Anulowanie udostępniania albumu i zarządzanie ustawieniami

Możesz zmieniać, kto ma uprawnienia do wyszukiwania udostępnionych zdjęć, filmów i albumów w Zdjęciach Google. Odpowiednie ustawienia są dostępne tylko dla właściciela albumu.

Anulowanie udostępniania albumu

Jeśli anulujesz udostępnianie albumu:

  • inne osoby nie będą mogły go wyświetlać,
  • komentarze i zdjęcia dodane przez inne osoby zostaną usunięte.
Aby zakończyć udostępnianie albumu, usuń wszystkich jego członków i wyłącz udostępnianie linków. Dowiedz się, w jaki sposób funkcje albumów udostępnionych zapewniają większą prywatność Twoich zdjęć

Ważne: jeśli ktoś pobrał lub skopiował udostępnione zdjęcia i filmy, to wyłączenie udostępniania nie spowoduje usunięcia pobranych lub skopiowanych plików.

Włączanie i wyłączanie udostępniania linków

  1. Otwórz odpowiedni album.
  2. Naciśnij Więcej Więcej a potem Ustawienia udostępniania a potem Zarządzaj dostępem.
  3. Włącz lub wyłącz udostępnianie linków.

Usuwanie kogoś z albumu

Aby usunąć wybraną osobę z albumu, musisz być jego właścicielem.

  1. Otwórz odpowiedni album.
  2. Naciśnij Więcej Więcej a potem Ustawienia udostępniania a potem Zarządzaj dostępem.
  3. Przewiń widok do kontaktu, który chcesz usunąć.
  4. Naciśnij Więcej Więcej a potem Usuń osobę.
Ważne: w przypadku udostępnienia albumu przez link musisz wyłączyć udostępnianie linków, aby osoby, które usuniesz, nie mogły ponownie dołączyć.

Uniemożliwianie innym osobom dodawania zdjęć do albumu

Jeśli „Współpraca” jest włączona, każda osoba mająca link do udostępnionego albumu może dodawać do niego zdjęcia. 

Aby zablokować innym osobom możliwość dodawania zdjęć:

  1. Otwórz aplikację Zdjęcia Google Zdjęcia na iPhonie lub iPadzie.
  2. U dołu ekranu naciśnij Kolekcje a potem Albumy.
    • Aby znaleźć interesujące Cię albumy, przełączaj się między opcjami „Wszystkie”, „Udostępnione dla mnie” i „Moje albumy”.
  3. Otwórz album.
  4. W prawym górnym rogu naciśnij Więcej Więcej a potem Ustawienia udostępniania.
  5. Wyłącz Współpraca.

Uwagi:

  • Możesz uniemożliwić dodawanie elementów wszystkim osobom. Nie możesz indywidualnie blokować tej możliwości.
  • Zdjęcia dodane przez inne osoby będą nadal widoczne, chyba że je usuniesz.

Opuszczanie albumu

Gdy opuścisz album, Twoje zdjęcia i komentarze zostaną usunięte.

  1. Otwórz aplikację Zdjęcia Google Zdjęcia na iPhonie lub iPadzie.
  2. U dołu ekranu naciśnij Kolekcje a potem Albumy.
    • Aby znaleźć interesujące Cię albumy, przełączaj się między opcjami „Wszystkie”, „Udostępnione dla mnie” i „Moje albumy”.
  3. Otwórz album.
  4. Naciśnij Więcej Więcej a potem Opuść album.
Ważne: jeśli jesteś właścicielem albumu, nie możesz go opuścić. Jeśli nie chcesz już mieć dostępu do albumu, możesz usunąć go u wszystkich.

Zarządzanie swoimi polubieniami i komentarzami

Uniemożliwianie innym osobom dodawania komentarzy i polubień

Jeśli wyłączysz komentowanie, osoby oglądające Twoje zdjęcia nie będą mogły dodawać do nich polubień. Istniejące polubienia i komentarze pozostaną dostępne, chyba że je usuniesz.

  1. Otwórz aplikację Zdjęcia Google Zdjęcia na iPhonie lub iPadzie.
  2. U dołu ekranu naciśnij Kolekcje a potem Albumy.
    • Aby znaleźć interesujące Cię albumy, przełączaj się między opcjami „Wszystkie”, „Udostępnione dla mnie” i „Moje albumy”.
  3. Otwórz utworzony przez siebie album.
  4. W prawym górnym rogu naciśnij Więcej Więcej a potem Ustawienia udostępniania.
  5. Wyłącz Komentarze i polubienia.

Wyświetlanie wszystkich komentarzy

Aby wyświetlić lub usunąć wszystkie Twoje komentarze i polubienia, otwórz historię aktywności.

Powiązane artykuły

 
Ta strona może zawierać treści przetłumaczone przy użyciu technologii AI. Tłumaczenia wygenerowane przez AI mogą zawierać błędy.

Czy to było pomocne?

Jak możemy ją poprawić?

Potrzebujesz dodatkowej pomocy?

Wykonaj te czynności:

Szukaj
Wyczyść wyszukiwanie
Zamknij wyszukiwanie
Aplikacje Google
Menu główne
9474239533284289261
true
Wyszukaj w Centrum pomocy
false
true
true
true
true
true
105394
false
false
false
false
false