Een album niet meer delen en instellingen beheren

Je kunt wijzigen wie door jou gedeelde foto's, video's of albums in Google Foto's kan vinden. Je kunt dit doen als je eigenaar van het album bent.

Een album niet meer delen

Als je een album niet meer deelt, is het volgende van toepassing:

• Andere mensen kunnen je album niet zien.
  • Reacties en foto's die andere mensen hebben toegevoegd, worden verwijderd.
Als je het delen van een album wilt stoppen, verwijder je alle albumleden en schakel je 'Link delen' uit. Meer informatie over hoe opties voor gedeelde albums je foto's meer privacy bieden

Belangrijk: Als iemand door jou gedeelde foto's of video's al heeft gedownload of gekopieerd, worden die downloads of kopieën niet verwijderd als je delen uitschakelt.

'Link delen' in- en uitschakelen

1. Open het gewenste album en klik op Meer Meer en dan Opties.
  2. Klik op de schakelaar naast Link delen om deze functie in of uit te schakelen.

Iemand uit een album verwijderen

Je moet de eigenaar van het album zijn om iemand te verwijderen.

1. Open het gewenste album.
  2. Klik op Meer Meer en dan Opties.
  3. Scroll naar het contact dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op Meer Meer en dan Persoon verwijderen.
Belangrijk: Als je een album via een link deelt, moet je 'Link delen' uitschakelen zodat mensen die je verwijdert, niet opnieuw kunnen deelnemen.

Mensen geen foto's meer laten toevoegen aan een album

Als Samenwerken is ingeschakeld, kan iedereen die de link naar je gedeelde album heeft, foto's toevoegen.

Voorkomen dat mensen foto's toevoegen:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen  onderaan.
  3. Open een album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties.
  5. Zet Samenwerken uit.

Opmerkingen:

• Je kunt niet voorkomen dat afzonderlijke mensen items toevoegen, maar je kunt er wel voor zorgen dat niemand items kan toevoegen.
  • Je ziet nog steeds foto's die andere mensen hebben toegevoegd, tenzij je ze verwijdert.

Een album verlaten

Als je een album verlaat, worden je foto's en reacties verwijderd.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen  onderaan.
  3. Open een album.
  4. Tik op Meer Meer en dan Opties en dan Album verlaten.
Belangrijk: Je kunt het album niet verlaten als je de eigenaar van het album bent. Als je geen toegang meer wilt tot het album, kun je het album voor iedereen verwijderen.

Je likes en reacties beheren

Mensen geen reacties en likes meer laten toevoegen

Als je reacties uitschakelt, kunnen mensen je foto's niet meer liken. Je ziet bestaande likes en reacties nog steeds, tenzij je ze verwijdert.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Delen .
    • Belangrijk: Bij sommige gebruikers staat Delen  onderaan.
  3. Open een album dat je hebt gemaakt.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties.
  5. Zet Reacties en likes uit.

Alle reacties bekijken

Als je alle reacties of likes die je hebt toegevoegd, wilt bekijken of verwijderen, ga je naar het Activiteitenlogboek.