från att lägga till bilder

Du kan inte hindra enskilda personer från att lägga till objekt, men du kan hindra alla från att lägga till objekt.

Tips! Om du vill sluta tillåta andra att se ditt album inaktiverar du Dela.

Aktivera eller inaktivera kommentarer

När du delar ett album är kommentarer på som standard. Ändra inställningen så här:

1. Öppna ett album som du har skapat.
  2. I det övre högra hörnet väljer du Mer .
  3. Välj Delningsalternativ.
  4. Bredvid Kommentera aktiverar eller inaktiverar du reglaget.

Hindra andra från att kommentera

Om du inaktiverar kommentarer visas fortfarande befintliga kommentarer om du inte raderar dem.

Om du vill visa eller ta bort alla kommentarer som du har gjort öppnar du aktivitetsloggen.

Ta bort en inbjudan eller lämna ett album

Du kan ta bort en inbjudan eller lämna ett album när som helst beroende på hur du bjudits in.

Om du bjudits in via telefonnummer eller e-postadress

1. Välj Mer .
  2. Välj Delningsalternativ.
  3. Välj Ta bort inbjudan.

Om du bjudits in via Google Foto

1. Välj Mer
  2. Välj Delningsalternativ.
  3. Välj Lämna album.

Blockera någon på Google Foto

Ta reda på hur du blockerar någon på Google Foto.

Brenna är en Google Foto-expert och har skrivit den här sidan. Hjälp henne att förbättra den genom att lämna feedback nedan.