Een album niet meer delen en instellingen beheren

Je kunt wijzigen wie door jou gedeelde foto's, video's of albums in Google Foto's kan zien. Je kunt dit doen als je eigenaar van het album bent.

Een album niet meer delen

Als je een album niet meer deelt, is het volgende van toepassing:

• Andere mensen kunnen je album niet zien.
  • Reacties en foto's die andere mensen hebben toegevoegd, worden verwijderd.

Delen stoppen:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Delen.
  3. Open een album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties.
  5. Schakel Delen uit.
  6. Tik op Delen stoppen of Verwijderen.

Opmerking: Als iemand door jou gedeelde foto's of video's al heeft gedownload of gekopieerd, worden die downloads of kopieën niet verwijderd wanneer je delen uitschakelt.

Mensen geen foto's meer laten toevoegen aan een album

Als Samenwerken is ingeschakeld, kan iedereen die de link naar je gedeelde album heeft, foto's toevoegen.

Voorkomen dat mensen foto's toevoegen:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Delen.
  3. Open een album.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties.
  5. Schakel Samenwerken uit.

Opmerkingen:

• Je kunt niet voorkomen dat afzonderlijke mensen items toevoegen, maar je kunt er wel voor zorgen dat niemand items kan toevoegen.
  • Je ziet nog steeds foto's die andere mensen hebben toegevoegd, tenzij je ze verwijdert.

Een album verlaten

Wanneer je een album verlaat, worden je foto's en reacties verwijderd en kun je niet opnieuw worden uitgenodigd voor het album.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Albums.
  3. Open een album.
  4. Tik op Meer Meer en dan Opties en dan Album verlaten.

Je likes en reacties beheren

Mensen geen reacties en likes meer laten toevoegen

Als je reacties uitschakelt, kunnen mensen je foto's niet meer liken. Je ziet bestaande likes en reacties nog steeds, tenzij je ze verwijdert.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Delen.
  3. Open een album dat je hebt gemaakt.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Opties.
  5. Schakel Reacties en likes uit.

Alle reacties bekijken

Als je alle reacties of likes die je hebt toegevoegd, wilt bekijken of verwijderen, ga je naar het Activiteitenlogboek.