Välj kvalitet på säkerhetskopior för dina foton och videor

Du kan ändra kvaliteten på säkerhetskopior av foton och videor så att det passar dina önskemål eller för att spara lagringsutrymme. Varje Google-konto har 15 GB lagringsutrymme, och du kan alltid köpa mer lagringsutrymme eller frigöra lagringsutrymme.

Obs!

Läs mer om alternativ för säkerhetskopiering

Originalkvalitet

Foton och videor lagras i samma upplösning som när du tog dem utan att kvaliteten ändras.

• Foton och videor som säkerhetskopieras i Originalkvalitet räknas in i ditt lagringsutrymme på Google-kontot.
  • Rekommenderas för foton med mer än 16 MP och videor med mer än 1080p.
  • Rekommenderas för utskrift av stora banners.
Spara lagringsutrymme

Viktigt! Foton och videor som du har säkerhetskopierat i Hög kvalitet, som nu kallas Spara lagringsutrymme, före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet på ditt Google-konto. Läs mer om att kontrollera säkerhetskopians kvalitet för ett foto.

Foton och videor lagras i något lägre kvalitet.

• Foton och videor som säkerhetskopieras i kvaliteten Spara lagringsutrymme räknas in i lagringsutrymmet för Google-kontot.
  • Foton komprimeras för att spara utrymme. Om ett foto är större än 16 MP ändras storleken på det till 16 MP.
    • Du kan skriva ut 16 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 60 x 40 centimeter.
  • Foton som du laddar upp i Spara lagringsutrymme kan komprimeras till ett annat bildformat, exempelvis en .jpg-fil.
  • Videor med högre upplösning än 1080p skaländras till HD 1080p. En video med 1080p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.
  • I vissa fall kanske vissa foton och videor inte komprimeras utan lagras med sin ursprungliga filstorlek. Vissa typer av jpg-bilder i flerbildsformat (mpf) kan inte komprimeras, till exempel porträtt som du tar med en Android-enhet.
Express

Viktigt! Foton och videor som du har säkerhetskopierat i Expresskvalitet före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet för Google-kontot.

Om du inte ser det här alternativet i inställningarna för säkerhetskopiering är det inte tillgängligt i ditt land eller din region.
  • Foton och videor som säkerhetskopieras i Expresskvalitet räknas in i lagringsutrymmet på Google-kontot.
  • Foton kan komprimeras för att använda mindre mobildata. Om ett foto är större än 3 MP ändras storleken på det till 3 MP.
  • Du kan skriva ut 3 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 15 x 20 centimeter.
  • Videor med högre upplösning än 480p skaländras till standarddefinitionen 480p. En video med 480p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.
  • I vissa fall kanske vissa foton och videor inte komprimeras utan lagras med sin ursprungliga filstorlek. Vissa typer av jpg-bilder i flerbildsformat (mpf) kan inte komprimeras, till exempel porträtt som du tar med en Android-enhet.

Minska storleken på dina foton och videor

Om du har foton i originalkvalitet och vill spara lite lagringsutrymme ändrar du kvaliteten för dina säkerhetskopierade foton och videor till kvaliteten Spara lagringsutrymme (kallades tidigare Hög kvalitet). Den här inställningen visas inte om du har obegränsat lagringsutrymme för Google Foto.

Obs!

• Du kan bara frigöra lagringsutrymme en gång om dagen. Kvaliteten på dina framtida uppladdningar påverkas inte av en återställning av lagringsutrymme.
  • I vissa fall kanske vissa foton och videor inte komprimeras utan lagras med sin ursprungliga filstorlek. Vissa typer av jpg-bilder i flerbildsformat (mpf) kan inte komprimeras, till exempel porträtt som du tar med en Android-enhet.
  1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Hantera lagring högst upp.
  3. Klicka på Konvertera befintliga foton och videor till Spara lagringsutrymme under Återställ lagringsutrymme.

Ändra kvalitet på säkerhetskopior

1. Öppna photos.google.com/settings på datorn.
  2. Välj en kvalitet på säkerhetskopior.

Tips! Om du vill kontrollera kvaliteten och storleken på säkerhetskopior kan du gå till ett foto eller en video och klicka på Information Information. Du hittar information om säkerhetskopiering under Information.