Een album niet meer delen, reageren en andere instellingen voor delen

Nadat je in Google Foto's foto's, video's of albums hebt gedeeld, kun je wijzigen wie deze items kunnen bekijken. Je kunt dit alleen doen als je eigenaar van het album bent.

Een album niet meer delen

Je voorkomt dat iedereen je album kan bekijken. Reacties en foto's die door andere mensen zijn toegevoegd, worden verwijderd.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Albums.
  3. Open een album dat je hebt gemaakt.
  4. Selecteer Meer in de rechterbovenhoek.
  5. Selecteer Opties voor delen.
  6. Zet de schakelaar naast Delen op Uit.

Opmerking: Als de persoon met wie je het album hebt gedeeld, gedeelde foto's of video's heeft gedownload of gekopieerd, worden deze downloads of kopieën niet verwijderd wanneer je de gedeelde link verwijdert.

Mensen geen foto's meer laten toevoegen aan een album

Wanneer je een gedeeld album maakt, kan iedereen die de link heeft, lid worden van je album en foto's aan je album toevoegen. Hun profielfoto wordt bovenaan weergegeven. Je kunt deze instelling wijzigen en voorkomen dat mensen foto's aan je album toevoegen.

Als je deze instelling uitschakelt, zie je nog steeds foto's die andere mensen hebben toegevoegd, tenzij je ze verwijdert.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Delen.
  3. Open een gedeeld album dat je hebt gemaakt.
  4. Selecteer Meer in de rechterbovenhoek.
  5. Selecteer Opties voor delen.
  6. Zet de schakelaar naast Samenwerken op Uit. (Als de schakelaar niet wordt weergegeven, schakel je eerst Delen in.)

Opmerking: Je kunt niet voorkomen dat afzonderlijke mensen items toevoegen, maar je kunt er wel voor zorgen dat niemand items kan toevoegen.

Je reacties beheren

Als je reacties uitschakelt, blijven bestaande reacties zichtbaar zolang je ze nog niet hebt verwijderd.

Reacties uitschakelen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Albums.
  3. Open een album dat je hebt gemaakt.
  4. Selecteer Meer in de rechterbovenhoek.
  5. Selecteer Opties voor delen.
  6. Zet de schakelaar naast Reageren op Uit.

Alle reacties bekijken

Als je alle reacties die je hebt toegevoegd, wilt bekijken of verwijderen, ga je naar het Activiteitenlogboek.

Een album verlaten

Wanneer je een album verlaat, worden je foto's en reacties verwijderd. Je gezicht wordt niet weergegeven in het album en je kunt niet opnieuw worden uitgenodigd voor het album.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Albums.
  3. Open een album.
  4. Tik op Meer
  5. Selecteer Opties voor delen.
  6. Tik op Album verlaten.

Iemand blokkeren op Google Foto's

Meer informatie over hoe je iemand kunt blokkeren op Google Foto's.

Je foto's delen

Brenna is expert op het gebied van Google Foto's en auteur van deze pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.