Välja uppladdningsstorlek på dina foton och videor

Du kan ändra kvaliteten på dina foton och videor så att det passar dina önskemål eller för att frigöra lagringsutrymme.

Läs mer om alternativ för säkerhetskopiering

Hög kvalitet

• Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Foton komprimeras för att spara utrymme. Om ett foto är större än 16 MP, ändras storleken på det till 16 MP.
  • Du kan skriva ut 16 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 60 x 40 centimeter.
  • Videor med högre upplösning än 1080p skaländras till HD 1080p. En video med 1080p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.

Originalkvalitet

• Begränsat kostnadsfritt lagringsutrymme som använder lagring på ditt Google-konto. Kontrollera lagringsutrymmet här. Om du går över gränsen kan du läsa om att köpa lagringsutrymme.
  • Alla foton och videor sparas i samma upplösning som du tog dem.
  • Rekommenderas för foton med mer än 16 MP och videor med mer än 1080p.
  • Rekommenderas för utskrift av stora banners.

Fri obegränsad lagring för Pixel-, Pixel 2- och Pixel 3-användare

• Om du har en Pixel får du gratis obegränsad lagring i originalkvalitet för foton och videor som tas eller spelas in från din mobil. Du kommer inte att kunna använda hög kvalitet.
  • Om du har Pixel 2 eller Pixel 3 får du gratis obegränsad lagring i originalkvalitet för foton och videor som laddats upp från din mobil innan erbjudandet löper ut.
    • Pixel 2-erbjudandet löper ut 16 jan 2021.
    • Pixel 3-erbjudandet löper ut 31 jan 2022.

När en erbjudandeperiod löper ut laddas nya foton upp i hög kvalitet kostnadsfritt. Om du laddar upp nya foton med originalkvalitet tar det upp delar av ditt lagringsutrymme. Foton som laddas upp innan erbjudandeperioden löper ut förblir kostnadsfria i originalkvalitet.

Läs mer om säkerhetskopiering på din Pixel-mobil

Säkerhetskopiering Express

Om du inte ser det här alternativet är det inte tillgängligt för dig ännu.

• Snabbare säkerhetskopiering via WiFi och mobildata.
  • Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Foton kan komprimeras för att använda mindre mobildata. Om ett foto är större än 3 MP, ändras storleken på det till 3 MP.
  • Du kan skriva ut 3 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 6 x 8 tum.
  • Videor med högre upplösning än 480p skaländras till standarddefinitionen 480p. En video med 480p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.

Ändra uppladdningsstorleken

1. Öppna photos.google.com/settings på datorn.
  2. Välj hög kvalitet eller originalkvalitet för framtida uppladdningar.

Om du använder Säkerhetskopiera och synkronisera för Google Foto kan du läsa om hur du ändrar uppladdningsstorleken.

Minska storleken på dina foton och videor

Om du har foton i originalkvalitet och vill spara utrymme ändrar du redan säkerhetskopierade foton och videor till Hög kvalitet. Den här inställningen visas inte om du inte har foton i originalkvalitet.

1. På en dator öppnar du photos.google.com/settings.
  2. Klicka på Frigör lagringsutrymme. Detta kommer inte att ändra kvaliteten på dina framtida uppladdningar.

Obs! Du kan bara återställa lagring en gång om dagen.

Foton eller videor kommer inte att ändras till hög kvalitet om du har laddat upp dem med:

• Google Drive
  • Din Pixel
  • Din Pixel 2 eller 3 under erbjudandeperioden med originalkvalitet

En ändring görs dock för alla foton eller videor du har laddat upp på:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto
  • Google+
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Webbalbum
  • YouTube Web Channel Art