Välja uppladdningsstorlek på dina foton och videor

Du kan ändra kvaliteten på dina foton och videor så att det passar dina önskemål eller för att frigöra lagringsutrymme.

Läs mer om alternativ för säkerhetskopiering

Hög kvalitet

• Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Foton komprimeras för att spara utrymme. Om ett foto är större än 16 MP, ändras storleken på det till 16 MP.
  • Du kan skriva ut 16 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 60 x 40 centimeter.
  • Videor med högre upplösning än 1080p skaländras till HD 1080p. En video med 1080p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.

Lagringsutrymme för Pixel-användare

Om du har en Pixel-mobil och har konfigurerat säkerhetskopiering för Google Foto, säkerhetskopieras foton och videor som du tar och spelar in på din Pixel automatiskt från mobilen till Google Foto. Learn more about Pixel and Photos backup.
Originalkvalitet
  • Begränsat kostnadsfritt lagringsutrymme som använder lagring på ditt Google-konto. Kontrollera lagringsutrymmet här. Om du går över gränsen kan du läsa om att köpa lagringsutrymme.
  • Alla foton och videor sparas i samma upplösning som du tog dem.
  • Rekommenderas för foton med mer än 16 MP och videor med mer än 1080p.
  • Rekommenderas för utskrift av stora banners.
  • Om du använder Google One och konfigurerar Google Foto laddas dina foton och videor upp med originalkvalitet.

Lagringsutrymme för Pixel-användare

Om du har en Pixel-mobil och har konfigurerat säkerhetskopiering för Google Foto, säkerhetskopieras foton och videor som du tar och spelar in på din Pixel automatiskt från mobilen till Google Foto. Learn more about Pixel and Photos backup.
Säkerhetskopiering Express
Om du inte ser det här alternativet är det inte tillgängligt för dig ännu.
  • Snabbare säkerhetskopiering via WiFi och mobildata.
  • Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Foton kan komprimeras för att använda mindre mobildata. Om ett foto är större än 3 MP, ändras storleken på det till 3 MP.
  • Du kan skriva ut 3 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 6 x 8 tum.
  • Videor med högre upplösning än 480p skaländras till standarddefinitionen 480p. En video med 480p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Ändra uppladdningsstorleken

1. Öppna appen Google Foto på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn Meny högst upp.
  4. Välj inställningar följt av Säkerhetskopiering och synkronisering.
  5. Tryck på Uppladdningsstorlek.
  6. Välj Hög kvalitet eller Originalkvalitet

Minska storleken på dina foton och videor

Om du har foton i originalkvalitet och vill spara utrymme ändrar du redan säkerhetskopierade foton och videor till Hög kvalitet. Den här inställningen visas inte om du inte har foton i originalkvalitet.

1. På en dator öppnar du photos.google.com/settings.
  2. Klicka på Frigör lagringsutrymme. Detta kommer inte att ändra kvaliteten på dina framtida uppladdningar.

Obs! Du kan bara återställa lagring en gång om dagen.

Foton eller videor kommer inte att ändras till hög kvalitet om du har laddat upp dem med:

• Google Drive
  • Din Pixel
  • Din Pixel 2 eller 3 under erbjudandeperioden med originalkvalitet

En ändring görs dock för alla foton eller videor du har laddat upp på:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto
  • Google+
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Webbalbum
  • YouTube Web Channel Art