Velg opplastingsstørrelse for bilder og videoer

Du kan endre kvaliteten på bildene og videoene dine etter behov, eller for å frigjøre lagringsplass.

Viktig:

• Hver Google-konto har 15 GB gratis lagringsplass.
  • Du kan sikkerhetskopiere opptil 15 GB hver dag.

Finn ut mer om alternativene dine for sikkerhetskopiering

Høy kvalitet
  • Ubegrenset gratis lagringsplass.
  • Bilder blir komprimert for å spare plass. Hvis et bilde er større enn 16 MP, blir det redusert til 16 MP.
  • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 16 MP i formater på opptil 24 x 16 tommer.
  • Videoer med høyere oppløsning enn 1080p blir redusert til 1080p (HD). En video på 1080p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte opplysninger, for eksempel teksting, kan gå tapt.
Viktig: Fra og med 1. juni 2021 bruker bilder og videoer som sikkerhetskopieres i høy kvalitet, av lagringskvoten for Google-kontoen din.
Opprinnelig kvalitet
  • Bilder og videoer som lastes opp i opprinnelig kvalitet, bruker av lagringskvoten for Google-kontoen din. Sjekk lagringsplassen din her. Hver konto har 15 GB gratis lagringsplass, og du kan kjøpe mer fra Google One (der det er tilgjengelig). Finn ut hvordan du kjøper lagringsplass
  • Alle bilder og videoer blir lagret med originaloppløsningen.
  • Anbefales for bilder på mer enn 16 MP og videoer med høyere oppløsning enn 1080p.
  • Anbefales ved utskrift av store bannere.
Hurtigkopiering
Hvis du ikke ser dette alternativet i innstillingene for sikkerhetskopiering, er det ikke tilgjengelig der du er.
  • Raskere sikkerhetskopiering via Wi-Fi og mobildata.
  • Ubegrenset gratis lagringsplass.
  • Det kan hende bildene komprimeres for å bruke mindre mobildata. Bilder som er større enn 3 MP, blir redusert til 3 MP.
  • Du kan skrive ut kvalitetsbilder på 3 MP i formater på opptil 6 x 8 tommer.
  • Videoer med mer enn 480p blir endret til standarddefinisjon 480p. En video på 480p eller lavere blir svært lik originalen. Enkelte opplysninger, for eksempel teksting, kan gå tapt.
Viktig: Fra og med 1. juni 2021 bruker bilder og videoer som sikkerhetskopieres i hurtigkopieringskvalitet, av lagringskvoten for Google-kontoen din.

Endre opplastingsstørrelsen

1. Åpne photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Velg Høy kvalitet eller Opprinnelig kvalitet for fremtidige opplastinger.

Slik begrenser du databruken ved sikkerhetskopiering:

1. Åpne photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på profilbildet eller initialen for kontoen din.
  3. Velg Innstillinger for Foto Innstillinger og så Sikkerhetskopiering og synkronisering.
  4. Slå av bruk av mobildata ved sikkerhetskopiering av bilder og videoer.
  5. Under «Daglig grense for sikkerhetskopiering» velger du hvor mye data Google Foto kan bruke til automatisk sikkerhetskopiering av bilder og videoer.

Reduser størrelsen på bilder og videoer

Hvis du har bilder i opprinnelig kvalitet og vil spare litt plass, kan du endre bilder og videoer du allerede har sikkerhetskopiert, til «Høy kvalitet». Denne innstillingen vises ikke hvis du ikke har noen bilder i opprinnelig kvalitet.

1. Gå til photos.google.com/settings på en datamaskin.
  2. Klikk på Frigjør lagringsplass. Dette endrer ikke kvaliteten på fremtidige opplastinger.

Merk: Du kan bare frigjøre lagringsplass én gang per dag.

Bilder eller videoer blir ikke endret til høy kvalitet hvis du har lastet dem opp ved hjelp av

• Pixel-telefonen din
  • Pixel 2- eller 3-telefonen din i løpet av tilbudsperioden for opprinnelig kvalitet

Kvaliteten endres imidlertid for bilder eller videoer du har lastet opp i

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Nettalbum
  • YouTube-kanalgrafikk
Viktig: Hvis Google Foto-kontoen din forblir inaktiv i over to år, eller du overskrider lagringsgrensen, kan innholdet ditt bli påvirket. Finn ut mer om dette.